Recensie Ondine van Arby Valentine

Hallo lieve lezers van Bookstamel, het is weer recensie tijd. Yes deze maand heb ik toch aardig wat boeken gelezen ondanks alle tegenslagen. Dit keer las ik een boek van Arby Valentine. Ik zal jullie zo eerst wat meer vertellen over Arby Valentine en daarna zal ik vertellen wat ik van zijn boek Ondine vindt.

Recensie Ondine

Wie is Arby Valentine

Arby Valentine is het pseudoniem van Valentijn Ringelberg. Valentijn kennen we al van zijn Young Adult serie waarvan ik o.a Voorbij het wederwoud en Hij die niet bestaat . Maar voor zijn nieuwe project Ondine een New adult dus een totaal nieuwe doelgroep besloot hij dus te gaan schrijven onder een pseudoniem. Tja en of dit boek net zo goed is als zijn Young Adult boeken dat lees je dus in mijn recensie hier onder.

Recensie Ondine

Titel: Ondine Auteur: Arby Valentine Uitgeverij: CauldronBooks Genre: New Adult Cijfer: 8,5

Hier gaat Ondine over:

Wanneer de drieëntwintigjarige Niko op een milieuschandaal stuit, hoopt hij eindelijk een sprong in zijn carrière te kunnen maken. Maar dan gebeurt het ondenkbare: zijn collega gaat er met het verhaal vandoor en strijkt alle eer op.

Niko is razend en stormt – tot ongenoegen van zijn baas – het kantoorpand uit. Zijn uitbarsting brengt hem uiteindelijk op het Waddeneiland Texel, waar er iets plaatsvindt wat zijn stoutste dromen overtreft…

Niko ontmoet een mysterieuze en beeldschone drenkeling op het strand, waarna de twee vrijwel direct een romantische band lijken te vormen. Toch heeft de jongen iets eigenaardigs over zich, iets onmenselijks wat Niko nog weleens duur kan komen te staan.

Dit vind ik van Ondine:

Wauw de kleuren van de cover van Ondine zijn echt prachtig alhoewel ik geen fan ben van personen op de cover vind ik deze cover daardoor wel echt prachtig! De titel vind ik prachtig en het boek komt in een handig pocket formaat. (Momenteel alleen nog verkrijgbaar als e-boek)

Dan gaan we naar het verhaal zelf Ondine is een queer hervertelling van the little mermaid. Een hervertelling in een modern jasje en dat vind ik tof! Arby Valentine gebruikt veel moderne woorden en daardoor wordt zijn schrijfstijl vlot en is het herkenbaar voor de jeugdige lezers. Dit boek leest dan ook super makkelijk en snel weg.

Voor mij komt dit vooral door de personages! Zowel Niko als het andere hoofdpersonage waar ik niet teveel over ga verklappen zijn ontzettend mooi neergezet. Door deze mooie karakters komt het verhaal echt tot leven. Ik denk dat heel veel jonge mannen zich kunnen herkennen in een van deze personages. Niko heeft langzaam aan mijn hart veroverd.

Naast de personages vind ik de insteek van het verhaal ook echt ontzettend goed. Want met dit verhaal snijdt Arby Valentine meerdere belangrijke onderwerpen aan. Zoals de vervuiling van de zee, het niet voor je eigen durven opkomen, en dat liefde grenzeloos is. Al met al een boek wat ik iedereen kan aanraden om te lezen en daarom krijgt het van mij een mooie 8,5.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x