Een streepje tegen van Wendy de Liefde

Hallo lieve lezers van Bookstamel, vandaag mag ik de blogtour aftrappen van het boek Een streepje tegen van Wendy de Liefde. Super leuk natuurlijk om als eerste je recensie te mogen plaatsen maar ook wel heel erg spannend. Want ik ben ook reuze benieuwd wat de andere bloggers en instagrammers van het boek gaan vinden. Maar goed dat zullen we natuurlijk de komende dagen gaan uitvinden. Goed laten we maar gauw beginnen met mijn recensie.

Recensie een streepje tegen van Wendy de liefde
Recensie Een streepje tegen.

Titel: Een streepje tegen Auteur: Wendy de liefde Uitgeverij: Adnan, Uitgeverij genre: Roman Cijfer: 8

Hier gaat het boek over.

Het verhaal van Sarah, (bijna)dertiger met een laag zelfbeeld, middelmatig vertrouwen in De Man, maar vooral hoge verwachtingen van het leven. Een Streepje Tegen Als na een jarenlange zoektocht De Ware eindelijk op Sarahs pad komt, is de weg naar haar ultieme droom – moeder worden – nog maar kort. Dénkt ze. Dan blijkt die route meer hobbels te kennen dan ze van tevoren had ingecalculeerd… Wat volgt is een ploeterende zoektocht, waarin Sarah voor grootse beslissingen komt te staan. Want wat als De Ware toch niet De Ware blijkt te zijn? En wat als je hoofd en hart allesbehalve op één lijn liggen met elkaar? Lukt het haar om, ondanks alle tegenslagen, haar droom te verwezenlijken? 

Dit vind ik van het boek.

Ik begin zoals altijd met de cover van het boek. Een streepje tegen heeft een mooie getekende cover die er voor zorgt dat ik hem zo zou oppakken in de boekenhandel. De flaptekst en de titel zijn prima ze wekken je interesse heb. Het jasje van dit boek is dus dik in orde.

Dan gaan we naar het verhaal zelf. Een streepje tegen is een prachtig verhaal over Sarah die moeite heeft om zwanger te worden. Helaas is dit voor veel vrouwen de werkelijkheid een pad wat ze moeten afleggen dat niet makkelijk is. Wendy heeft het vooral elkaar gekregen om dit emotionele traject in een prachtige luchtige roman te omschrijven.

Want hoewel het onderwerp zeker niet luchtig is word het boek geen moment zwaar. We lachen huilen en leven mee met Sarah en al haar perikelen. Sarah is een heerlijk personage en al snel leef je helemaal met haar mee. Soms denk je wel kom op meid maar dat past enorm goed bij het verhaal.

Maar niet alleen Sarah is een heerlijk personage ook haar vader en een aantal andere mannen uit het verhaal wisten al snel mijn hart te veroveren. Maar daar kan ik niet teveel over vertellen want ik wil natuurlijk geen plot verklappen. Een streepje tegen las ik in een dag uit ik kon het boek namelijk niet weg leggen ik wilde weten hoe het zou aflopen.

Waarom ik het boek dan geen 10 geef? Hoewel Sarah als personage ontzettend goed uitgewerkt is en je merkt dat Wendy verstand heeft van de dingen waar ze het over heeft zijn er een aantal personages die van mij iets meer uitgewerkt hadden mogen zijn. Net dat kleine beetje diepgang waardoor je ze iets beter leerde kennen. Dan heb ik het vooral over de personages die in beeld komen halverwege het boek ongeveer. Daarom geef ik dit boek een mooie 8.

Liefs, Melanie

P.s vindt je Een streepje tegen nou een mooi boek lees dan ook eens Ik hou je vast van Marina Folkers.

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Felice Veenman
Felice Veenman
2 jaren geleden

een streepje tegen is wel een heel mooie titel! het lijkt me wel een lekker leesboek

Lindaschrijftop
Lindaschrijftop
2 jaren geleden

Ik vind een boek met iets meer diepgang ook fijner lezen. Maar dit is ook een mooi cijfer

Nicole Orriëns
2 jaren geleden

De titel vind ik in ieder geval meteen al erg leuk en origineel gevonden. Ook het verhaal maakt me wel nieuwsgierig.
Nicole Orriëns onlangs geplaatst…Energie vergelijken kan je ± 400 euro besparen!My Profile

Mandy
Mandy
2 jaren geleden

Dit verhaal lijkt me wel leuk om te lezen! Ik ben er nu nog niet mee bezig maar het lijkt me zo verschrikkelijk dat als je mamma wil worden, dat het niet wil. Dit boek gaat op mijn lijstje!

Bookstamel
2 jaren geleden
Antwoord aan  Mandy

T lijkt mij ook echt heel erg als je iets zo graag wil en het lukt niet

Tania
Tania
2 jaren geleden

Aan je omschrijving te lezen is het een boek dat me zeker zou aanspreken om te lezen.

6
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x