Kipcocktail

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Ik wil met jullie graag mijn recept delen voor een heerlijke kipcocktail! Deze cocktail serveren wij thuis vaak met kerst. Maar soms maken we er een salade van en dan serveren we het tijdens een lekkere bbq maar hoe dan ook deze kipcocktail is altijd een grote hit!

Het verhaal achter dit recept

Achter deze kipcocktail zit voor mij een bijzonder verhaal. Het is namelijk het eerste gerecht dat mijn vader mij ooit leerde maken. Helaas is mijn vader een aantal jaar geleden gestorven dus deze kipcocktail is heel speciaal voor mij. Want elke keer als ik hem maak dan denk ik even terug aan mijn papa. Aan al die kerstfeesten waarop wij samen in de keuken stonden om dit recept te maken voor de hele familie. Aan zijn cocktailsaus waar zoveel drank in gaat da je er bijna dronken van zou kunnen worden. Deze beroemde cocktailsaus gebruikte wij trouwens voor vele andere recepten. Zoals bijv voor een lekkere cocktail met garnalen of avocado met zalm.

Ik denk dan ook dat mijn vader trots is dat dit recept nog steeds vaak word gebruikt in de familie en dat ik mijn speciale recept voor kipcocktail nu ook met jullie deel.

Wat heb je nodig voor deze kipcocktail (6P):

 • ongeveer 600 gram kipfilet
 • 1 krop ijsbergsla
 • 1 blikje mandarijntjes

Voor de cocktailsaus:

 • 4 el mayonaise
 • 2 el tomatenketchup
 • Gerookte paprika poeder
 • 2 tl worcestersaus
 • Een flinke scheut vieux
 • Een flinke scheut whisky
 • 250 ml slagroom

Zo maak je de kipcocktail:

 • Kook de kipfilet in een pannetje met kokend water tot het gaar is. Laat de kip vervolgens afkoelen en pluk hem (Het zelfde idee als bij pulledpork)
 • Laat de mandarijntjes uitlekken en doe ze in een grote kom.
 • Doe vervolgens de kipfilet erbij en meng door elkaar.
 • Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes en was deze.
 • Leg onder in een bordje of cocktailglas de ijsbergsla en leg daar het kip mengsel bovenop en zet in de koelkast.

En zo maak je de cocktailsaus:

 • Doe de ketchup, Mayonaise en de paprikapoeder in een kom en meng dit goed door elkaar. Vervolgens doe je de worcestersaus en de slagroom erbij en mix je weer alles goed door. Op het laatst doe je er van allebei de dranken een flinke scheut in. (wij houden van veel drank in de saus maar pas dit aan naar je eigen smaak pallet)

Voor het serveren van de kipcocktail doe je de saus over de schaaltjes met het kip mengsel heen. Doe dit echt pas op het laatst anders krijg je van die verlepte sla. En leg er tot slot nog een mandarijntje bovenop voor de sier.

Eet Smakelijk.

*** Tip van de dag *** Van deze kipcocktail kan je ook heel makkelijk een lekkere frisse zomerse salade maken. Doe dan van plaats mandarijntjes een groot blik gemengd fruit door de kip. Snij flink wat sla en doe daar het kip mengsel door heen. Gebruik de cocktailsaus als dressing. Heerlijk bij bijv een zomerse BBQ. Tja en als je dan toch geniet van een heerlijke bbq dan kan de New York Cheesecake natuurlijk niet ontbreken als toetje! ***

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

36 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Felice Veenman
Felice Veenman
4 jaren geleden

lekker die saus, lijkt erg op de saus die mijn inmiddels overleden schoonmoeder altijd maakte. Yammie!

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Felice Veenman

Het is ook echt een klassieker ik houdt van klassiekers.
Bookstamel onlangs geplaatst…1000 vragen aan jezelf – 17My Profile

Lodi
4 jaren geleden

Heerlijk, vooral die saus 🙂 nee maar de kipcocktail opzichte ook al en zeker een goede tip om hier een lekkere zomerse salade van te maken en dan misschien zonder de drank in de saus maar met een lekker wit wijntje!

Bookstamel
2 jaren geleden
Antwoord aan  Lodi

De saus is heerlijk en past heel goed bij allerlei verschillende gerechten. Zo maak ik ook wel eens avocado’s gevuld met zalm en deze saus!
Bookstamel onlangs geplaatst…KipcocktailMy Profile

nicole
4 jaren geleden

Deze salade is echt een lust voor het oog. Ik zou hem zo wel willen voor mijn lunch!
nicole onlangs geplaatst…Wc schoonmaken met handig stappenplan!My Profile

Bookstamel
2 jaren geleden
Antwoord aan  nicole

Dankjewel! De salade vorm doet het altijd erg goed hier
Bookstamel onlangs geplaatst…KipcocktailMy Profile

Caroline
Caroline
4 jaren geleden

In deze tijden waar exotische gerechten hip en happening zijn kunnen we soms smachten naar ouderwetse en traditionele gerechten. Dit is daar een prachtig voorbeeld van. Een klassieker die nooit zijn smaak en charme zal verliezen.

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Caroline

Ik wil juist de vergeten/old skool recepten gaan plaatsen omdat ik niet wil dat ze vergeten worden

Jasmijn Bult
4 jaren geleden

Ik eet zelf geen kip, maar de cocktailsaus lijkt me wel ontzettend leuk om te maken.
Wat mooi dat je deze herinnering nog hebt aan je vader en dat je z’n recept in ere kan houden.

Bookstamel
2 jaren geleden
Antwoord aan  Jasmijn Bult

Ja hé de herinneringen maken het recept zo bijzonder.
Bookstamel onlangs geplaatst…KipcocktailMy Profile

Natiza
4 jaren geleden

Oeh ziet er echt heerlijk uit!

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Natiza

Dankjewel

Joyce - SomedayTodayNL
4 jaren geleden

Lijkt me heerlijk! Ik zou alleen de mandarijn weglaten haha.
Joyce – SomedayTodayNL onlangs geplaatst…De leukste moederdagcadeaus 2020My Profile

Bookstamel
4 jaren geleden

Je kunt de mandarijn makkelijk vervangen door een andere vrucht uit blik die je wel lust!

Cynthia
4 jaren geleden
Antwoord aan  Bookstamel

Het ziet er erg lekker uit, maar ik kan absoluut niet tegen drank. Is er een vervanger die je daarvoor aanraad? Of is dat geen optie?
Cynthia onlangs geplaatst…7x Filler Games: Snelle, Toegankelijke SpelletjesMy Profile

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Cynthia

Je kan de drank gewoon weg laten dan zou ik er voor de kick wel een beetje extra worchestersaus en paprikapoeder in doen
Bookstamel onlangs geplaatst…1000 vragen aan jezelf – 17My Profile

Kristofk
4 jaren geleden

Oh! Dit is zolang geleden! Ik krijg spontaan zin om het vanavond te gaan maken. Heb alle ingredienten in huis.
Kristofk onlangs geplaatst…BBQ steak met look en rozemarijnMy Profile

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Kristofk

Ik zeg doen want het is heerlijk!

Laura
4 jaren geleden

Klinkt heerlijk. Ga ik zeker een keer maken

Dhini
4 jaren geleden

Dat ziet er lekker uit. kan het zonder wishky ?

Bookstamel
2 jaren geleden
Antwoord aan  Dhini

Dat kan zeker wel maar dan zal de smaak ook wel iets anders zijn
Bookstamel onlangs geplaatst…KipcocktailMy Profile

Wanda
4 jaren geleden

Met whiskey en view? Die variant ken ik nog niet, maar lijkt me wel wat om op een zomerse dag uit te proberen!

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Wanda

Whoops typfoutje dat moest vieux zijn., Maar hopelijk wist je wel wat ik bedoelde. Ik vind een combinatie van die 2 lekkerder dan alleen whiskey
Bookstamel onlangs geplaatst…1000 vragen aan jezelf – 17My Profile

Daisy
4 jaren geleden

Oeehhhh dit klinkt lekker!!!

Helaas moet ik de mandarijn skippen ( allergisch voor sinaasappel en mandarijn). Maar zonder manderijn moet ie ook lekker zijn denk ik😍
Daisy onlangs geplaatst…Een goede nachtrust met BionalMy Profile

Bookstamel
2 jaren geleden
Antwoord aan  Daisy

Zeker je kunt ook andere vruchtjes gebruiken maar helemaal weg laten kan natuurlijk ook! Maar voor de frisheid zou ik er dan bijvoorbeeld perzik door doen
Bookstamel onlangs geplaatst…KipcocktailMy Profile

Tessa
4 jaren geleden

Dat ziet er goed uit. Ga dat zeker een keer maken
Tessa onlangs geplaatst…Review: Soap & Glory Love at first BlushMy Profile

Laura
Laura
4 jaren geleden
Antwoord aan  Tessa

Dat ziet er echt heerlijk uit! Ga ik zeker een keer maken

Thomas Culinair Foodblog
3 jaren geleden

Lekker gerechtje. Die saus klinkt super, zal vast ook vast heerlijk zijn bij een garnalencocktail of zo 🙂
Thomas Culinair Foodblog onlangs geplaatst…Spareribs 3-2-1 methode – Low en Slow BBQMy Profile

Bookstamel
2 jaren geleden

Yes de saus past perfect bij een garnalen cocktail!
Bookstamel onlangs geplaatst…KipcocktailMy Profile

trackback

[…] Het recept is voor vier personen. Maak je hem liever zonder alcohol? Je kunt de whiskey ook weglaten. Ben je geen fan van garnalen? Maak dan eens deze kipcocktail. […]

trackback

[…] je nou geen zin in een wrap met kip maar wel in kip maak dan eens mijn Kipcocktail, Tosti met kip en avocado of een lekkere kipsalade. Verder ben ik reuze benieuwd naar jou […]

trackback

[…] prachtige herinnering blijven. Net zoals dat ik altijd aan mijn vader zal denken als ik een lekkere kipcocktail […]

trackback

[…] je het me weten als je deze kipcocktail hebt […]

trackback

[…] mensen. Het liefst maak ik dan gewoon een drie gangen menu. Deze begin ik dan met een heerlijke kipcocktail het hoofdgerecht wil nog wel eens wisselen ik vind een Lekkere fricandeau in een marinade van […]

trackback

[…] Aardperen hebben qua smaak veel weg van artisjokken. Zelf vind Eveline de aardperensoep erg lekker samen met een gebakken wit broodje. Maar je kan hem bijvoorbeeld ook samen eten met mijn kipcocktail. […]

Jozien
8 maanden geleden

Heerlijke kipcocktail dat past wel bij een avondje gezellig borrelplanken met vrienden. Ik ben benieuwd of we het ook als vega recept kunnen maken.

36
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x