Pizza met zalm en avocado

Hallo lieve lezers van Bookstamel, het is woensdag het midden van de week en ik vind het wel een mooie dag om pizza te bakken. Maar ik ben vandaag ook een beetje lui dus ik maak mijn deeg niet zelf. Maar ik zal binnenkort een pizzadeeg recept voor jullie uitwerken zodat je kan kiezen of je deze pizza met zalm en avocado maakt met een vers deeg of een kant en klaar deeg.

Pizza met zalm en avocado

De oorsprong van de pizza

Maar weet jij eigenlijk waar de pizza is ontstaan? Veel mensen denken bij de pizza natuurlijk gelijk aan Italie maar wist je dat daar pas in de 17 de eeuw melding werd gemaakt van de pizza? Daar was het een boerengerecht en de mensen die ze maakte werden pizzaioli genoemd. Maar in veel landen rond de Middellandse Zee worden al duizenden jaren ronde broden gebakken die daarna belegd werden met allerlei ingrediënten. Zo kunnen Turkse broden nog steeds goed dienst doen als bodem voor een pizza. Je kan dus wel stellen dat deze ronde broden een voorloper waren van de pizza zoals wij die momenteel kennen.

Wat heb je nodig voor de Pizza met zalm en avocado

 • Pizzadeeg (Ik gebruikte de kant en klare van Jan)
 • 1 avocado
 • bakje roomkaas
 • 1 citroen
 • rode ui
 • Oude geraspte kaas
 • 200 Gerookte zalm

Zo maak je de pizza

 • Verwarm de oven voor op 200 graden
 • Rasp de schil van de citroen.
 • Meng de roomkaas met de schil van de citroen.
 • Bedek een bakplaat met bakpapier.
 • Rol het pizzadeeg uit en besmeer het met de roomkaas.
 • Snijd de ui door midden en daarna in dunne halve ringetjes.
 • Verdeel de halve ringetjes over het pizzadeeg.
 • Strooi er de geraspte kaas overheen.
 • Bak de pizza in 15 minuten mooi goud bruin.
 • Snij ondertussen de avocado in blokjes en de zalm in stukjes.
 • Als de pizza uit de oven komt leg je de zalm en avocado erop en smikkelen maar.

Heb je nou geen zin in pizza maak dan eens mijn Fish and Chips of pittige sticky cola kip!

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Al jaren lang lees ik heel veel boeken. Daarom ben ik uiteindelijk een blog begonnen waar ik mijn passie voor boeken deel.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge