Een dodelijke opleiding Naomi Novik

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Eenmaal in de maand heb ik een boekenclub bij mij thuis. Tijdens zo’n boeken club bespreken we een boek dat we die maand allemaal hebben gelezen. Maar daarnaast is het ook gewoon altijd super gezellig! Zo had ik voor de boekenclub van afgelopen maand een heerlijke stroopwafel cheesecake gebakken! Deze maand hadden we gezamenlijk gekozen voor het boek Een dodelijke opleiding geschreven door Naomi Novik. Dit is een young adult met een fantasie tintje. Wat bleek onze mening over dit boek was eigenlijk bij iedereen het zelfde. Tijd dus om deze mening met jullie te gaan delen.

dodelijke opleiding

Titel: Een dodelijke opleiding Auteur: Naomi Novik Uitgeverij: L.S Amsterdam Genre: Young Adult Cijfer: 4

Hier gaat Een dodelijke opleiding over:

In een dodelijke opleiding maken we kennis met El, en de magische school die je maar op twee manieren kunt verlaten: dood of met diploma. Ik besloot dat Orion Lake moest sterven nadat hij mijn leven voor de tweede keer redde. Iedereen houdt van hem, behalve ik. Wat mij betreft houdt hij zijn opzichtige magische kunstjes voor hemzelf. Ik heb geen hulp nodig om deze school te overleven. Vergeet al die dodelijke monsters en vervloekte artefacten, ik ben waarschijnlijk het gevaarlijkste wezen dat hier rondloopt. Geef me een minuutje en ik breek hele bergketens af, vermoord miljoenen mensen. Ik zou mezelf zonder tegenspraak kunnen uitroepen tot de Koningin der Duisternis. Tenminste, dat is wat iedereen van mij verwacht. De meeste studenten hier zouden juichen als Orion mij ombrengt, net als een van de vele andere duistere wezens die uit de afvoer omhoogkruipen. Soms denk ik dat ze gewoon willen dat ik in de kwaadaardige heks verander waarvoor ze mij houden. De school zelf wil dat zeker. Maar ze krijgen niet wat ze willen. Zeker Orion Lake niet. Ik mag dan niet zijn droomvoorbeeld zijn van een held, maar ik ga deze plek levend verlaten, en ik ga geen duizenden mensen afslachten om dat doel te bereiken. Hoewel ik toch serieus overweeg om er tenminste één te vermoorden.

Dit vond ik van Een dodelijke opleiding:

Ik begin zoals gewoonlijk met het uiterlijk van het boek! Een dodelijke opleiding komt namelijk in een mooie naakte hardcover editie. Met een simpele maar prachtige dust jacket. Het uiterlijk van dit boek is dan ook dik in orde. De titel van het boek “Een dodelijke opleiding” vind ik passend bij het verhaal en is daardoor dus prima.

Maar dan komen we bij het verhaal zelf en daar gaat het helaas mis voor mij. Ik had zoveel verwacht van dit verhaal toen ik de flaptekst las. Ik hoopte dan ook op een verhaal met spanning, leuke personages en natuurlijk dat vleugje magie. Maar wat ik kreeg was vooral een verhaal waar je heel moeilijk in kon komen. Dit kwam vooral omdat er zoveel herhaalt werd in het boek. Elke keer weer ging het bijvoorbeeld over waar de kamers van de 1ste 2de 3de en vierdejaars zaten bijvoorbeeld. Er werd zoveel verteld wat gewoon niks toevoegde aan het verhaal maar het alleen maar onnodig langdradig maakte.

Er zat ook bijna geen spanning in voor mij gevoel op hier en daar een apart wezen na wat verslagen moest worden. Ik miste vooral spanning en gevoel tussen de verschillende personages. Maar ook miste ik dus ruimte om mijn eigen beeld bij de wereld te bedenken omdat er zoveel werd verteld en herhaald. Super jammer! Want het verhaal heeft in de basis echt wel potentie. Maar deze auteur moet leren scrappen, scrappen en nog meer scrappen. Kill your darlings zoals ze dat vaak zeggen. Daarnaast moet de opbouw in het verhaal echt beter het was nu meer een kabbelend riviertje!

Ik heb me voor het eerst sinds lange tijd dan ook afgevraagd of ik wel moest verder lezen. Maar ik hoopte elke keer dat het beter zou worden omdat ik het idee van de school wel super leuk vond en ook sommige monsters om ze zo maar even te noemen zijn super tof. Tja en dan komt die laatste zin in het boek en word je toch even nieuwsgierig naar een vervolg. Maar of ik dat vervolg ga lezen daar ben ik nog niet over uit ik denk het niet! Ik kan dan ook helaas niks anders doen dan Een dodelijke opleiding slechts een 4 te geven.

Hou je nu wel enorm van Young Adults met een fantasie tintje lees dan eens Ivelle of De woestijndief

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x