Wens voor de wereld van Manon Visser

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Ja alweer recensie tijd! We blijven lekker doorlezen. Helaas blijft het lichamelijk op en neer gaan en heb ik weinig echt goede dagen maar we maken er het beste van. Nog een kleine 2 maandjes en dan gaan ze de keuken en badkamer verbouwen ik kan niet wachten! Al zie ik wel enorm tegen de herrie en rotzooi op. Maar goed binnen een maandje is het klaar en kunnen we er van genieten. Maar goed vandaag gaan we het dus hebben over Wens voor de Wereld van Manon Visser.

Recensie Wens voor de wereld.

Titel: Wens voor de wereld Auteur: Manon Uitgeverij: Clavis Genre: Young Adult Cijfer: 9

Hier gaat het Boek over:

Kayla Hollis’ wereld valt in stukken als haar tweelingbroer Xavier overlijdt. Elke dag vroeg hij: ‘Als je een wens voor de wereld mocht doen, wat zou je dan wensen?’ Terwijl ze daar onophoudelijk aan denkt, sluit ze zich meer en meer af van al de rest. Totdat ze naar een praatgroep voor rouwende jongeren gaat. Daar ontmoet ze Oliver. Samen met hem doet ze waar Xavier nooit de kans voor kreeg: ze laten zijn wensen voor de wereld uitkomen.

Dit vind ik van het boek:

Ik begin zoals altijd met de cover van het boek en deze vind ik echt geweldig. Maar wat ik vooral zo mooi vindt is de titel! De titel zet me gelijk aan het denken want bij de titel vroeg ik me al af wat zou mijn Wens voor de wereld zijn? Het jasje van dit boek is dan ook dik in orde.

Dan gaan we naar het verhaal zelf. Manon Visser heeft op een hele mooie manier een boek weten te schrijven over rauw verwerking. Natuurlijk doet iedereen dat op zijn of haar eigen manier maar we staan veel te weinig stil bij het feit wat het verlies van een dierbare met iemand kan doen. Kayla is een tof personage een meisje wat struggelt met het verlies van haar broer maar die langzaam toch ook wel in gaat zien dat de wereld nog steeds super mooi is. Haar broer stelt haar elke avond de vraag wat is jou Wens voor de wereld. Zoals ik al eerder aangaf zette deze vraag mij ook gelijk aan het denken. Want wat zou ik voor de wereld willen wensen. Nou ik weet het ondertussen wel. Mijn wens voor de wereld zou zijn dat iedereen elkaar met liefde en respect zou behandelen.

Nou zo heeft de broer van Kayla dus heel wat wensen voor de wereld verzamelt. In Wens voor de wereld probeert Kayla dus een aantal van deze wensen uit te laten komen en dat zorgt voor bijzondere ontmoetingen, mooie samenwerkingen maar bovenal prachtige herinneringen die worden gemaakt. We ontmoeten vrienden, familie en andere bijzondere personen. Dit boek heeft een mooie boodschap en bracht een lach op mijn gezicht. Echt een aanrader voor iedereen dus. Daarom krijgt het boek ook een mooie 9 van mij.

Eerder schreef ik al een recensie van het boek In the Spotlight van Manon Visser.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lindaschrijftop
Lindaschrijftop
2 jaren geleden

Een 9 klinkt als een goed ook om lekker te lezen op een herfstdag.

Wanda
2 jaren geleden

Ik zal de link van je recensie even mailen naar mijn collega, want het betreft namelijk haar dochter! Ik heb het boek inmiddels wel in huis, maar ben er nog niet aan toegekomen om het te lezen.

Bookstamel
2 jaren geleden
Antwoord aan  Wanda

Wat leuk dat Manon de dochter is van jou collega. Ik heb allebei haar boeken gelezen. Wens voor de wereld is erg inspirerend een van de betere boeken die ik dit jaar las

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x