Tips voor oorbellen

Hallo lieve lezers van Bookstamel, vroeger droeg ik graag oorbellen. Ik vind oorbellen namelijk erg vrouwelijk en ze kunnen je outfit echt helemaal compleet maken. Maar toen kreeg ik natuurlijk een hoop operaties waarbij mijn hand in het gips terecht kwam en heb ik eigenlijk 2 jaar lang geen oorbellen meer gedragen. Een week geleden kreeg ik opeens sterk de behoefte om ze weer te gaan dragen! Maar help zouden mijn gaatjes nog wel open zijn? Gelukkig bleek dit wel het geval dus kon ik oorbellen gaan bestellen. Daarvoor kwam ik terecht op de site van My Jewellery want die zag ik regelmatig voorbij komen op instagram en daar hebben ze een groot assortiment oorbellen.

Hoe oorbellen te stijlen?

Tja dat is een vraag die vaak gesteld word en heel eerlijk is daar geen goed of fout antwoord op. Het ligt namelijk enorm aan jou eigen mood en stijl. Natuurlijk zijn er wel een aantal basis regels waar je jezelf aan kunt houden die zal ik onderaan deze blog even voor jullie op een rijtje zetten. Maar eerst zal ik mijn favoriete manier van stijlen met jullie delen. Nou ja eigenlijk heb ik er twee.

Stoer

Ik ga graag voor een stoere stijl en die bereik je al snel door gebruik te maken van een statement oorbel. Een grote opvallende oorbel waar de aandacht naar toe getrokken wordt. Voor mijn look van vandaag koos ik dan ook een grote oorbel voor in mijn ene oor en gewoon kleine schattige knopjes voor in het andere oor. Door gebruik te maken van twee verschillende oorbellen maak je gelijk een statement. Wil je nou nog een statement maken dan kun je gebruik maken van een ear cuff lang geleden toen ik jong en hip was waren deze ear cuff’s echt het mode item. Ik vind het dan ook super tof dat deze steeds meer voor komen in het straatbeeld.

Voor mijn eerste look gebruikte ik de volgende items:

Ear cuff met hangend sterretje

The New Initial oorhanger Verkrijgbaar in zilver en goud

Studs Ying en Yang Verkrijgbaar in zilver en goud

– Een basic T-shirt

– Een spijkerbroek

– Een nep leren jasje

– Gympen

Tijd voor een feestje

Maar naast een stoere look houdt ik ook enorm van een mooie klassieke look als ik eens naar een feestje ga. Tja en dan kies ik dus ook liever voor een klassieke oorbel. En dan kom je al snel uit op een mooie oorring en deze oorringen zijn er natuurlijk in vele soorten en maten. Daar zit dus de clou want welke maat en soort ring kies je dan bij je outfit. Als ik voor een wat klassiekere look ga dan kies ik het liefst gewoon een simpele gladde ring die niet te groot is. Want ga je voor een echt grote ring dan wordt het alweer snel een stoere look. Uiteindelijk besloot ik om voor een basic kleine ring te kiezen.

Voor mijn tweede look gebruikte ik de volgende items:

Basic kleine oorring Verkrijgbaar in zilver en goud

The New Initial armband Verkrijgbaar in zilver en goud

Beige gevlochten schoudertas

– Een mooie jurk

– Zwarte gympen (ik kan helaas geen hakjes of laarzen dragen)

En dan nu de basis regels voor het dragen van oorbellen

– Let vooral op de vorm van je gezicht. Bij een rond gezicht kun je bijvoorbeeld het beste langwerpige oorbellen dragen omdat deze je gezicht smaller laten lijken. Bij een vierkant gezicht kies je juist weer voor ronde oorbellen.

– Durf te combineren. Vroeger droegen mensen vooral of alleen zilver of alleen goud maar tegenwoordig kun je deze ook heel goed door elkaar dragen. Zeker als je meerdere gaatjes in je oren hebt is het super leuk om dit te combineren.

– Kies voor een statement oorbel. Tja net zoals bij make-up is het bij oorbellen ook belangrijk om te kiezen voor een statement piece. Kies bijvoorbeeld voor mooie grote gekleurde ringen en draag daarbij in je andere gaatjes mooie subtiele studs.

– Let op de dresscode. Dat is natuurlijk altijd belangrijk maar je hebt zeker ook bepaalde oorbellen die wel goed passen bij bijvoorbeeld een Cocktailjurk en bepaalde oorbellen die daar niet bij passen.

Maar de allerbelangrijkste tip die ik jullie mee kan geven is Wees jezelf! Wees uniek en durf. Want we zijn toch allemaal anders en als jij je lekker voelt bij wat je draagt dan straal je dat zelfvertrouwen ook uit naar buiten.

Tot slot ben ik natuurlijk reuze benieuwd of jij oorbellen draagt en welke dan jou favoriet zijn?

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Caroline
Caroline
2 jaren geleden

Ik draag altijd oorbellen, anders groeien mijn gaatjes weer dicht. Ik draag het liefst knopjes of kleine hangers met een mooie parel of edelsteen.

Daisy
2 jaren geleden

Ik draag altijd oorbellen! Het voorste gaatje wissel ik regelmatig. De tweede is een ring met mijn geboortesteen en de derde zit een witgouden bloemknopje in
Daisy onlangs geplaatst…NIVEA Naturally Clean Facial reinigingsbarsMy Profile

Lindaschrijfthetop
2 jaren geleden

Ik draag al heel lang geen oorbellen meer. Maar mijn gaatjes blijven ook open. Ik vind de uitgekozen oorbellen erg leuk staan.
Lindaschrijfthetop onlangs geplaatst…Motorvakantie: rijden naar de motorcamping of motor hotel?My Profile

Amina
2 jaren geleden

Ik draag altijd gold plated oorbellen en het liefst met een klein bedeltje eraan. Of van die grote ringen en m’n haar omhoog, dat vind ik ook altijd mooi staan. Ik wil ook heel graag een 2e en 3e gaatje, maar ik ben bang voor pijn. En dat ga ik zéker krijgen, hahahaha!
Amina onlangs geplaatst…Dit zijn de leukste Ibiza Boho elastiekjes voor deze nazomerMy Profile

Felice Veenman
Felice Veenman
2 jaren geleden

heeft een vrouw ooit genoeg oorbellen? Nee dus! ik ben tegenwoordig – tot mijn eigen verbazing – fan van heel vrouwelijke tut oorbellen

Cynthia Lukassen
2 jaren geleden

Ik heb veel oorbellen in huis, maar draag ze al jaren weinig. Ik vergeet het in mijn ochtendroutine vaak. Dan loop ik buiten en denk ik: shit! Mijn oorbellen weer vergeten! Stom hè? Ik houd van rustige, zilveren oorbellen. Of met een mooi steentje erin.
Cynthia Lukassen onlangs geplaatst…5x De Leukste Spellen Voor Kinderen van 4 JaarMy Profile

Tessa
2 jaren geleden

Ik heb diverse gaatjes in mijn oren. In mijn vrije tijd hangen die helemaal vol. Op werk draag ik mondkapjes en dankzij die dingen ben ik al aardig wat oorbellen kwijt geraakt bij het afdoen
Tessa onlangs geplaatst…Make Up Zuser: MAC MasterclassMy Profile

Frederique
Frederique
2 jaren geleden

Ik vind oorbellen er altijd erg leuk uitzien. Helaas zijn mijn gaten wel dichtgegroeid. Heb er spijt van dat ik het zover heb laten komen.

Sherry
2 jaren geleden

Bij mij is oorbellen. Dragen ook. Verwaterd. Nu ik jou zo zie krijg ik weer zin hierin. Staat mooi .
Sherry onlangs geplaatst…Recensie: Een splinter in de zielMy Profile

Rory
2 jaren geleden

Ik dacht ook dat mijn gaatjes waren dicht gegroeid. Gelukkig niet het geval. Helaas kan ik alleen maar zilver en goud ‘velen’ in mijn oren. Al het andere zorgt voor een hele vervelende allergische reactie. Ik vermoed dat bij een van mijn (duurste) gouden oorknopjes met diamantjes een braam zit, want ik kan daar nog steeds niet tegen. Hilarisch. Ik kocht bij de Hema zilveren oorbelletjes van 10 euro en die zitten zo fijn! Dus die draag ik nu al weken iedere dag 🙂
Rory onlangs geplaatst…Zomer in 2021, de eerste vakantie sinds…My Profile

Deborah
2 jaren geleden

Oei, er was een tijd dat ik juwelenkistjes vol had met hangers en knopjes en ringen. In goud, zilver en nep… Maar inmiddels draag ik al heel lang geen oorbellen meer. Ik denk zelfs dat de gaatjes zijn dicht gegroeid. Waar ik overigens wel achter kwam naarmate ik ouder werd, is net als bij Rory, dat ik het nep spul minder goed kon handelen.
Deborah onlangs geplaatst…Een botsing met het verleden…My Profile

Mandy
Mandy
2 jaren geleden

I love oorbellen!! Ik heb in elk oor 6 gaatjes. Ik heb net alles ingewisseld voor Pandora, ik had 2 paar gekregen voor mijn verjaardag en de rest zelf gekocht. Ik word zo gelukkig van mooie oorbellen haha

12
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x