Wat je zegt zie je zelf van Jacodine van de Velde

Hallo lieve lezers van Bookstamel, soms zijn er van die boeken die je weten te raken omdat ze zo dicht bij je komen. Dit geld ook voor het boek Wat je zegt zie jezelf van Jacodine van de Velde. Wat de meeste van jullie niet weten is dat ik vroeger modellenwerk heb gedaan. Ik had toen maatje 32-34 en nog kreeg ik als model vaak te horen dat ik te dik was. Aan de andere kant hoorde ik van andere mensen dat ik veel te dun was. Ik merkte dat ik steeds minder ging eten en steeds dunner wilde zijn. Toen besefte ik van hé dit gaat de verkeerde kant op en gooide ik het roer om. Jarenlang heb ik toen een prima maatje gehad zo tussen de 34 en 38 tot een jaar of 7 geleden toen ik lichamelijk steeds minder kon. Daardoor ben ik heel veel aangekomen dus nu ben ik te dik van plaats te dun. Maar goed ik dwaal af tijd om het over Wat je zegt zie jezelf van Jacondine van de Velde te gaan hebben

Wat je zegt zie je zelf

Recensie Wat je zegt zie jezelf van Jacodine van de Velde.

Titel: Wat je zegt zie jezelf Auteur: Jacodine van de Velde Uitgeverij: Clavis Genre: Young Adult Cijfer: 9

Hier gaat het boek over:

Een aangrijpende maar hoopvolle, met veel inlevingsvermogen geschreven youngadultroman, waarin een meisje met een eetstoornis een emotionele zomervakantie beleeft. Ellendig, zo voelt de zeventienjarige Marscha zich als ze voor een vakantie van drie weken met haar ouders en broertje op camping Le Tournesol aankomt. Haar eetstoornis reist namelijk gewoon met haar mee. Hoewel ze dolgraag het normale leven wil oppakken, blijkt dat makkelijker gezegd dan gedaan. De hele dag door wordt ze geconfronteerd met haar angsten en onzekerheden. Al snel leert Marscha de vrolijke, aantrekkelijke Ruben kennen, die op de camping werkt. Hij lijkt alles te zijn wat zij niet is. Maar ook Ruben blijkt zo zijn problemen te hebben. Brengt dit hen dichter bij elkaar of maakt het alles juist nog moeilijker?

Dit vind ik van het boek:

Ik begin met de cover die vind ik niet geweldig maar gewoon prima. De titel vind ik wel heel mooi gevonden en ook echt heel goed bij het verhaal passen.

Dan gaan we naar het verhaal zelf! Jeetje dit boek is zo ontzettend goed geschreven. Ik snap niet dat dit boek niet veel vaker voorbij is gekomen op de sociale media kanalen. Dit boek is aangrijpend maar toch vlot geschreven. Daarnaast zijn de hoofdpersonages ontzettend goed neergezet. Marscha heeft natuurlijk nogal wat onzekerheden en is herstellende. Je kunt merken dat Jacodine veel onderzoek heeft gedaan na de onderwerpen die in het boek worden besproken. Het is allemaal zo perfect neergezet en vertelt! Echt een boek dat elk onzeker meisje gelezen zou moeten hebben.

Maar niet allen Marscha heeft mijn hard gestolen ook haar kleinere broertje vond ik heel goed neergezet en Ruben die leuke jongen van de camping. Daarnaast vond ik de Camping waar het verhaal zich afspeelde ook echt heel mooi neergezet het voelde echt aan als een gezellige familie camping.

Eigenlijk moeten jullie gewoon zelf dit verhaal gaan lezen want het bespreekt echt hele mooie en belangrijke thema’s ik kan dan ook niet anders dan dit boek een welverdiende 9 geven.

Liefs, Melanie

Hou je van dit soort verhalen lees dan ook eens mijn recensie van Koorddansen van Wendy Stroobant

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] het boek zelf. Dat Jacodine een prachtige schrijfstijl heeft wist ik al na het lezen van het boek Wat je zegt zie je zelf van haar. En deze schrijfstijl trekt ze dus door bij steen voor steen. Vooral de manier waarop Jacodine […]

trackback

[…] Volgende week zal ik je alles vertellen over de boeken die Jacodine heeft geschreven. Zo las ik bijvoorbeeld al haar young adult Wat je zegt zie je zelf. […]

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x