Recensie Foodtruck Fiësta van Saskia M.N Oudshoorn

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag is de dag dat ik eindelijk een recensie van Foodtruck Fiësta schrijven mag! Voor deze speciale blogtour deelde ik al eerder mijn recept voor een heerlijke bosvruchten Milkshake met jullie. Maar vandaag is dan eindelijk het derde en laatste deel van deze serie als e-book verschenen. Dus kan ik jullie alles vertellen over het complete verhaal.

Recensie Foodtruck Fiësta
Hier kun je Foodtruck Fiësta kopen. Begin dus bij deel 1 en eindig met deel 3 maar dat spreekt voor zich. Voor Kobo plus abonnees is het gratis te lezen.

Titel: Foodtruck Fiësta Auteur: Saskia M.N Oudshoorn Uitgeverij: Zomer & Keuning Genre: Feelgood Cijfer: 7,5

Hier gaat Foodtruck Fiësta over:

In het eerste deel van de serie Foodtruck Fiësta van Saskia M.N. Oudshoorn, ‘In de ijskast’, besluit Bertina – Tinus voor vrienden – dat ze een sabbatical van haar studie wil. Na de breuk met haar jeugdliefde Mats is ze gevlucht in het leren en ze is nu aan haar tweede studie bezig. Maar dat gaat allemaal in de ijskast als ze een foodtruck koopt op Marktplaats. Haar retro ijstruck geeft na een paar kilometer al de geest, en dan is het Mats die haar kan helpen met opknappen. Ongemakkelijk… ‘In de ijskast’ is het sprankelende eerste deel van een nieuwe feelgoodserie die smaakt naar meer!

Dit vind ik van Foodtruck Fiësta:

De covers van alle drie de boeken zijn lekker vrolijk en kleurrijk en passen super goed bij het verhaal. De titels vind ik ook perfect voor de boeken.

Dan gaan we naar het verhaal zelf. De schrijfstijl van Saskia ervaarde ik als zeer prettig. Saskia heeft een vlotte pen en het verhaal loopt lekker vloeiend door. Dat het hoofdpersonage de bijnaam Tinus heeft vond ik wel grappig want dat is de bijnaam die ik heb voor mijn eigen vriend. Vroeger droomde ik altijd van een eigen Foodtruck en ik kan me dan ook helemaal inleven in de droom van Tinus.

Op sommige momenten in het boek heb ik smakelijk moeten lachen. Maar wat ik jammer vond is dat de personages voor mij wat oppervlakkig blijven. Het duurde best lang voor ik echt een band kreeg met Tinus en Mats. Terwijl beide personages genoeg potentie hadden om je mee het verhaal in te sleuren. Bleef de echte diepgang weg en dat vond ik jammer. Nu is het natuurlijk een feelgood en hoeft daar niet echt diepgang in te zitten. Maar net dat kleine beetje extra had het boek voor mij perfect gemaakt.

De personages waren wel goed om jezelf in herkennen ik denk namelijk dat er heel veel types als Mats en Tinus zijn. Dus dat heeft Saskia prima gedaan. Ik denk dan ook dat dit het perfecte boek is om op een warme zomer avond te lezen met een ijsje in je hand, weg dromend over het hebben van een foodtruck en de belevenissen van de personages. Al met al een prima boek dus krijgt het van mij een mooie 7,5.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Nicole Orriëns
2 jaren geleden

Ik vind de cover van dit boek meteen al een klein feestje. Wat heerlijk vrolijk en fleurig.
Nicole Orriëns onlangs geplaatst…Ik heb enge Hypnagoge hallucinaties: kan dat kwaad?!My Profile

Irene
2 jaren geleden

Ik ben dol op eten en bij het woord ‘Food truck’ alleen al loopt het water me in de mond 😉
Irene onlangs geplaatst…Wegdromen in woonwagen Wadkovice, PieterburenMy Profile

Felice Veenman
Felice Veenman
2 jaren geleden

ik ben dol op feelgood, maar ik geef onmiddleijk toe: de karakters blijven er vaak oppervlakkig

Manon
2 jaren geleden

Een prima boekje voor als je toe bent aan luchtig leeswerk.

4
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x