De meesterdief van Emmelie Arents

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Yeay wat geniet ik ontzettend van Booktober ik lees echt veel boeken. Het uitwerken van de recensies gaat nog steeds wat langzaam! Vandaag stond ik in de Telegraaf ik keek er enorm naar uit. Helaas was de foto behoorlijk on charmant maar het artikel was wel super leuk. Maar goed tijd om het over een leuk boek te gaan hebben. Dit keer gaan we het hebben over het boek de Meesterdief van Emmelie Arents.

De meesterdief van Emmelie Arents
Recensie De meesterdief.

Titel: De meesterdief Auteur: Emmelie Arents Uitgeverij: Hamley Books Genre: Young Adult Cijfer: 8,5

Hier gaat het boek over:

Taran is klaar om een nieuw leven op te bouwen en zijn pijnlijke verleden een plaats te geven. Wanneer de prins wordt vermist en Saradan ten onder dreigt te gaan aan Dode Magie, schakelt de sultan Tarans hulp in. Taran reist naar het verlaten eiland Turat om de zeldzame qalzarabloem te vinden, die het hart van de prins en het lot van Saradan kan redden. Maar het eiland is niet verlaten. Niets is wat het lijkt. Niemand is te vertrouwen. Een nieuw, dodelijk spel gaat van start…

Dit vind ik van De Meesterdief van Emmelie Arents over.

De meesterdief is het vervolg op de Woestijndief van Emmelie Arents die ik eerder al mocht lezen. De cover past dan ook perfect bij het eerste deel en vind ik prachtig! De titel van het boek vindt ik ook erg mooi en past ook goed bij het eerste deel.

Dan gaan we naar het verhaal zelf. Ik ben echt verliefd op de schrijfstijl van Emmelie Arents ze weet zoveel lagen in haar verhalen te brengen en daarnaast heeft ze een hele vlotte pen. Dit deel heeft een aantal wendingen die ik niet zag aankomen. Daarnaast sluit het verhaal echt naadloos aan op het eerste deel. Taran speelt nog steeds de belangrijkste rol in het boek. Maar daarnaast leren we in dit boek de prins veel beter kennen.

Waar de prins in De Woestijndief nog een bij rol had heeft die nu een van de prominenten rollen in het verhaal. Dit vond ik een erg leuke wending omdat het fijn was om de prins wat beter te gaan leren kennen. Daarnaast vond ik deel 1 meer opbouwend je leerde meer over de wereld en in dit deel word de spanning juist wat meer opgebouwd. Maar ondanks dat er meer spanning in zit heeft Emmelie ook de wereld niet uit het oog verloren. Je ontdekt nog steeds allerlei dingen en dat zorgt er voor dat het boek interessant blijft.

Al met al is de Meesterdief dus een prachtig boek wat een mooie 8,5 van me krijgt.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] benieuwd geworden naar de andere boeken van Emmelie Arents lees dan ook eens De Woestijndief, De Meesterdief of Het hart van de […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x