Pizza met zalm en avocado

Hallo lieve lezers van Bookstamel, het is woensdag het midden van de week en ik vind het wel een mooie dag om pizza te bakken. Maar ik ben vandaag ook een beetje lui dus ik maak mijn deeg niet zelf. Maar ik zal binnenkort een pizzadeeg recept voor jullie uitwerken zodat je kan kiezen of je deze pizza met zalm en avocado maakt met een vers deeg of een kant en klaar deeg.

Pizza met zalm en avocado

De oorsprong van de pizza

Maar weet jij eigenlijk waar de pizza is ontstaan? Veel mensen denken bij de pizza natuurlijk gelijk aan Italie maar wist je dat daar pas in de 17 de eeuw melding werd gemaakt van de pizza? Daar was het een boerengerecht en de mensen die ze maakte werden pizzaioli genoemd. Maar in veel landen rond de Middellandse Zee worden al duizenden jaren ronde broden gebakken die daarna belegd werden met allerlei ingrediënten. Zo kunnen Turkse broden nog steeds goed dienst doen als bodem voor een pizza. Je kan dus wel stellen dat deze ronde broden een voorloper waren van de pizza zoals wij die momenteel kennen.

Wat heb je nodig voor de Pizza met zalm en avocado

 • Pizzadeeg (Ik gebruikte de kant en klare van Jan)
 • 1 avocado
 • bakje roomkaas
 • 1 citroen
 • rode ui
 • Oude geraspte kaas
 • 200 Gerookte zalm

Zo maak je de pizza

 • Verwarm de oven voor op 200 graden
 • Rasp de schil van de citroen.
 • Meng de roomkaas met de schil van de citroen.
 • Bedek een bakplaat met bakpapier.
 • Rol het pizzadeeg uit en besmeer het met de roomkaas.
 • Snijd de ui door midden en daarna in dunne halve ringetjes.
 • Verdeel de halve ringetjes over het pizzadeeg.
 • Strooi er de geraspte kaas overheen.
 • Bak de pizza in 15 minuten mooi goud bruin.
 • Snij ondertussen de avocado in blokjes en de zalm in stukjes.
 • Als de pizza uit de oven komt leg je de zalm en avocado erop en smikkelen maar.

Heb je nou geen zin in pizza maak dan eens mijn Fish and Chips of pittige sticky cola kip!

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] Bak de flammkuchen vervolgens in de oven voor 12 tot 15 minuten zodat de bodem lekker krokant is! Heb je nou geen zin in Flammkuchen maar wel in pizza maak dan eens deze pizza met zalm en avocado. […]

trackback

[…] je nou meer zin in een lekker hapje met Vis maak dan eens mijn Pizza met zalm en avocado! Heb je een feestje maak dan een mooie plank met beide warme snacks erop succes […]

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x