De zilveren kroon van Julie Johnson

Hallo lieve lezers van Bookstamel, gisteren was het mijn beurt in de blogtour van De zilveren kroon. Yes je leest het goed gisteren. Maar deze muts kreeg het voor elkaar om haar coverkaarten iets te goed op te ruimen voor de verbouwing. Tja en je raadt het al die kon ik dus niet meer vinden. Gelukkig waren ze bij Zomer en Keuning zo lief om deze opnieuw op te sturen! Die kwamen gisteren laat op de dag binnen maar toen was het al te donker om foto’s te maken helaas. Dus vanochtend ben ik gelijk begonnen met het maken van de foto’s zodat ik mijn blog vandaag een dagje te laat met jullie kan delen.

Recensie De zilveren kroon
De zilveren kroon

Titel: De zilveren kroon Auteur: Julie Johnson Uitgeverij: Zomer & Keuning Genre: New adult Cijfer: 7,5 Uitgave: e-book only

Hier gaat het boek over:

De twintigjarige Emilia is een heel normale student, maar op een dag staat haar hele leven op z’n kop. Als de koninklijke familie van het koninkrijk Constantië omkomt, staat de troonopvolging op het spel. Emilia’s vader wordt tot koning gekroond en Emilia wordt als zijn onwettige dochter opeens de kroonprinses van het land. Haar nieuwe leven in het paleis zou een sprookje kunnen zijn, maar Emilia merkt al snel dat er veel intriges en machtsspelletjes op de achtergrond spelen. Carter Thorne, de zoon van haar stiefmoeder, moet niets van haar weten. Maar Emilia is niet van plan zich door wie dan ook in de hoek te laten plaatsen, ook niet door Carter, die haar hart sneller laat kloppen…

Dit vind ik van het boek:

De cover van De zilveren kroon vind ik echt prachtig. Dit komt vooral door het kleurgebruik het heeft iets mysterieus. Ook vind ik de kroon er prachtig in verwerkt. Een geweldige cover zeker voor een e-only boek! Daarnaast vind ik de titel super ook echt bij het verhaal passen.

Dan gaan we naar het verhaal zelf. Toen ik begon te lezen in De zilveren kroon werd ik niet gelijk helemaal om ver geblazen. De schrijfstijl van Julie Johnson is prettig maar wel wat traag. In het begin mocht er van mij echt wel wat meer snelheid in het verhaal komen. Want zeg nou zelf hoelang moet een weg in een auto duren? Als je het boek gelezen hebt snap je wat ik bedoel. Maar aan de andere kant werd ik wel heel nieuwsgierig naar het verhaal want het idee van een doodgewoon meisje die opeens de kroonprinses van het land word vind ik altijd erg leuk!

Het personage van de twintigjarige Emilia vind ik ook erg leuk! Ze is eigenwijs en echt nog een beetje puberachtig. Haar leven is niet altijd makkelijk geweest en ze weet goed om zich heen te schoppen. Toch merk je dat ze ook een warme persoonlijkheid heeft die graag klaarstaat voor de mensen om zich heen. Naar mate we verder het verhaal in duiken merk je dat dit personage zich ontwikkeld en daardoor kun je toch goed met haar mee leven. Carter is natuurlijk de typische foute boy met een klein hartje die mij ook wel wist te raken.

Hoe verder ik kwam in het boek hoe verder ik in het verhaal verstrikt raakte. Tja en toen kon ik het boek dus niet meer weg leggen en zat ik er helemaal midden in. Ik wilde weten hoe het verder ging met de hoofdpersonages en het plot jeetje dat zorgt er al helemaal voor dat ik snel verder wil gaan lezen in deel 2. Stiekem ben ik ook wel een beetje benieuwd of we in deel 2 ook een aantal van de bij personages wat beter gaan leren kennen. Al met al een prima begin van een serie en daarom krijgt het boek een mooie 7,5 van mij.

Benieuwd geworden naar meer boeken van uitgeverij Zomer en Keuning lees dan eens De zoete verleiding van Emerald Cove

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lindaschrijftop
Lindaschrijftop
2 jaren geleden

Dat is weer een mooi boek, wat fijn dat het halverwege toch spannend werd.

Linda
2 jaren geleden

Als ik deze recensie lees dan baal ik dat ik al zo lang geen tijd heb gehad om lekker op de bank te kruipen met een goed boek. Binnenkort toch maar eens agenda tijd voor inruimen.

Frederique
Frederique
2 jaren geleden

Ik vind het altijd toch wel een beetje jammer als het e-only is maar inderdaad goede cover.

trackback

[…] in te halen. Denk je nou de Royal serie waar heb je het over? Lees dan even mijn recensie van de Zilveren kroon het eerste deel in de […]

4
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x