Interview met Marelle Boersma

Hoi lieve lezers van Bookstamel, De maand augustus zit er al weer bijna op en dat betekend dat het tijd is voor de interviews met de auteurs van eigen bodem van deze maand. Vandaag is het tijd voor het interview met Marelle Boersma. Ik hoop dat jullie van dit interview genieten. Eerder stelde ik Marelle Boersma al aan jullie voor.

Interview met Marelle Boersma

Waar komt je liefde voor het schrijven vandaan?

Mijn hele leven heb ik geschreven, eerst voornamelijk brieven en dagboeken, later pas is het richting columns en verhalen gegaan. Ik vind het prettig om een wereld te scheppen met woorden. Maar het mooiste is dat je door een verhaal te vertellen iemand kan raken en daardoor met iemand in verbinding komt.

Wist je toen je jong was al dat je later graag boeken wilde gaan schrijven?

Nee, ik ben volledig bèta opgeleid. Toch helpt deze analytische geest me bij het bouwen van een plot en het ontleden van de karakters van personages. Pas nadat mijn vader een boek had geschreven, realiseerde ik me dat dit misschien ook wel voor mij binnen handbereik was. Daarna was dat een doel geworden, dat uiteindelijk geresulteerd heeft in mijn auteurschap.

Jan is jouw steun en toeverlaat samen organiseren jullie o.a schrijfvakanties. Waar heb je deze droom prins ontmoet?

Hij heeft mij gevonden in een verlaten hoekje op een datingsite. Hij parkeerde zijn witte paard voor mijn deur en is nooit meer weggegaan.

Een paar vogeltjes fluisterde in mijn oor dat Jan ontzettend zorgzaam is en goed kan koken. Welk gerecht dat Jan kookt is jouw favoriet en waarom?

Jan kan zeker lekker koken, dus ik ben een ongelooflijke mazzelbibs. Mijn favoriete gerecht is een specifiek gerecht dat hij in een tajine maakt. Deze tajine hebben we samen in Marokko gekocht tijdens een rondreis door dat kleurrijke land, dus het smaakt ook naar mooie herinneringen.

Ik ken een aantal auteurs die mee zijn geweest op een schrijfvakantie allemaal zijn ze super blij dat ze mee zijn gegaan. Wat vind je zo leuk aan het helpen van andere auteurs?

Mijn hele leven heb ik al mensen opgeleid, en begeleid. Eerst aan de universiteit in Wageningen, en nu dus als schrijfdocent. Niemand heeft er iets aan als ik kennis vergaar en die alleen maar vasthoud in mijn eigen hoofd. Pas als je kennis en ervaring kunt delen, kunnen mensen groeien en worden we samen meer waard. Het doorgeven van levenservaring, maar dus ook van kennis op het gebied van schrijven is voor mij iets wat vanzelfsprekend is.

Heb je misschien nog een goede tip voor de beginnende schrijvers die dit interview lezen.

Natuurlijk: geniet vooral van het schrijfproces. En schrijf eerst maar eens die eerste ruwe versie, en ga daarna pas kritisch kijken naar het verhaal.

Je schrijft zelf thrillers hoe ben je bij dit genre terecht gekomen?

Heel simpel: het is altijd al mijn favoriete genre geweest.

Zijn de Vertrekthrillers geïnspireerd op het feit dat je zelf ook in het buitenland woont?

Klopt! Veel mensen denken dat ik altijd op vakantie ben, omdat de zon misschien iets vaker schijnt. Maar ik werk gewoon op een andere plek. Het droomleven kan er echt heel anders uitzien als die droom werkelijkheid wordt. Een nieuw leven opbouwen in een ander land, is een fikse uitdaging die ook met tegenslagen gepaard gaat. En ineens bedacht ik dat het leuk was om dit droomleven als basis te gebruiken voor een serie thrillers.

Wat mis je het meeste aan Nederland als je in een ander land verblijft.

Mijn kinderen en familie.

Inmiddels staan er aardig wat thrillers op je naam. Wat vind je het moeilijkste aan het schrijven van je boeken?

Een krachtig plot bedenken. Dat vormt steeds weer een uitdaging.

Hoe komen de personages in jou boeken tot stand?

Bij mij is er eerst een verhaal en daar past een bepaald karakter bij. Bij Vertrekthrillers gaat het vaak om doorzetters, om sterke vrouwen die zich niet door één tegenslag laten vellen.

Als je boek uiteindelijk in de boekhandel ligt zijn er allerlei mensen die een mening over jou boek gaan vormen. Vind je het lastig om deze meningen te lezen.

Er zijn inderdaad maar weinig beroepen waarbij je werk openbaar beoordeeld wordt. Maar als je daar niet tegen kunt, moet je een ander vak kiezen. Van elke recensie kun je wat leren. Ik kan er alleen niet tegen als een recensie/mening niet over mijn boek gaat, maar over mij.

Je boeken worden uitgegeven door de Crime Compagnie hoe ben je bij deze uitgeverij terecht gekomen?

Nadat mijn vorige uitgever niets zag in de route die ik als schrijver voor me zag, heb ik gezocht naar een uitgever die wel het grijze gebied tussen werkelijkheid en fictie wilde ontdekken. Iemand met lef. Iemand die dezelfde passie heeft voor het vak en nieuwe ontwikkelingen niet als gevaar maar als uitdaging ziet. Die vond ik in de persoon van Ilse Karman van De Crime Compagnie. En ik ben nog steeds ongelooflijk blij met haar kennis en haar mooie inzichten in de steeds veranderende boekenwereld.

Tot slot heb ik een aantal dilemma’s voor je welke kies je en waarom?

Binnenland of buitenland?

Buitenland

Auteurs helpen of zelf schrijven?

Het één kan niet zonder het ander bestaan

Avond of ochtend?

Ochtend

Koffie of thee?

Koffie

Ijskoud of bloedheet?

Bloedheet

Zwemmen of fietsen?

Fietsen

Strand of bos?

Bos

Schrijven met de hand of op een computer?

Op de computer

Super bedankt Marelle dat je mee wilde doen met de blogs van eigen bodem! Ik heb enorm genoten van je boek en dit interview!

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x