Tips voor meer zelfvertrouwen.

Tips voor meer zelfvertrouwen

Hallo lieve lezers van Bookstamel, onlangs poste ik een openhartig bericht op mijn Instagram. Daarin vertelde ik hoe ik de afgelopen jaren mijn zelfvertrouwen was kwijtgeraakt. Van een spontaan vrolijk meisje veranderde ik in een teruggetrokken stille en verlegen vrouw. Ik merkte dat ik het daar steeds moeilijker mee kreeg en besloot 1 jaar geleden dat het tijd was om daar verandering in aan te gaan brengen. Dus ging ik in therapie waar ik ontzettend veel heb geleerd. Ik kan dan inmiddels ook weer zeggen dat mijn zelfvertrouwen voor 80% weer terug is. Op die post reageerde heel veel mensen dat ze ook geen zelfvertrouwen hadden. Tijd dus om jullie wat tips te geven om weer meer zelf vertrouwen te krijgen.

Tips voor zelfvertrouwen

Hou een witboek bij om meer zelfvertrouwen te krijgen.

Dit zal in het begin wat ongemakkelijk voelen. In een witboek hou je namelijk bij waar je trots op bent. In het begin moet je 1 ding per dag opschrijven. Maar je zal merken dat dit al snel makkelijker gaat. Waar ik eerst alleen opschreef ik heb lekker gekookt of ik heb een blog geschreven waar ik trots op ben veranderde dit al snel in vandaag zat mijn haar super mooi. Maar ook dingen als ik heb een mooie jurk gekocht die me prachtig staat. Vandaag voelde ik me goed etc kwamen erin te staan. Doormiddel van zo’n witboek ga je dus langzaam inzien dat je ook heel veel positieve en goede dingen hebt.

Kleed je aan en maak je op

Veel mensen met weinig zelfvertrouwen zoals ik ook toen d’r tijd nemen niet echt meer de moeite om zichzelf leuk aan te kleden. Tja want toch niks staat leuk. Of een make-upje op te doen want tja ik lijk dan toch een clown je kent het wel. Toch is het heel belangrijk om je mooi op te maken of een keer een leuke jurk aan te doen of een mooi shirtje. Door voor jezelf te zorgen leer je ook om van jezelf te houden en je krijgt er langzaam aan steeds meer zelfvertrouwen door.

Boven is met shaper en onder is zonder shaper van My Shapez

Maak gebruik van een shaper

Deze valt eigenlijk samen met de tip hierboven! Maar als je dan een bruiloft of een feestje hebt en je voelt je een beetje onzeker in je mooie jurk dan kan een shaper echt enorm helpen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik lang heb gezocht na de perfecte shaper. Vaak geven shape ware je namelijk wel dat beetje extra zekerheid maar stik je er ook bijna in omdat het niet fijn zit en je er weinig adem in krijgt. Toch vind ik dat beetje extra shape heel belangrijk dus bleef ik zoeken naar de perfecte shape ware.

Zo kwam ik uit bij de Truetoner all-day Comfort high body shaper van My Shapez. Deze high body shaper is er in verschillende maten. Op de site vind je een duidelijke maten tabel waardoor je altijd de juiste maat kiest. Ik heb zelf een zwarte versie maar hij is er ook in Beige. Deze shaper zit heerlijk je voelt amper dat je hem draagt. Maar ondanks het fijne draag gemak zorgt die ook voor die mooie shape builtjes, vetrolletjes etc worden allemaal glad getrokken. Als ik deze shaper onder een jurk draag dan lijkt het gelijk of ik 2 maten slanker ben en dat is toch wat we allemaal kunnen gebruiken voor net dat beetje extra zelf vertrouwen.

Deze shaper van My shapez kost 34,99 en kan je gewoon wassen in de wasmachine! Gooi hem alleen niet in de droger want daar kan hij niet tegen. Ik had mijn shaper de volgende dag al in huis. Dus de verzending is lekker snel en hij zit ook nog eens mooi verpakt.

Wil jij nou ook een shaper kopen gebruik dan mijn code Melanie10 behoor jij tot de eerste 20 bestellers dan krijg je 10% korting hoe leuk is dat!

Praat tegen jezelf

Dit klinkt misschien een beetje raar maar het werkt echt. Geloof me ook ik vond dit in het begin echt heel eng om te doen en een beetje akward maar het heeft me echt geholpen. Ik kreeg namelijk de opdracht om elke ochtend in de spiegel tegen mezelf te zeggen dat ik goed ben zoals ik ben, dat ik waardevol ben en dat ik er mag zijn. Door dit elke dag te herhalen tegen mijzelf ging ik er dus echt in geloven.

Dit waren mijn tips voor meer zelfvertrouwen hopelijk hebben jullie er wat aan.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Vond je dit een interessante blog lees dan ook eens mijn blog over leven met HMS.

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
petrasparkblog
2 jaren geleden

Toffe foto, jij hoeft niet te twijfelen aan jezelf hoor!

Frederique
Frederique
2 jaren geleden

Wat een leuke foto’s. Goed dat je eraan werkt. Zelfvertrouwen is erg belangrijk.

Tania
Tania
2 jaren geleden

wat een goeie tips, ik kan ze zeker gebruiken. Ik doe eigenlijk altijd een shaper aan onder een jurk

Nicole Orriëns
2 jaren geleden

Elke avond bedenken wat je goed hebt gedaan, kan ook erg helpen. Je herprogrammeert jezelf dan als het ware met zelfvertrouwen.
Nicole Orriëns onlangs geplaatst…Donkere was versus lichte was + wat is donkere was? en 7 tips!My Profile

Bookstamel
2 jaren geleden
Antwoord aan  Nicole Orriëns

Dat is wat ik doe in het witboek daar schrijf je elke dag een aantal positieve punten in

Lindaschrijfthetop
2 jaren geleden

Wat goed dat je jezelf weer hebt teruggevonden. Het leven verloopt niet altijd even makkelijk daarom is het des te knapper dat je zelf het initiatief hebt genomen om er weer boven op te komen
Lindaschrijfthetop onlangs geplaatst…Leefkeuken of eiland keuken: voor welke keukenstijl ga jij?My Profile

Cynthia Lukassen
2 jaren geleden

Fijn dat je zelfvertrouwen al met 80 % terug is. Dat zijn mooie tips die je geeft én mooie stappen die je voor jezelf hebt gezet.
Cynthia Lukassen onlangs geplaatst…Review: MicroMacro: Crime City – Full HouseMy Profile

Wanda
2 jaren geleden

Fijn dat je jezelf weer een stuk beter voelt en er ook bewust mee aan de slag bent gegaan. Juist die eerste stap zetten, is ongelofelijk moeilijk.

Felice Veenman
Felice Veenman
2 jaren geleden

en misschien wel het allerbelangrijkste: zorg dat je ook eens lekker om jezelf kan lachen

Tessa
2 jaren geleden

Wat een fijne tips geef je voor meer zelfvertrouwen. Die jurk staat je prachtig
Tessa onlangs geplaatst…Review: MAC Art Library Nude ModelMy Profile

Jasmina
Jasmina
2 jaren geleden

wat fijn dat je jezelf weer terug hebt gevonden. Ik ben mezelf ook kwijtgeraakt en onzekerheid speelt idd ook een erg grote rol. thanks voor je tips

Jasmina
Jasmina
2 jaren geleden

wat fijn dat je jezelf weer terug hebt gevonden. Ik ben mezelf ook kwijtgeraakt en onzekerheid speelt idd ook een erg grote rol. thanks voor je tips, hier kun je wat mee

Mandy
Mandy
2 jaren geleden

Wat een leuke blog! Je moet eigenlijk gewoon doen, als ik een jurkje niet aan durf, moet ik het gewoon doen, vaak krijg je dan ook nog complimentjes en daardoor word je zelfvertrouwen alleen maar beter

Rory
2 jaren geleden

Ik heb ooit inderdaad eens gelezen hoe goed het is om dit soort quotes als ‘I deserve to be loved’ op je spiegel te plakken. Wat rot hoe het is gelopen maar wat goed dat je het jezelf realiseert en op deze manier aanpakt. Je bent het zeker waard. Het jurkje staat je hartstikke goed. En je hebt volgens mij heel veel pluspunten die je ook kunt en mag benadrukken.
Rory onlangs geplaatst…Geef mij maar een lekker bakkie (Opel) Mokka(-e)My Profile

Sherry
2 jaren geleden

Wat een mooie foto is dit. Je hebt een leuke blog geschreven.
Sherry onlangs geplaatst…Review: Kate Spade New York eau de parfumMy Profile

Mitchel
2 jaren geleden

Leuk vind ik het dat jij het een witboek noemt. Bij mij werd dit een positief dagboek genoemd.
Mitchel onlangs geplaatst…Autistische burn-out | ColumnMy Profile

Linda
2 jaren geleden

Wat heb je een ontzettend toffe jurk aan op je foto’s!

Caroline
Caroline
2 jaren geleden

Veel mensen worstelen met hun zelfvertrouwen. Deze tips kunnen die mensen vast een eindje op weg helpen.

18
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x