Kerst samen met jou van Leontine Gaasenbeek

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Van Driel publishing had weer eens een leuk idee! Een duo blogtour voor het boek Kerst samen met jou. Ik wilde heel graag meedoen aan deze tour maar wist niet zo goed met wie. Dus benaderde ik iemand op Instagram maar die had ondertussen helaas al iemand gevonden. Maar zij gaf me wel de naam van een ander blogger die in het zelfde schuitje als mij zat dus benaderde ik Art for Always. Ze vond het gelijk leuk om samen mee aan de blogtour te doen dus zo gezegd zo gedaan. Wij zijn de laatste bloggers in deze tour en nemen het stokje over van Marieke leest en boekenplekje_shannah. We hebben besloten om een leuk filmpje op te nemen waarop we elkaar vragen stellen over kerst! Maar daarnaast wilde we het voor onze blog natuurlijk hebben over het boek “Kerst samen met jou” daarvoor hebben we allebei wat vragen beantwoord over het boek. Onze antwoorden kun je hieronder lezen.

Recensie Kerst samen met jou

Wat vind je van de cover van het boek?

Mel: Ik vind de cover van het boek prachtig je krijgt er gelijk een lekker winters gevoel van. Het huisje heeft wel wat weg van een peperkoekhuisje! En deze zijn natuurlijk super leuk om met kerst te maken.

Anna: De cover is heel erg mooi en oogt rustig met de warme winterse tinten. Als ik ernaar kijk krijg ik gelijk een kerstgevoel!

Hoe vind je de illustraties in het algemeen?

Mel: De illustraties zijn prachtig getekend ik vind het fijn dat ze ook wat groter zijn en ze beelden allerlei leuke dingen uit die je met kerst kunt doen.

Anna: De illustraties zijn prachtig en je kan er heel lang naar kijken. Elke keer merk je weer iets nieuws op; er zitten dus veel details in. Wat ook leuk is voor kinderen om uren door het boek heen te bladeren.

Is het verhaal geschikt voor de doelgroep van het boek?

Mel: Het verhaal past zeker goed bij de doelgroep het is een leuk boekje om jonge kinderen kennis te laten maken met kerst. Door de vele illustraties kunnen ze er ook makkelijk hun eigen verhaaltjes bij verzinnen. Daarnaast is het een leuk boek om voor het slapen gaan voor te lezen.

Anna: Voor kinderen is het zeker een geschikt boek om als cadeau te doen voor in de sok of schoen. Door het mooie verhaal en de prachtige illustraties zal het voorlezen voor het slapen gaan leuker worden. Voor volwassene mensen is het boek ook een aanrader. Je kan het verhaal voorlezen aan je kleinkinderen of cadeau doen voor je geliefde.

Wat vond je van het verhaal?

Mel: hoewel ik het verhaal leuk vind en je er echt een kerstgevoel van krijgt miste ik wel de namen bij de personages. Als ik een boek lees dan weet ik graag hoe de mensen heten zodat ik er een betere band mee krijg. Maar aan de andere kant hebben kinderen genoeg verbeelding om daar zelf een persoon bij te bedenken en is dat misschien juist ook wel weer heel leuk!

Anna: Het verhaal is magisch en vertelt de handelingen die we allemaal doen met kerst, zoals een boom optuigen.Wat mij verbaasde, dat de 2 hoofdpersonages een volwassen koppel is. Bij een boek zoals deze die voor kinderen geschikt is, had ik dan ook een kind als hoofdpersonage verwacht. Maar het is dus een verliefde stel en dat maakt “Kerst samen met jou” een uniek boek!

Met wie zou jij graag kerst vieren?

Mel: Ik vier kerst het allerliefste met mijn vriend Martijn mijn zoon en onze 2 poezenbeesten. Met heel de familie vind ik super leuk maar vaak ook wel erg druk en vermoeiend. Ik kruip net zo lief lekker op de bank met een mooie kerstfilm een stukje kersentaart en een kopje warme chocolademelk. Met op de achtergrond een kerstboom vol lichtjes en mooie ornamenten.

Anna: Ik vier graag kerst met mijn lieve moeder Belinda. We houden het simpel, eten een pizza en kijken een leuke kerst film met zijn tweeën. Ook doen we een paar cadeautjes voor elkaar onder de kerstboom en maken we die natuurlijk open met warme chocolademelk en zelfgemaakte chocolate chip koekjes.

het recept voor de heerlijke kersentaart

Naast deze vragen vinden we het ook super leuk om een recept met jullie te delen van een taart en drankje die in het boek voorkomen. Ik heb gekozen voor een heerlijke kersentaart. Benieuwd naar het recept voor deze kersentaart klik dan even op de link. Art for Always heeft voor jullie een heerlijke chocolademelk gemaakt en deze kun je op haar blog vinden.

Tot slot willen wij natuurlijk ook super graag weten met wie jullie kerst willen vieren. Laat je het ons weten in een comment? En vergeet diegene natuurlijk niet te taggen!

Wij wensen jullie alvast een hele fijne kerst!

Liefs. Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Krystle/Batboy
2 jaren geleden

De voorkant van dit boek spreekt mij meteen aan, ziet er erg leuk uit!

Kerst vier ik met mijn familie fijn samen zijn en lekker eten haha
Krystle/Batboy onlangs geplaatst…Tips om je kind aan het lezen te houdenMy Profile

trackback

[…] Opzoek naar nog meer jeugdboeken met het thema kerst/winter lees dan mijn recensie van Kerst samen met jou. […]

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x