Een week uit mijn leven 7

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Ik weet niet of ik de hele week wat te vertellen heb, nou ja het kan uit typen want ik wordt natuurlijk donderdag geopereerd. Maar ik ga er gewoon op maandag aan beginnen en zie wel hoe ver ik kom. Want er gebeuren deze week best wel wat dingen waar ik jullie graag over wil vertellen.

Maandag:

Vanochtend had ik een afspraak bij mijn fysiotherapeut die terug is van vakantie! Ik vertelde hem over mijn schouder nek probleem en vervolgens voelde die wat in mijn nek. Hij had gelijk de spier te pakken waar ik zo’n last van heb en die uitstraalt naar mijn schouder en kaak. Het bleek dus dat de pijn niet vanuit mijn schouder kwam maar vanuit mijn nek. Vervolgens besloot hij om Dryneedeling te doen. Ik had hier nog nooit van gehoord en vond het een vrij aparte ervaring. Door middel van een klein naaltje geven ze prikjes op triggerpoints en daardoor gaan de blokkades die er zitten dus los. Heel prettig was het niet maar daarna was mijn pijn echt al 50% minder.

Vervolgens ben ik even boodschappen gaan doen en een stukje gaan wandelen. In de middag hadden we een afspraak met het bedrijf dat onze zonnepanelen komt leggen. Ze moesten de panelen inmeten in het dak! Daarnaast vervangen ze ook gelijk onze oeroude meterkast en krijgen we er een aantal groepen bij. Aangezien wij in een wijk wonen waar ze in 2030 van het gas af willen zijn is het nemen van zonnepanelen een slimme keus. Over onze zonnepanelen zal ik binnenkort als mijn hand genezen is nog een uitgebreide blog schrijven. Maar het goede nieuws is dat ze deze als alles goed gaat aanstaande vrijdag al komen leggen.

Tja en toen was het zo laat dus bestelde we lekker chinees zodat ik niet meer in de keuken hoefde te staan.

Dinsdag:

Vandaag heb ik zo’n dag dat ik niet vooruit kom. Ik kwam me bed niet uit en heb gewoon 0,0 energie. Dit komt omdat ik nu al zenuwachtig ben voor donderdag. Daarom ben ik ook blij dat ik na precies een week al geopereerd kan worden want dan hoef ik er niet zo lang tegen aan te hikken.

Als we het dan toch over mijn operatie hebben. Afgelopen week was er een pakketje wat ik van bol.com moest ontvangen kwijt. Post.nl wilde weer eens niet meewerken dus besloot ik bol.com een berichtje te sturen. Daar hielp een aardige jongen man Viktor genaamd mij. Ik gaf aan best tot dinsdag te willen wachten en dat ik hoopte dat het boek voor donderdag binnen kwam omdat ik dan geopereerd werd. Een paar uur later was het boek terecht wat ik netjes melde! En toen lag er vandaag opeens een doosje met lekkere koekjes in de bus om mij succes te wensen met mijn operatie! Dat is nog eens klatenservice of niet.

Verder kwam mijn moeder vanochtend langs en hebben we gezellig samen geluncht. Ik had een lekker broodje carpaccio gemaakt.

In de middag zijn Martijn en ik aan de slag gegaan met het uitzoeken van de badkamer spannend! Maar eindelijk hadden we een duidelijk idee hoe we het wilde hebben. We waren er dan ook vrij snel uit. Vervolgens de offerte aan laten passen van degene die het komt zetten vervolgens hebben we daar gelijk akkoord op gegeven. Dus nu komen ze in jan de keuken plaatsen en in feb de badkamer spannend! Totaal zullen we ongeveer 6 weken in de rotzooi gaan zitten.

Tja en toen sloegen de zenuwen toe want nog maar 2 nachtjes slapen en dan wordt ik al weer geopereerd. Ik ben super blij dat het gebeurd hoor want het gaat een hoop pijn schelen maar het gaat eerst ook pijn doen en dan weer die spalken en het revalideren bah! Maar goed laten we maar duimen dat het snel vrijdag is want dan is de operatie weer achter de rug.

Woensdag:

Vandaag wordt een rust dagje want ik ben stik zenuwachtig. Ik ga lekker bloggen t.v kijken een of andere romantische film en eten koken.

Verder moet ik wel even de laatste boodschappen doen en een beetje opruimen. Want ik vindt het wel fijn om morgen in een beetje een schoonhuis thuis te komen. Al is dat wel lastig omdat ik maar een arm kan gebruiken met mijn schouder. Maar sinds de dryneedeling voelt die echt al veel beter aan.

Donderdag:

D-day de zenuwen gierde om 4.00 in de nacht al door mijn lijf! Dus toen was ik ook al wakker. Maar goed toch maar even in bed blijven liggen en daarna lekker in een warm bad gegaan met een boek. Voor mij is het heel lastig om het onderscheid te voelen tussen gezonde zenuwen die iedereen heeft voor een operatie of een paniek aanval. Die kriebel in je buik voelt namelijk als het begin van een paniek aanval. Ik moet dus de hele ochtend tegen mezelf zeggen nee Mel je hebt geen paniek aanval je bent gewoon zenuwachtig.

Zo rond 14.00 neem ik een lorazepam ik heb deze voor mijn paniek aanvallen en neem hem nu als voorzorg zodat ik hopelijk niet in paniek ga raken tijdens de operatie.

Vrijdag:

De operatie gisteren is soepel verlopen ondanks dat ik best bang was zat ik een uur later alweer in de auto op weg naar huis. Vanochtend moesten we om 9.30 alweer bij de handtherapeut zijn om het gips te laten verwijderen en een spalk te laten aanmeten zodat ik kon beginnen met oefenen. we konden de weg niet echt goed vinden en ondertussen waren ze bij ons thuis de zonnepanelen aan het leggen dus het was allemaal een beetje hectisch.

Maar goed daarna thuis weer lekker uitgerust. Ik moet zeggen dat deze operatie tot nu toe de minst pijnlijke is. Ik voel het wel hoor en het is niet zo dat het geen pijn doet maar de andere deden meer pijn.

In de middag moest ik weer naar het ziekenhuis dit keer na de kno arts. Tja en daar zaten we helaas een uur te wachten want ze hadden een enorme uitloop. Niet fijn als je pijn hebt en liever thuis in je bed gaat liggen. Maar goed de afspraak was wel fijn. Ze ging weer even met de slang in me neus en gelukkig is de roodheid van het maagzuur al een stuk minder. Het is nog niet weg maar het gaat de goede kant op. Dus nu goed op me eten blijven letten en bewegen en dan komt dat allemaal goed. Wel adviseerde ze nog een kleine operatie aan mijn neus als mijn hand genezen is. Dus daar denk ik nu even over na.

Zaterdag:

Vandaag zijn we even naar mijn moeder toe gereden voor een kopje koffie! En stiekem ook een beetje zodat ze mijn haar kon invlechten. Want als ik iets niet kan met een hand is het mijn haar kammen en in een staart doen. Los is mijn haar echt niet altijd fijn omdat he zo super lang is dus nu kan ik er weer een paar dagen tegen aan. Uiteindelijk zijn we daar ook blijven lunchen.

Vervolgens moesten we even langs het kruidvat en tja toen konden we een rondje over de kermis niet weerstaan. Maar met mijn arm omhoog en in de spalk was die drukte niet echt een pretje dus we waren er aardig snel weer uit. We hebben nog wel een paar oliebollen meegenomen om thuis op te snoepen en die waren heerlijk.

Vandaag is het weer zondag en dat betekend rustdag want de afgelopen 2 dagen heb ik al teveel gedaan met mijn hand.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x