Over de boeken van Juliette Heugen

Hallo lieve lezers van Bookstamel, boeken ik hou ervan. Maar de boeken van Juliette Heugen hebben toch wel een speciaal plekje in mijn hart en in mijn boekenkast veroverd. Het begon allemaal met een e-book wat ik van haar mocht lezen en inmiddels heb ik bijna al haar boeken gelezen. De meeste van die boeken vind je dan ook in mijn boekenkast. Of ze nou geschreven zijn onder Emma Anna of J.M Anna ik vind ze allemaal tof! Juliette heeft me nog nooit teleurgesteld met haar boeken.

Daar gaan we dan! Ik begin natuurlijk met het nieuwste boek Hartendief. Een heerlijke roman met een sexy tintje. Een boek dat je hart binnen no time zal veroveren. Ik schreef namelijk over dit boek vorige week nog een recensie.

Hier gaat hartendief over:

Op haar laatste stagedag in de apotheek komt de tweeëntwintigjarige Artemis oog in oog te staan met de mooiste man die ze ooit heeft gezien – serieus, de mooiste. Maar ook met een man die de hoofdrol in haar toekomstige nachtmerries zal gaan spelen.

Getraumatiseerd doet ze de deur achter zich dicht en besluit het hele voorval gewoon te vergeten. Amon, haar broer, is bezorgd en wil haar meenemen op de zomertournee van zijn band Two Dimensions. Maar dan maakt ze kennis met de nieuwe bassist van de band. Een man met ogen die haar wel heel erg bekend voorkomen. Artemis’ eentonige leven heeft niet alleen een flinke opdonder gekregen; het ziet er nu ook nog eens naar uit dat het drastisch zal veranderen.

Het tweede boek waar ik jullie kennis mee wil laten maken is ook nog heel recent. Dit is Ooit in september een prachtig boek over 2 jongens die verliefd op elkaar worden. Ook van dit boek schreef ik een recensie.

Hier gaat ooit in september over:

Oliver gaat zijn eindstage als scriptschrijver lopen bij District 21, een populaire Nederlandse serie. Maar wat een afsluiting op zijn studie en een afleiding van het verdriet in zijn leven zou moeten zijn, wordt een wervelwind wanneer hij Lou Martens ontmoet, een van de hoofdrolspelers uit District 21. Vanaf dat moment wordt Oliver geteisterd door een razend hart en knikkende knieën, elke keer als hij alleen al dénkt aan de intrigerende en bloedmooie Lou.

Oliver heeft absoluut geen zin om de strijd met zichzelf opnieuw aan te gaan. Maar soms staan dingen in de sterren, en kun je niets anders doen dan jezelf overgeven aan wat het leven je schenkt.

Sjamaan va de zwarte dood staat al een hele poos in mijn boekenkast. Helaas ben ik er nog niet aan toegekomen om hem te gaan lezen en dat vind ik super jammer. Ik hoop er snel eens tijd voor vrij te kunnen maken.

Hier gaat Sjamaan van de zwarte dood over:

De zeventienjarige Narä weet weinig van de wereld. Haar hele leven lang heeft ze veilig onder de vleugels van haar overbezorgde moeder geleefd, zo ver mogelijk bij haar stamgenoten vandaan. Als blijkt dat de toekomst van hun stam gevaar loopt, neemt Narä’s vader, het stamhoofd, een rigoureus besluit en benoemt haar tot zijn opvolgster. Een positie waar ze eigenlijk geen recht op heeft vanwege een geheim dat ze met zich meedraagt. Een verstandig huwelijk zou haar kunnen helpen, maar wil ze dat wel?

Hedhis, haar jeugdvriend die jaren geleden vertrok om sjamaan te worden, is sinds kort weer thuis en zou haar wellicht kunnen helpen de juiste beslissingen te nemen. Ze zijn immers uit hetzelfde hout gesneden.

Maar Hedhis is veranderd. De duisternis zweemt om hem heen en de meeste mensen mijden hem wanneer hij niet van nut is. Narä stoot hij af. Maar hoe harder hij haar wegduwt, hoe sterker de aantrekkingskracht.

Is hij nog wel de jeugdvriend van vroeger, met wie ze een onverwoestbare band had, of trekt hij haar steeds dieper de duisternis in, weg van het pad dat haar moeder voor haar had uitgestippeld?

Een verhaal over opgroeien, loslaten en een allesverwoestende, verboden liefde.

Hart van het beest is mijn persoonlijke favoriet! Dit boek heb ik met huid en haar verslonden het is zo ontzettend goed geschreven. Met een van de personages uit dit boek won Juliette Heugen een Indie award.

Hier gaat hart van het beest over:

Emily Byron staat op het punt haar leven echt te beginnen. Ze trouwt met haar jeugdliefde Malcolm en met hem staat haar een avontuurlijke tijd te wachten. Maar kiest hij ook voor haar als het erop aankomt?

In Astoris zijn de Gouden Decennia aangebroken. Onder het bewind van de nieuwe koning heeft het land zich losgemaakt van de Kerk en lijkt het na een periode van pokken en pest voorspoediger dan ooit te gaan. Maar niets is minder waar. Het koninklijke hof is één grote slangenkuil en als Emily’s vader, een vooraanstaand edelman in Avalon, haar meeneemt naar het hof, komt ze terecht in een wereld waar vrouwen nog steeds het onderspit delven en loyaliteit een nietszeggend gegeven is. Emily zelf blijkt een pion te zijn in een bizar machtsspel waarin ze gedwongen wordt de nacht door te brengen met de man uit haar nachtmerries.

Kan Malcolm haar behoeden voor een leven achter de tralies, of laat ze haar hart vrij en doorziet ze de liefde?

En ik sluit af met het boek de Gifmengster wederom een steengoed verhaal dat je gelezen moet hebben.

Hier gaat de Gifmengster over:

Omdat Anne Dyewards vader een van de laatste erfgenamen van de verstoten koninklijke familie is, dwingt de huidige koning van Astoris haar te trouwen met zijn zoon en kroonprins William, om verdeeldheid en burgeroorlogen in het land te stoppen. Na een rustig leven als dochter van een baron, komt Anne met haar familie aan het hof wonen. William blijkt te kampen met een persoonlijkheidsstoornis en probeert zich staande te houden onder de tirannie van zijn vader. De koning blijkt niet vies te zijn van veel te jonge vrouwen en Annes vader wordt weggewerkt door de Kroonraad. Anne stort zich op de verworpen geneeskunde en gaat in de leer bij een alternatieve dokter. Ondertussen bouwt de spanning aan het hof zich op en probeert ze haar familie krampachtig bij elkaar te houden. Als het noodlot toeslaat, is het tijd om te vluchten. Een romantische fantasy in een middeleeuwse setting over innige liefde, onvoorwaardelijke vriendschap, volwassen worden, (machts)misbruik en vechten voor je geliefden en idealen. Boek 1 uit de Astoris-serie. Elk boek kan als standalone gelezen worden. Bevat expliciete scènes. Niet geschikt voor de jongere lezer.

Dat waren de boeken van Juliette Heugen die ik in het zonnetje wilde zetten. hopelijk hebben jullie weer wat boek inspiratie op gedaan!

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lindaschrijftop
Lindaschrijftop
2 jaren geleden

Wat een mooi over. Ik heb er nog geen een gelezen maar ik ga de titels onthouden.

Bookstamel
2 jaren geleden
Antwoord aan  Lindaschrijftop

Ja ze heeft altijd prachtige covers niet teveel poes pas gewoon mooi en sereen
Bookstamel onlangs geplaatst…Interview met Pen StewartMy Profile

Tessa
2 jaren geleden

Ik ken deze auteur nog niet, maar ik ben nu wel erg nieuwsgierig geworden
Tessa onlangs geplaatst…Review: NYX Marshmellow Smoothing PrimerMy Profile

Bookstamel
2 jaren geleden
Antwoord aan  Tessa

T is echt een hele goede auteur ze heeft 2 indie awards gewonnen voor haar personages daar is ze echt heel sterk in. Van die personages met veel lagen waar je snel je eigen bij kan inleven
Bookstamel onlangs geplaatst…Interview met Pen StewartMy Profile

4
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x