Luna van Lies Vervloet

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Jeetje type gaat nog erg lastig na de operatie maar tot nu toe valt de pijn gelukkig mee. Ik probeer vandaag toch een beetje mijn socials en blog bij te werken want van dat stilzitten ga ik me enorm vervelen. Lezen is super leuk hoor en netflix en withlove zijn ook top! Maar na een hele dag bankhangen ben ik dat toch wel beu. Gelukkig heb ik een lieve vriend die ook elke dag een wandelingetje met me maakt want anders was het wel heel saai. Ik mis het koken en bakken enorm en kan niet wachten om weer met het bedenken en maken van heerlijke recepten aan de slag te gaan. Maar goed deze week las ik wel een aantal boeken dus tijd voor een paar recensies. Ik begin met Luna van Lies Vervloet.

Maar voor we met de recensie beginnen ben je vast benieuwd naar wie Lies Vervloet is. Ik stelde haar van de week al aan jullie voor en enige tijd geleden konden jullie ook al alles lezen over haar lees voorkeuren in de boekenpraat met Lies Vervloet. In deze boekenpraat vertelt ze o.a over haar onderneming The wild Life maar ook over haar favoriete kinderboeken schrijvers zoals Paul van Loon en haar favoriete boek aller tijden.

Maar goed tijd voor mijn recensie over Luna.

Recensie Luna van Lies Vervloet

Titel: Luna – Schaduw van de maan Auteur: Lies Vervloet Uitgeverij: Hamley Books Genre: Young adult Cijfer: 7

Hier gaat Luna over:

Luna hoort nergens bij, op school mijdt ze iedereen. Alleen ‘s nachts, wanneer ze onder het licht van de maan door de bossen dwaalt, kan ze helemaal zichzelf zijn. Luna hoort nergens bij, op school mijdt ze iedereen. Alleen ’s nachts, wanneer ze onder het licht van de maan door de bossen dwaalt, kan ze helemaal zichzelf zijn. Op de vooravond van haar zestiende verjaardag begint haar leven op meer dan één manier te veranderen. Terwijl ze vriendschap sluit met de teruggetrokken Andrew en in de leer gaat bij het oude kruidenvrouwtje Tunde, wordt haar band met de natuur steeds sterker. Uiteindelijk kan ze de waarheid niet langer ontkennen: ze heeft bovennatuurlijke krachten. Maar… wil ze die wel? Terwijl Luna worstelt met deze nieuwe werkelijkheid en de verpletterende verantwoordelijkheid die erbij komt kijken, merkt ze niet dat er vanuit de schaduwen iets duisters op haar loert…

Dit vind ik van Luna:

Laten we beginnen met de cover van het boek want die vind ik echt prachtig. De titel vind ik ook erg mooi (Misschien komt dit door het feit dat ik als mijn zoon een meisje was geweest hij Luna zou hebben geheten) Maar verder wil ik ook nog even het prachtige binnenwerk van dit boek benoemen. Daar is uitgeverij Hamley Books toch echt wel een kei in.

Tijd om het over het verhaal te gaan hebben. Het valt me op dat lies een fijne schrijfstijl heeft en gebruik maakt van mooie zinnen! Het verhaal zelf is interessant het geeft je een andere kijk op magie meer vanuit de natuur en dieren. Het hoofdpersonage Luna is ook een interessant meisje. Maar toch verloor ik zo nu en dan mijn interesse in het verhaal. In mijn ogen is het allemaal net iets te langdradig en uitgebreid. Een beetje als een kabbelend riviertje wat nergens naar toe leidt. Hier en daar is het ook wat voorspelbaar.

Ergens vind ik dat enorm jammer want het verhaal heeft ook iets magisch en bijzonders en de insteek vindt ik heel erg tof. Ook het einde van het verhaal vind ik super tof daar was mijn interesse weer helemaal aangewakkerd. Al met al dus een verhaal met goede en minder goede punten. Daarom krijgt het van mij een mooie 7.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x