Welkom in Ferry Lane van Nicola May

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Nicola May wist vorig jaar mijn hart te veroveren met de Cockleberry Bay serie. Ik heb alle 4 de boeken verslonden ook al vond ik de ene beter als de andere. Nu is Nicola May weer helemaal terug met een nieuwe serie. Het eerste deel heet Welkom in Ferry Lane. Ik mag namens Zomer & Keuning weer mee doen met de blogtour en dat vind ik natuurlijk helemaal super leuk! Tijd dus om jullie mee te gaan nemen naar Ferry Lane.

Recensie Welkom in Ferry Lane

Recensie Welkom in Ferry Lane.

Titel: Welkom in Ferry Lane Auteur: Nicola May Uitgeverij: Zomer & Keuning Genre: Feelgood Cijfer: 9

Hier gaat het boek over.

In het dorpje Hartmouth, midden in het mooie Cornwall, droomt de 33-jarige Kara van een opleiding tot bloemist. Ze kan haar alleenstaande vader echter niet in de steek laten en dus kiest ze voor the next best thing: bloemen verkopen op de markt. Ze is gelukkig me haar leven, totdat haar vriend vreemdgaat en haar spaargeld jat. Kara dumpt hem en verhuurt de vrijgekomen kamer via Airbnb. De vreemde gasten die ze daar ontvangt, zijn voer voor roddels in het dorp.

Dan krijgt ze een anonieme kaart en een ticket naar New York. Kara staat op het punt te vertrekken om een heleboel te leren over zichzelf, haar leven en hoe ze het wil leven – en misschien, heel misschien, vindt ze ook nog de liefde.

Dit vind ik van het boek.

Ik begin met de cover want die vind ik prachtig! Hij is zo lekker speels met al die kleine tekeningen erop en de gele kleur is lekker fris. De titel vind ik weer erg leuk en echt een Nicola May titel.

Dan gaan we naar het boek zelf! Ik moet bekennen dat ik dit het beste boek van Nicola May tot nu toe vindt. Dit verhaal heeft namelijk de pit en humor van haar voorgaande boeken maar je merkt ook dat Nicola een meer ontwikkelde schrijfstijl heeft gekregen. Want naast dat Welkom in Ferry Lane gewoon een heerlijk feelgood verhaal is heeft dit boek ook wat meer diepgang en komen er herkenbare thema’s in voor. Thema’s zoals jezelf leren kennen, niemand beoordelen op zijn uiterlijk leeftijd etc en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dit geeft Welkom in Ferry Lane net die sprankeling die ik in de laatste delen van Cockleberry Bay miste.

Het hoofdpersonage Kara is ook zo heerlijk! Een lekkere vrolijke meid die nog niet zoveel van de wereld heeft gezien maar dit wel heel graag wil! Alleen durft ze dit niet zo goed. Langzaam aan in het boek merk je dat Kara zichzelf beter leert kennen en zichzelf enorm ontwikkeld. Daarnaast komen er in dit boek een aantal heerlijke mannelijke personages voorbij waarbij mening vrouw kan wegdromen.

Daarnaast vond ik de vader van kara ook echt super tof! Maar waarom dat zo is moet je natuurlijk lekker zelf ontdekken. Ik raadt dit boek aan iedereen aan want het brengt gewoon een lach op ieders gezicht. Ik kan dan ook niet anders dan dit boek een welverdiende 9 te geven.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] sterrenhemel boven Ferry Lane is het tweede deel in de Ferry Lane market serie. Eerder las ik al Welkom in Ferry Lane uit deze serie. Let dus op want deze recensie kan dus spoilers bevatten. Maar goed laat ik zoals […]

trackback

[…] het derde deel in de Ferry Lane serie van Nicola May. Eerder las ik in deze serie al de boeken Welkom in Ferry Lane en De sterrenhemel boven Ferry […]

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x