Onderuniversum van Pen Stewart

Hallo lieve lezers van Bookstamel, vandaag is het weer tijd voor een recensie dit keer van het boek Onderuniversum geschreven door Pen Stewart. Afgelopen maand stelde ik Pen Stewart natuurlijk al aan jullie voor en kon je mijn interview met Pen Stewart lezen. Maar de recensie van Onderuniversum had je dus nog van mij tegoed!

Recensie Onderuniversum

Recensie Onderuniversum van Pen Stewart

Titel: Onderuniversum Auteur: Pen Stewart Uitgeverij: Hamley Books Genre: Young Adult Cijfer: 7,5

Hier gaat Onderuniversum over:

Europa, 2665 n.Chr. Voor Julian O’Mallaghan waren de afgelopen zes maanden een droom. Niet alleen werd hij toegelaten tot het Amsterdamse stadsleger, Kim Katra is eindelijk zijn vriendin en staat onafscheidelijk aan zijn zijde. Maar dan gaan beiden op een avondpatrouille en loopt het grondig mis. Een ondergrondse uitbarsting met het epicentrum in de oude kerncentrale van Doel, te Antwerpen, opent een nieuw transportnetwerk van doorgangen door Nederland en Vlaanderen. De wezens die daar uit tevoorschijn komen, zijn vreemder dan iemand ooit heeft gezien. Aanvankelijk is het enkel een raar verschijnsel, maar dan krijgen deze wezens Kim te pakken, én lijken ze het op Julian voorzien te hebben.

Dit vind ik van Onderuniversum:

Zoals gewoonlijk begin ik met de cover van het boek! Onderuniversum komt in een prachtige hardcover uitvoering. Deze cover heeft een prachtige tekening en ook de titel vind ik erg mooi. Hamley Books is altijd erg sterk in het uiterlijk van hun boeken.

Dan gaan we naar het verhaal zelf. Onderuniversum is dus een Young Adult met een dystopisch tintje! Toen ik de flaptekst las was ik dan ook razend enthousiast want er zijn niet heel veel dystopische verhalen van eigen bodem. Toen ik begon met lezen moest ik echter wel even in het verhaal komen. In het begin was het even spannend maar daarna zakte het af naar de snelheid van een kabbelend riviertje. Ik had daar liever gezien dat er wat meer tempo inzat en de wereld wat beter opgebouwd was. Het zelfde geld voor de vreemde wezen. Deze zijn er maar hoe wat waarom etc had toch echt iets beter uitgewerkt mogen zijn.

Aan de andere kant vind ik het personage van Julian O’Mallaghan wel heel interessant. Je wilt graag meer over hem ontdekken wie hij is wat hem drijft etc. Dit personage leren we ook het beste kennen in het verhaal. Het einde is dan ook wel weer sterker. Dus op een paar kleine punten na zoals het middenstuk en de wereld opbouw is dit gewoon een leuk boek om te lezen daarom geef ik dit boek dan ook een mooie 7,5.

Liefs, Melanie

Wil jij Onderuniversum nu ook lezen dan zou ik zeggen koop hem snel!

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x