Een week uit mijn leven 3

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Jeetje het was me het weekje wel. Eigenlijk heb ik overwegend een fijne week gehad met 2 zeer lastige dagen tussendoor. Maar 1 van die dagen blijft helaas elk jaar weer terug komen. De andere tja daar vinden we wel weer een oplossing voor. Want ik blijf liever lekker positief en denk aan de grote stappen die ik momenteel maak in mijn lichamelijke en geestelijke gezondheid. Ik ben zoveel sterker dan dat ik een jaar geleden was en daar ben ik enorm trots op.

Maandag

Vandaag was het de eerste vakantie dag van mijn vriend Martijn. We besloten om de ochtend lekker te beginnen met een wandeling. Maar daarna was het tijd voor een klus waar we enorm tegen opzagen! Het opruimen van ons tuinhuis. Afgelopen jaar hebben we veel kleine klusjes in huis gedaan als voorbereiding op onze grote verbouwing komende jaar. Maar elke keer als we spullen gebruikt hadden belande het op een hoopje in het tuinhuis! Tijd dus om deze klus te gaan klaren en van die bergen rotzooi weer een overzichtelijke plek te maken voor het gereedschap etc.

Aangezien het erg warm was vandaag zijn we maar tot halverwege gekomen maar het is echt al een enorm verschil.

Dinsdag

Vandaag hebben we natuurlijk weer een rondje gewandeld. Maar ik had ook mijn eerste voetreflex behandeling. Als kind heb ik vaker voetreflex gehad en dat werkte altijd erg goed. Nu ik lichamelijk zo in de knoop zit leek het me verstandig om weer eens een voetreflex behandeling te nemen. Ik heb enorm genoten van deze behandeling. Het is niet alleen super fijn het helpt je om weer in balans te komen.

Na de behandeling moet je voldoende waterdrinken dus dat heb ik dan ook gedaan.

Verder bracht ik weer eens een bezoekje aan Bredan de Visboer mijn favoriete visboer! Ik probeer hem elke week een bezoekje te brengen maar omdat ik de afgelopen weken zo ziek ben geweest was het alweer even geleden. Vandaag heb ik dan ook extra genoten van zijn heerlijke kibbeling!

Woensdag

Vandaag is voor mij een dag met een zwart randje. Maar ook een waarop de slingers uithangen. Dit klinkt misschien een beetje raar maar vandaag is mijn schoonzus jarig en dat is natuurlijk een feestje. Maar het is ook de dag waarop we 8 jaar geleden vanaf dat feestje op stel en sprong naar huis moesten om afscheid te gaan nemen van mijn vader. Mijn vader lag op dat moment al 2 weken in coma en voor ik afreisde naar mijn schoonfamilie had ik nog gevraagd of dat kon. Volgens de dokters moest dat prima kunnen.

Echter had ik opeens 5 gemiste oproepen van mijn zus die belde dat ik nu moest komen. Dus wij in de auto van Middelburg naar Uden ik kan je zeggen de weg heeft nog nooit zolang geduurd. Elk moment in de auto was ik bang dat ik te laat zou zijn om afscheid te nemen van mijn vader. Gelukkig was ik op tijd maar afscheid nemen van een ouder is het moeilijkste wat er is.

Vandaag zijn we dus ook naar zijn graf toe gereden waar ik een kaarsje voor hem heb aangestoken. Daarna zijn we even bij mijn moeder gaan lunchen. De rest van de dag weet ik eigenlijk niet meer zo goed wat we hebben gedaan. Volgens mij weer overcooked gespeeld en The Gifted gekeken.

Donderdag

Vandaag moest ik even bijkomen. Ik liep mijn dagelijkse rondje maar verder kwam er niet zoveel uit mijn handen. Tijdens deze dagelijkse ronden hebben we een aantal mooie foto’s gemaakt en maakte we een nieuw vriendje een super lieve hond. Verder ben ik even bij vriend lief wezen kijken die het tuinhuis aan het opruimen was en maakte een lekkere club sandwich met kip!

Vrijdag

Vandaag was een lastige dag! Ik had namelijk vandaag mijn eindgesprek op mijn therapie locatie. Ik heb jullie al eerder vertelt dat deze locatie ophoudt te bestaan en dus moet ik ergens anders naar toe. Ik dacht dat het plan redelijk klaar lag en ik met mijn vaste behandelaar mee zou gaan. Echter gaat hij naar een instantie die niet is aangesloten bij mijn zorgverzekeraar. Dus verzekering technisch word dit wat lastig het word of veel zelf bijbetalen (Mits ik toestemming krijg van de verzekering) of een veel duurdere verzekering. Dus het is nog maar de vraag of ik mee kan naar deze locatie. Echter is er ook geen alternatief waar ik anders heen zou kunnen. Dit was dus best wel even schrikken.

Dus tja nu weet ik het niet zo goed. Ik weet wel dat ik inmiddels zelf veel sterker ben geworden dus misschien ga ik het dan gewoon zelf doen op de manier zoals ik nu ook al met bepaalde dingen bezig ben. Zoals mijn angsten onder ogen komen en ze gewoon doen, het gezonder eten, mijn witboek etc. Maar goed balen was het wel.

Daarna ben ik boodschappen gaan doen met Martijn en heb ik de rest van de dag niet meer zoveel gedaan want ik was ondertussen helemaal op.

Zaterdag

Yes, eindelijk was het weer een mooie warme dag! We begonnen de ochtend lekker actief met het opruimen van onze schuur en het in elkaar zetten van twee stellingskasten een hele klus. Maar het is gelukt en het ziet er super netjes uit in de schuur, eindelijk kunnen we weer alles vinden.

Daarna hebben we natuurlijk lekker geluncht en verder hebben we in de middag gewoon een beetje dingen voor ons zelf gedaan Martijn keek lekker een film ik werkte wat aan mijn blog en ging in bad met een goed boek! Van dat boek kunnen jullie binnenkort mijn recensie lezen natuurlijk.

In de avond besloten we om deze vakantie week af te sluiten met een heerlijke bbq zoals we de week vorig weekend ook begonnen waren. Ondertussen deden we een potje Yathzee. Ik vind Yathzee echt super leuk omdat ik meestal Yathzee gooi Martijn wil dit spelletje dus ook niet zo vaak met mij spelen. Maar jullie raden het al het was weer raak hoor! Het is echt een van de weinige spelletjes die ik meestal win. Verder wint Martijn bijna alles HAHA.

De zondag is onze relax dag. Meestal doen we dan niet zoveel gewoon een beetje computeren, tv kijken, lekker eten en vooral genieten van het samen zijn en niks hoeven.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Manon
2 jaren geleden

Yathzee vind ik ook altijd leuk, maar ik win nooit zo vaak. Jmmer he!
Manon onlangs geplaatst…Nivea Naturally Clean Reinigingsbar CollectieMy Profile

Bookstamel
2 jaren geleden
Antwoord aan  Manon

Oooh dat is zeker jammer! Het is ook wel een spelletje waar je een beetje geluk bij moet hebben.
Bookstamel onlangs geplaatst…Interview met Pen StewartMy Profile

Tessa
2 jaren geleden

Hopelijk is er een goede oplossing voor je theraphie probleem!
Tessa onlangs geplaatst…Review: N Beauty Bronzing Glow PowderMy Profile

Bookstamel
2 jaren geleden
Antwoord aan  Tessa

Ik ben er bang voor maar dan moet het zo zijn. Ik ben een stuk sterker dan ik vaak denk en zonder therapie kom ik er ook wel!
Bookstamel onlangs geplaatst…Interview met Pen StewartMy Profile

Lindaschrijftop
Lindaschrijftop
2 jaren geleden

Dat was een wisselend weekje. Bij ons raakt de schuur altijd onbewust vol.

Bookstamel
2 jaren geleden
Antwoord aan  Lindaschrijftop

Ja die schuur dat blijft een dingetje het is zo makkelijk gezegd kom we zetten het even in de schuur
Bookstamel onlangs geplaatst…Interview met Pen StewartMy Profile

Rory
2 jaren geleden

Ik begrijp je helemaal. Elk jaar zal het een moeilijke dag zijn, net zoals de feest- en verjaardagen. Maar eigenlijk misschien wel vaker. Heel naar.
En wat rot van de therapie. Net als je iemand hebt waar je jezelf goed bij voelt is het heel rot als dat ineens anders ingevuld moet worden. Ik ken je natuurlijk helemaal niet goed en alleen maar van online contact, maar ik heb het gevoel dat je echt meer aankan dan je denkt.
En last but not least, wat een leuke foto van jou!
Rory onlangs geplaatst…Waar moet je allemaal aan denken bij het kopen van een huis?My Profile

Bookstamel
2 jaren geleden
Antwoord aan  Rory

Hey Rory, dat zie je helemaal goed ik kan veel meer dan ik zelf denk ik ben ook echt veel sterker dan 1 a 2 jaar geleden. Alleen dat zelf beseffen is soms nog lastig. Onbewust blijf je terug vallen naar wat “veilig is”. Waarschijnlijk stop ik met therapie omdat ik op een punt ben gekomen waarop ik het zelf ook kan. Het trauma is aardig verwerkt ik loop nog tegen een muur aan maar dat is meer de muur van maar wat nu? Hoe is het om weer meer me oude zelf te zijn, hoe is het om de dingen los te laten waar ik al 18 jaar mee leef het klinkt raar maar het is toch een soort van veiligheid die je hebt ingebouwd voor jezelf
Bookstamel onlangs geplaatst…Interview met Pen StewartMy Profile

Jouvence
Jouvence
2 jaren geleden

Wat vervelend van je therapie locatie zeg! Hopelijk wilt de verzekering het toch vergoeden.

Deborah
2 jaren geleden

Een sterfdag van een ouder en het hele proces ervoor en erna hakt er in. Hoe verder weg hoe makkelijker het gaat maar hoe groter het gemis soms is. Ik troost mij vaak aan de dromen die ik geregeld over mijn ouders heb. Hoewel een droom voelt het vaak alsof ze er wel echt zijn. Alsof er even een vorm van contact is geweest.

Het bericht van de hulpverlening valt wel rouw op je dak zo. Wat balen dat dit zo geregeld is. Hopelijk vind je een manier om er zelf mee om te gaan. En zo te lezen zit je met heel veel dingen al op de juiste weg. Erg knap!!

Wat kan het een voldaan gevoel geven he, wanneer je zo opziet tegen een klus maar het uiteindelijk dan toch (redelijk) aan kant is en de boel weer ordelijk en overzichtelijk is haha.
Deborah onlangs geplaatst…Boors Boekenweek #16…My Profile

Melissa
2 jaren geleden

Laatst de schuur ook opgeruimd. Wat kwam er een rommel uit
Melissa onlangs geplaatst…Unboxing Jouwbox, Gezond Genieten.My Profile

Tania
Tania
2 jaren geleden

Leuk om eens te lezen wat iedereen doet tijdens de week. wij zouden ook eens ons tuinhuisje moeten opruimen

Mandy
2 jaren geleden

Die foto van jou is zo leuk!! En wat heftig zeg dat afscheid van je vader.. ik snap dat je bang was dat je geen afscheid kon nemen, veel sterkte.. je denkt er vaak extra vaak aan deze dagen

Wanda
2 jaren geleden

Leuke foto’s hoor! En ja, ik kan me goed voorstellen dat het een pittige week is, op zo’n sterfdag sta je er toch anders bij stil en herbeleef je die dag opnieuw.

14
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x