Clownbuddies op bezoek

Hallo lieve lezers van Bookstamel, De afgelopen 2 weken zijn er even geen weekverslagen geweest. Om de simpele reden dat mijn lijf niet mee wilde werken en ik vooral in bed lag. Maar ondanks alle pijn heb ik wel 2 hele leuke dagen gehad de afgelopen 2 weken. En vandaag neem ik je mee naar de meest bijzondere dag! Mijn lieve oma werd namelijk 90 en dat moest natuurlijk gevierd worden. Speciaal voor haar verjaardag hadden we 2 clownbuddies uitgenodigd en dat was een waar succes.

Clownbuddies

Ik had eigenlijk nog nooit van Clownbuddies gehoord. We kennen natuurlijk allemaal wel de Cliniclowns die zieken kindjes bezoeken in het ziekenhuis. Maar deze clownbuddies doen dus ook andere dingen. De clownbuddies is een groep van 3 clowns Sprookje, Pippa en Mazel. Het zijn stille clowns ze werken dus vooral met veel mimiek. Zoals ik al zei had ik er nog nooit van gehoord maar mijn moeder had geregeld dat Pippa en Sprookje oma zouden komen verassen voor haar verjaardag! Natuurlijk mochten alle andere bewoners van het huis waar mijn oma woont ook meegenieten.

Dus ik nam mij oma mee naar de grote huiskamer en vertelde haar dat we daar gezellig met de hele familie koffie gingen drinken en zij mocht trakteren op een lekker gebakje. Toen iedereen een plekje had kwam mijn moeder binnen gelopen met Sprookje en Pippa. Visite riep de begeleiding. Het eerste wat mijn oma zei Oooh dat is niet voor mij hoor! Ze vond het best een beetje spannend in het begin namelijk. Maar al snel werd ze helemaal versierd en werd er lang zal ze leven gezongen. Daardoor ontdooide ze en begon er een lach op haar gezicht te komen.

En wat hebben we vanaf toen gelachen! Er werden leuke plaatjes gedraaid met oude liedjes die de bewoners meezongen. Er werd gedanst. Er werden grapjes uitgehaald zoals bij mijn moeder die ook Leidy heet en de bewoners en oma genoten met volle tuigen. Dat zoiets simpels als twee clowns die een beetje aandacht geven aan de mensen de bewoners zoveel goeds doen is echt heel bijzonder om te zien. Tja oma werd natuurlijk maar een keer 90 maar hoe maak je zo een feestje nou uniek voor iemand met dementie. Nou met 2 clowns dus en heel veel gezelligheid.

Daarnaast heb ik dus super leuke foto’s gemaakt van dit bezoek zodat ik voor mijn oma een mooi fotoalbum kan maken als herinnering aan deze speciale dag! Na het maken van de foto’s heeft mijn moeder mij naar huis gebracht omdat ik niet meer op me benen kon staan. Maar de rest van de familie heeft nog lekker soep gegeten met oma en zijn daarna naar huis gegaan.

Volgens mij heeft mijn oma op deze manier een geweldige dag gehad! Die ze misschien wel snel weer vergeet maar wij als familie nooit zullen vergeten. Dit zal voor altijd een prachtige herinnering blijven. Net zoals dat ik altijd aan mijn vader zal denken als ik een lekkere kipcocktail maak.

Liefs. Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Nicole Orriëns
2 jaren geleden

Nog van harte gefeliciteerd met je jarige oma! En fijn dat je je nu weer wat beter voelt.
Nicole Orriëns onlangs geplaatst…Boodschappenpakketten onder de loep + 4 voorbeeldenMy Profile

Tessa
2 jaren geleden

Zo te zien en te lezen heeft jouw oma en de andere bewoners erg genoten van deze dag
Tessa onlangs geplaatst…Shoppen bij: MACMy Profile

Lindaschrijftop
Lindaschrijftop
2 jaren geleden

Wat een leuk origineel verjaardagscadeau voor je oma, en met de foto’s blijft het een mooie herinnering

Felice Veenman
Felice Veenman
2 jaren geleden

gefeliciteerd met je oma! en wat een leuk feest, ik werd al blij bij het lezen, laat staan als je er zelf bij bent!

Frederique
Frederique
2 jaren geleden

Leuk hoor, ik ken ze ook niet. Wel de Cliniclowns inderdaad. Nog gefeliciteerd met je oma!

Rory
2 jaren geleden

Wat bijzonder! En wat een mooie leeftijd. Gefeliciteerd met je Oma. Wat heerlijk dat ze toch zo genoten heeft. Ik kan heel goed aan de (mooie) foto’s zien dat ze het erg naar haar zin heeft gehad. Wat dierbaar! Wat naar voor jou dat het even niet zo goed ging / gaat. Maar dit heeft misschien wel veel goed gemaakt? ❤️
Rory onlangs geplaatst…Twinning is winning. Samen eenzelfde armband dragenMy Profile

Amina
2 jaren geleden

Poeh, tranen schieten bijna in m’n ogen. Dit is zo lief wat jullie gedaan hebben. Mensen met dementie kunnen zo opleven van dieren, kleine kinderen en dus ook clowns 🙂 Knappen ze even van op. En wat een pracht leeftijd. Gefeliciteerd nog en mooie foto’s!
Amina onlangs geplaatst…Deze 10 kettingen zijn hot voor de herfst en de winterMy Profile

rachel
2 jaren geleden

beetje heel erg laat maar als nog gefeliciteerd en fijn om te lezen dat je je wat beter voelt 😉
rachel onlangs geplaatst…Happy moments #42My Profile

Mandy
Mandy
2 jaren geleden

Ach!! Wat een schat. Ik had hier nog nooit van gehoord maar het ziet er heel gezellig uit. Natuurlijk nog van harte gefeliciteerd met je oma!
Mandy onlangs geplaatst…Mijn oktoberMy Profile

Bookstamel
2 jaren geleden
Antwoord aan  Mandy

Lief he! Bedankt voor de felicitatie

Manon
2 jaren geleden

Zo’n leuk initiatief voor ouderen! Wat zal ze genoten hebben samen met de bewoners. Leuk om te lezen. 🙂
Manon onlangs geplaatst…Teaology Passion Tea Eau de ToiletteMy Profile

11
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x