Recensie Betoverend Toscane van Annemarie Berkelaar

Hallo lieve lezers van Bookstamel, vandaag is het weer tijd voor een nieuwe recensie. Ik mocht namelijk het boek Betoverend Toscane van Annemarie Berkelaar lezen van zomer en keuning en daar was ik super blij mee! Want met alle pijn episodes die ik momenteel heb is het heerlijk om zo nu en dan lekker een feelgood boek te lezen. Zo’n boek dat een lach op je gezicht brengt.

Recensie Betoverend Toscane van Annemartien Berkelaar

Recensie Betoverend Toscane
Koop Betoverend Toscane van Annemartien Berkelaar

Titel: Betoverend Toscane Auteur: Annemartien Berkelaar Uitgeverij: Zomer & Keuning Genre: Feelgood Cijfer: 8

Hier gaat Betoverend Toscane over:

Zeven Nederlandse vrouwen gaan in ‘Betoverend Toscane’ van Annemartien Berkelaar op beeldhouwcursus op een landgoed in Italië, ieder met een ander doel. Zo is er de 28-jarige Chloë, op zoek naar de liefde van haar leven, terwijl de 35-jarige Baukje juist vlucht voor haar opdringerige ex. Fenna kampt met een legenestsyndroom en Suzan verloor onlangs haar man, waardoor ze haar zin in het leven kwijt is. Tot slot is er Anouk, die niets liever wil dan haar hart volgen, maar nog koudwatervrees heeft. In deze feelgoodroman van Annemartien Berkelaar krijgen lezers er zeven nieuwe vriendinnen bij en wanen ze zich een paar heerlijke uren in Toscane.

Dit vind ik van Betoverend Toscane:

Bij de cover van Betoverend Toscane droom ik gelijk weg naar het Italiaanse platteland. Ik kan uren naar de foto kijken en mijn fantasie laten werken. De titel vind ik ook prachtig dus het jasje van dit boek is gelijk een goed begin.

Oke tijd om naar het verhaal zelf te gaan. Annemartien heeft een heerlijke vlotte schrijfstijl en weet je al snel het prachtige Italiaanse platteland in te slepen. Hoewel er best wel een hoop personages voorbij komen in dit boek is elk personage tot in de puntjes uitgewerkt. Elke vrouw neemt wel iets van bagage mee. Neem Baukje met haar ex partner die haar maar blijft bellen en niet echt los kan laten. Of de twee zusjes die eindelijk weer eens samen een uitje hebben. Ik wil natuurlijk niet teveel over deze personages verklappen maar stuk voor stuk maken ze een mooie groei door.

En hoewel elke vrouw haar eigen jasje heeft om het zo maar even te zeggen weet Annemartien wel hoe ze al deze kleine verhaaltjes mooi kan laten samen komen. Naast alle losse personages bouwen de vrouwen samen ook een mooie vriendschap op terwijl ze werken aan hun beelden. Ik denk dat er voor elke vrouw wel een personage is waar ze zich in kunnen herkennen.

Al met al dus een heerlijke feelgood om bij weg te dromen. Dit boek krijgt een mooie 8 van mij.

Is Betoverend Toscane nu een boek dat jou aanspreekt lees dan ook eens Het huis onderaan de klif van Sharon Gosling.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x