Dit las ik in augustus

Hallo lieve lezers van Bookstamel, het is 3 september tijd om met jullie samen terug te blikken op de boeken die ik deze maand gelezen heb. Ik wilde heel veel boeken lezen maar het viel toch wat tegen. Maar de boeken die ik las waren wel super tof! Tja en het belangrijkste aan lezen is natuurlijk dat je van de verhalen geniet, dat ze je inspireren of je laten weg dromen in een mooie fantasiewereld en dat is deze maand zeker wel gelukt. Maar goed tijd om jullie mee te nemen in mijn dit las ik in augustus.

Ik las deze maand 10 boeken! Waarvan 9 boeken van eigen bodem waren en er een vertaald werk bij zat. Ik maar liefst 3x een 10 gaf deze maand. Ja ik zei het al ik las super mooie boeken deze maand. Al deze boeken kun je natuurlijk hier kopen.

Ik begin deze week met een boek waar ik al heel lang naar uitkeek. Hoewel het nog niet zo lang uit is. Maar ik zit in het streetteam van deze auteur en dat betekend dat we altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe verhalen en soms mee denken over bepaalde dingen etc. Echt heel leuk om te doen. Als de morgen begint kreeg van mij een dikke 10 en de recensie die kun je hier lezen.

Hier gaat Als de morgen begint over:

Dystopische fictie met een gouden randje: het spannende vervolg op Als de nacht eindigt. Voor young adults. Nog maar net ontsnapt aan een gruwelijke dood besluiten Lya en haar vrienden om zich aan te sluiten bij de Trium. Deze rebellengroep smeedt plannen om de wrede koning van zijn troon te stoten. Bij de strijd om vrijheid ontdekt Lya gaandeweg dat ze niet alleen tegen het vijandelijke leger vecht, maar vooral ook tegen zichzelf. Kan ze haar pijn omzetten in kracht?

Dit jaar heb ik bijna geen 10 gegeven maar deze maand is het feest! Want ook Hartendief van Emma Anna gaf ik een dikke vette 10. Wat een prachtig boek is dit. Je leest mijn recensie hier.

Hier gaat Hartendief over:

Op haar laatste stagedag in de apotheek komt de tweeëntwintigjarige Artemis oog in oog te staan met de mooiste man die ze ooit heeft gezien – serieus, de mooiste. Maar ook met een man die de hoofdrol in haar toekomstige nachtmerries zal gaan spelen.

Getraumatiseerd doet ze de deur achter zich dicht en besluit het hele voorval gewoon te vergeten. Amon, haar broer, is bezorgd en wil haar meenemen op de zomertournee van zijn band Two Dimensions. Maar dan maakt ze kennis met de nieuwe bassist van de band. Een man met ogen die haar wel heel erg bekend voorkomen. Artemis’ eentonige leven heeft niet alleen een flinke opdonder gekregen; het ziet er nu ook nog eens naar uit dat het drastisch zal veranderen.

Boek 3 dat ik deze maand las is Bezwering van Nadia de Vriendt. Dit boek is een urban fantasie boek en dat genre vind ik erg tof! Het is het eerste boek van Nadia de Vriendt en dat merk je wel. De puntjes moeten zogezegd nog op de i worden gezet. Maar interessant is het verhaal zeker wel. Het kreeg dan ook een mooie 7 van mij. De complete recensie lees je hier.

Hier gaat Bezwering over:

Jaren geleden zijn de ouders en zus van Cassandra ontvoerd door de demonenkoning. Waarom weet ze niet. Maar ze heeft er alles voor over om hen uit zijn klauwen te bevrijden. Elke nacht roept ze een willekeurige demon op in de hoop te weten te komen hoe ze haar familie kan redden. Tot dusver zonder succes. Wanneer haar nachtelijke bezigheden de aandacht trekken van het vampierentribunaal en haar verboden wordt zich nog in te laten met demonen, zet ze alles op alles en roept de hulp in van de plaatselijke demonenmeester. Maar zijn zijn beweegredenen om haar te helpen wel zo onschuldig?

Het volgende boek dat ik las is De woestijndief van Emmelie Arents. Dit is een prachtig young adult boek lekker dik ook! Het leest super makkelijk weg. Dit boek kreeg een mooie 7,5 van mij. De complete recensie lees je hier.

Hier gaat De woestijndief over:

Taran kan stelen als de beste. Wanneer zijn laatste diefstal eindigt in een drama, wordt zijn broer Amir gekozen om deel te nemen aan het Labyrint, een magisch spel waar criminelen strijden voor vrijheid. Vastberaden om zijn broer te redden, raakt Taran verstrikt in de duistere geheimen van magie.

Het volgende boek dat ik las was liefde zonder verleden. Van het eerste deel in deze serie was ik helemaal weg. Het verhaal in Liefde zonder verleden vind ik wel prachtig maar voor mij komen er iets teveel scheldwoorden in voor die in mijn ogen niks toevoegen aan het verhaal. Daarom kon ik dit boek niet meer geven dan een 6,5. Hier kun je mijn recensie lezen.

Hier gaat liefde zonder verleden over:

Als je morgen niet leeft omdat je bang bent om gisteren kwijt te raken… dan is er toch niets? Als Abigail Kooistra de sleutel van haar nieuwe appartement krijgt, hoopt ze daarmee ook de deur naar haar nieuwe leven te openen. Hoewel ze haar verleden graag achter zich had gelaten, heeft het haar ook iets moois gebracht waarvoor ze wil vechten. Dat kan alleen als ze een goede basis weet op te bouwen: vast inkomen, eigen woning en een helder hoofd. Een boekenkast met een eigen wil brengt daar echter verandering in als die zonder pardon omvalt, dwars door de muur van de buurman heen. Een buurman die zich voorgenomen had Abigail Kooistra voorgoed uit zijn geheugen te bannen en helemaal geen nieuwe herinneringen met haar wil maken. Is er een toekomst mogelijk zonder dat het verleden in de weg staat?

Het volgende boek is een lekker spannend boek! Want het is tijd voor een thriller. Terug naar Cornwall van Marelle Boersma. Het was mijn eerste kennismaking met deze auteur en dat was gelijk een goede! Dit boek kreeg dan ook een mooie 9. Mijn recensie van terug naar Cornwall lees je hier.

Hier gaat terug naar Cornwall over:

Vlak na de dood van haar vader ontdekt Jill een raadselachtige notitie die hij voor haar achterliet. Ze vertrekt naar haar geboortegrond in Cornwall op zoek naar haar familie en afkomst. Daar blijkt dat haar hele leven gebaseerd is op leugens. Kan Jill op tijd ontdekken wat haar vader haar nu eigenlijk wilde vertellen?

Het volgende boek is Beproeving van Nadia de Vriendt. Tijdens het lezen van dit boek zag ik goed dat de auteur gegroeid was in haar schrijfstijl. Ze kreeg dan ook een mooie 8 van mij. De complete recensie lees je hier.

Hier gaat Beproeving over:

Nadat ze werd belogen en bedrogen door Ashmedai heeft Cassandra alle banden met demonen doorgeknipt. Ze heeft schoon genoeg van hun spelletjes en weigert nog langer een vlieg in hun web van intriges te zijn. Maar dan wordt Alexej – de vampier die haar geholpen heeft uit de klauwen van Ashmedai te ontsnappen – beschuldigd van hoogverraad door het vampiertribunaal. Mogelijke straf? De zonnedood! Er zit voor Cassandra niets anders op dan de kersverse demonenkoning Nysrogh om hulp te vragen. Hij is immers de demon die Alexej opgeroepen heeft, de actie die hem de doodstraf kan opleveren. Enkel hij kan Alexej’s onschuld bewijzen. Wanneer Nysrogh echter geen gehoor geeft aan haar oproep, begint er voor Cassandra een race tegen de klok. Kan zij tijdig Alexej’s onschuld bewijzen en zijn leven redden?

Foodtruck Fiësta is het volgende boek dat ik las. Nou ja eigenlijk zijn dit drie boeken in een. Maar het is een heerlijke feelgood serie van Saskia M.N Oudshoorn. Dit boek kreeg van mij een mooie 7,5. De complete recensie lees je hier.

Hier gaat Foodtruck Fiësta over:

In het eerste deel van de serie Foodtruck Fiësta van Saskia M.N. Oudshoorn, ‘In de ijskast’, besluit Bertina – Tinus voor vrienden – dat ze een sabbatical van haar studie wil. Na de breuk met haar jeugdliefde Mats is ze gevlucht in het leren en ze is nu aan haar tweede studie bezig. Maar dat gaat allemaal in de ijskast als ze een foodtruck koopt op Marktplaats. Haar retro ijstruck geeft na een paar kilometer al de geest, en dan is het Mats die haar kan helpen met opknappen. Ongemakkelijk… ‘In de ijskast’ is het sprankelende eerste deel van een nieuwe feelgoodserie die smaakt naar meer!

Dan gaan we weer verder met een lekker spannend boek van Bertina Mulder. De Veluwse verdwijning dit boek kreeg van mij een mooie 7. En hier kun je mijn complete recensie lezen.

Hier gaat de Veluwse verdwijning over:

Als je een rouwadvertentie leest, twijfel je er niet aan dat die persoon overleden is. Zelfs niet als de datum van de krant gelijk is aan diens overlijdensdatum. Maar stel dat je de enige nabestaande bent en niemand je heeft ingelicht? En stel dat er staat dat je overleden tante weduwe was, terwijl haar man een paar weken geleden nog springlevend was? Het overkomt Teus. Samen met zijn vriendin Babs gaat hij op zoek naar de waarheid achter de mysterieuze verdwijning van zijn oom en tante. 

Tja en dan sluiten we deze Dit las ik in augustus alweer af en dat doen we met het laatste boek dat ik las. Het huis onderaan de Klif. Ook dit boek kreeg een mooie 10 van mij. De complete recensie kun je hier lezen.

Hier gaat Het huis onderaan de klif over:

In ‘Het huis onderaan de klif’ van Sharon Gosling is chef Anna na een verbroken relatie van twintig jaar toe aan een nieuwe start. Ze verhuist naar Crovie, een klein vissersdorpje aan de oostkust van Schotland, maar eigenlijk heeft ze meteen spijt. Zodra ze het dorp en de mensen beter leert kennen, vindt ze ook zichzelf en haar liefde voor koken weer terug. Ze besluit haar keuken om te toveren in een kleine lunchclub. Haar leven lijkt eindelijk weer de goede kant op te gaan, zolang niets haar nieuwgevonden geluk verpest… ‘Het huis onderaan de klif’ is een heerlijke romance om bij weg te dromen. Voor de lezers van Katie Fforde en Santa Montefiore.

Hopelijk heb je genoten van deze dit las ik in augustus. Natuurlijk kom ik in september weer terug met een mooi lees overzicht.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sherry
2 jaren geleden

Dat lijken me goede boeken. Was nog opzoek naar leesvoer. Goed dat ik het gevonden heb.

Amina
2 jaren geleden

Wat een heerlijke boeken allemaal! Ik zie er twee in je lijst die ik graag zou willen (foodtruck fiësta en Jet huis onderaan de klif) voor m’n verjaardag volgende maand, dus hier heb ik zeker iets aan! Gaan op m’n wishlist xxx
Amina onlangs geplaatst…Dit zijn de leukste Ibiza Boho elastiekjes voor deze nazomerMy Profile

Tessa
2 jaren geleden

Je hebt veel gelezen afgelopen maand. Ik heb maar 1 boek gelezen
Tessa onlangs geplaatst…Review: Olcay Gulsen Beauty Vegan WipesMy Profile

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x