Recensie Beproeving van Nadia de Vriendt

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Het is alweer de derde week van de blogs van eigen bodem van Nadia de Vriendt. In de eerste week stelde ik Nadia aan jullie voor. Afgelopen week plaatste ik mijn recensie van Bezwering het eerste deel in de Ars Goetia trilogie. Deze week is het dus tijd voor deel 2 in deze serie “Beproeving”. Dat is ook gelijk het laatste deel in deze trilogie dat ik voor nu ga recenseren want deel 3 is nog niet verschenen.

Hier kun je beproeving van Nadia de Vriendt kopen.

Titel: Beproeving Auteur: Nadia de Vriendt Uitgeverij: Vrije Uitgevers, de Genre: Urban Fantasy Cijfer: 8

Hier gaat Beproeving over:

Nadat ze werd belogen en bedrogen door Ashmedai heeft Cassandra alle banden met demonen doorgeknipt. Ze heeft schoon genoeg van hun spelletjes en weigert nog langer een vlieg in hun web van intriges te zijn. Maar dan wordt Alexej – de vampier die haar geholpen heeft uit de klauwen van Ashmedai te ontsnappen – beschuldigd van hoogverraad door het vampiertribunaal. Mogelijke straf? De zonnedood! Er zit voor Cassandra niets anders op dan de kersverse demonenkoning Nysrogh om hulp te vragen. Hij is immers de demon die Alexej opgeroepen heeft, de actie die hem de doodstraf kan opleveren. Enkel hij kan Alexej’s onschuld bewijzen. Wanneer Nysrogh echter geen gehoor geeft aan haar oproep, begint er voor Cassandra een race tegen de klok. Kan zij tijdig Alexej’s onschuld bewijzen en zijn leven redden?

Dit vind ik van Beproeving:

De cover is niet helemaal mijn ding alhoewel ik de kleuren wel heel tof vindt! Ik hou er alleen niet zo van om echt een beeld van een persoon te krijgen die vorm ik liever zelf. De titel is lekker kort en bondig.

Bij beproeving merk ik dat de auteur een sprong heeft gemaakt in haar schrijfstijl. Hoewel ik enorm heb genoten van het eerste boek zijn in dit boek de zinnen allemaal net wat mooier. Alles loopt net wat soepeler over in elkaar waardoor het makkelijker weg leest. Het verhaal is hier en daar wat voorspelbaar maar heeft een mooi plot!

Het fijne aan een trilogie vindt ik toch wel dat we de personages in het eerste deel al hebben leren kennen. Daardoor heb je al gelijk vanaf het begin een band met de personages. In dit deel leren we de personages nog beter kennen en krijgen bepaalde personages een grotere rol en andere weer een kleinere rol. Het is leuk om te lezen hoe de personages ontwikkelen en bepaalde richtingen op gaan. Daarnaast vond ik het erg leuk om wat meer te leren over Cassandra en haar achtergrond.

Al met al dus weer een heerlijk Urban Fantasy verhaal. Omdat de auteur zo gegroeid is krijgt ze ook een heel punt hoger dan bij deel 1 en komt ze uit op een mooie 8. Ik ben benieuwd of ze hier met het laatste deel een 9 of 10 van kan maken.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x