Sticky toffee pudding

Hallo lieve lezers van Bookstamel, genieten jullie ook zo van deze week. Eindelijk eens even geen regen maar een klein beetje zon. Niet te warm en niet te koud perfect weer om weer eens wat dingen in huis te doen. Maar op dit soort dagen krijg ik ook altijd enorm veel zin om iets lekkers te bakken. Nu ben ik momenteel natuurlijk bezig met mijn gezondheid en is iets lekkers niet altijd het beste plan. Maar deze Sticky toffee pudding variant is niet zo slecht als de normale variant. Tja en ik neem natuurlijk alleen maar een klein stukje. Want alles wat je teveel eet is natuurlijk nooit goed. De sticky toffee pudding was super lekker dus deel ik vandaag het recept met jullie

Wat heb je nodig voor de Sticky toffee pudding:

 • 200 gram amandelmeel
 • 50 gram Kristalbloem of rijstebloem om het recept glutenvrij te maken
 • een snufje zout
 • 2 eieren
 • 200 gram dadels (Medjoul dadels zijn het lekkerst)
 • 100 ml ahorn siroop
 • 1 beetje vanille extract
 • 75 gram zachte boter

Zo maak je de sticky toffee pudding:

 • Snijd de dadels in kleine stukjes en laat ze wellen in een beetje kokend water. Dit wellen doe je zodat de schil wat zachter wordt en dit is lekkerder in je cake.
 • Mix de bloem het amandelmeel en het zout in een kom
 • Mix in een andere kom de Ahorn siroop met de boter, eieren en het vanille extract tot een glad mengsel.
 • Roer vervolgens met een spatel de mix van het meel door de mix van de eieren.
 • Op het laatst roer je de dadels door het beslag heen.
 • Verwarm de oven voor op 175 graden
 • Leg een velletje bakpapier op de bodem van je bakvorm (Vergeet dit niet net zoals ik heb gedaan want dan plakt je cake een beetje vast aan de bodem) Ik gebruikte een hartvormig bakblik maar gewoon een springvorm van 24 cm doorsnede kan ook prima!
 • Bak de sticky toffee pudding in 40 minuten gaar.

Laat de sticky toffee pudding vervolgens afkoelen.

Serveertip – Maak een lekkere karamelsaus en giet deze er overheen. Wil je het wat gezonder houden gebruik dan de kant en klare karamelsaus van Callowfit. Leg er een paar walnoten op voor de sier of serveer er een klein toefje slagroom bij

Geen zin in deze sticky toffee pudding probeer dan eens mijn New York Cheesecake

Eet smakelijk, Liefs Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jouvence
Jouvence
2 jaren geleden

Oh dit ziet er echt heerlijk uit, helemaal in combinatie met de karamelsaus!

trackback

[…] Wil je nu nog een lekker toetje erbij maak dan deze heerlijke sticky toffee pudding. […]

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x