Recensie Ivelle van Laura Diane

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Ivelle is alweer het derde boek van Laura Diane en ook het derde boek dat ik van haar gelezen heb. Je kan dus wel stellen dat ik fan ben van de schrijfstijl van deze auteur. Ik ben dan ook super trots dat ik in haar streetteam zit en mee mag brainstormen over haar boeken. Jullie raden het al ik heb dan ook enorm mee geleefd met het schrijfproces van Ivelle. Ben je nou nog niet bekent met de boeken van Laura Diane lees dan zeker ook Als de nacht eindigt en Als de morgen begint.

foto van de cover van het boek Ivelle van Laura Diane

Recensie Ivelle.

Titel: Ivelle Auteur: Laura Diane Uitgever: Clavis Genre: Young Adult Cijfer: 9,5

Hier gaat Ivelle over:

Groen is angst. Blauw is verdriet. Oranje is blijdschap. In Pagdama vertelt de kleur van je ogen precies hoe je je voelt … De negentienjarige Ivelle ziet het rood van de liefde overal om zich heen. Naar háár heeft er echter nog nooit een jongen met die tint van verliefdheid gekeken. Maar als ze een jaar na hun eerste ontmoeting de charmante Renzo weer tegenkomt, neemt ze een besluit dat alles kan veranderen. Een besluit dat niet zonder risico is … Een verrassend verhaal dat bewijst dat iedereen meer is dan wat je ziet.

Dit vind ik van het boek.

Nou daar gaan we dan! Ik begin zoals altijd met de cover. Zeg nou zelf deze cover is toch om bij weg te dromen met die prachtige waterverf vlekken om het oog heen. De titel Ivelle past ook enorm goed bij het verhaal in het boek vindt ik.

Dan gaan we naar het verhaal zelf. Ik ben echt verliefd op de schrijfstijl van Laura Diane. Ze schrijft zulke mooie zinnen en alles loopt altijd super mooi in elkaar over. Daarnaast vind ik haar uitwerking van de personages altijd top. Vanaf het allereerste moment leef je mee met Ivelle het hoofdpersonage in dit verhaal. Want tja we willen allemaal wel hoteldebotel verliefd worden en dan willen we ook dat die persoon op ons verliefd wordt toch. Nou dat gevoel heeft Ivelle dus ook en door dat gevoel raakt ze behoorlijk in de problemen.

In het verhaal zit een mooie plotwending waarvan je achteraf denkt oohja! Daarnaast vind ik het super mooi dat Laura Diane laat zien in dit boek dat er meer achter iemand schuilgaat dan dat je op het eerste oog ziet. Iets waar we ons vaak te weinig bewust van zijn want we beoordelen iemand maar al te vaak op het eerste gezicht. Laura schrijft boeken die een prachtig verhaal bevatten zonder al te spannend te zijn en al teveel poespas en dat is een stijl waar ik enorm van kan genieten.

Dit boek krijgt van mij dan ook weer een mooie 9,5.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] boeken dan heb ik hier nog een paar aanraders voor je Steen voor Steen van Jacodine van de Velde of Ivelle van Laura […]

trackback

[…] het vervolg op Als de nacht eindigt en dit boek kreeg van mij een dikke vette 10. Daarna kwam Ivelle een boek het concept achter dit verhaal met de gekleurde ogen vond ik erg goed dit boek kreeg dan […]

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x