Snelle sandwich met kip

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Een lekkere sandwich daar kun je mij voor wakker maken. Ik vind ze ideaal om te maken als ik visite krijg of heerlijk voor een lunch in het weekend. Een sandwich kun je op veel verschillende manieren maken en met allerlei soorten beleg. Je kunt er ontelbare smaak combinaties mee maken en ze zijn nog lekkerder als je ze serveert met een beetje chips erbij. Vandaag deel ik met jullie mijn recept voor een Snelle sandwich met kip.

Maar voor we verder gaan met het recept is het misschien leuk om wat meer over de sandwich te vertellen.

Want wist jij bijvoorbeeld dat de sandwich is genoemd naar John Montagu, die de vierde graaf van Sandwich was? Hij was een Engelse aristocraat. Het lijkt onwaarschijnlijk dat hij dit eten heeft bedacht. Er werd beweerd dat Graaf Sandwich een hartstochtelijke kaartspeler was en zo in zijn spel opging dat zijn kok zich zorgen maakte om zijn gezondheid. Deze kok bedacht de sandwich. Van oorsprong dunne rijkelijk belegde boterhammen die op het tafeltje naast de speeltafel werden neergezet. Zo kon de graag doorgaan met zijn spel terwijl hij zijn voedsel binnenkreeg.

Later volgde er allerlei variaties van de sandwich en de sandwich van tegenwoordig is vaak zo dik belegd dat hij zijn oorsprong verliest omdat je ze niet meer makkelijk weg kan eten bij het kaartspel. Natuurlijk kun je een sandwich zo dik of dun maken als jezelf wilt. Deze Snelle sandwich met kip is niet heel dun maar ook geen dikkertje dap zodat je hem nog makkelijk vanuit de hand kunt eten.

Wat heb je nodig voor de snelle sandwich met kip (2p):

 • 2 tomaten
 • 6 sneetjes brood ik koos voor een lekker donker volkoren brood
 • Botersla
 • Mayonaise
 • Peper
 • 8 plakjes Bacon
 • 4 plakken kipfilet

Hoe maak je de snelle sandwich met kip:

 • Bak de plakjes bacon in de pan
 • rooster de sneetjes brood
 • Besmeer 2 sneetjes brood met mayonaise
 • Bedek deze sneetjes met sla, Kipfilet en tomaat
 • Besmeer weer 2 sneetjes met mayonaise en leg deze op de vorige sneetjes
 • hierop leg je weer sla samen met de bacon en evt nog een laagje tomaat.
 • Leg hier bovenop de laatste boterhammen.
 • Duw een saté prikkertje in elke hoek en snijd de sandwich doormidden

En eet smakelijk maar. Nou had ik gelijk of niet deze sandwich met kip is snel klaar en lekker simpel. Heb je nou meer zin in iets warms? Maak dan eens mijn tosti met advocado en kip!

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Tessa
2 jaren geleden

Leuk om meer te lezen over de sandwich. Jouw recept ziet er lekker uit. Ga dat ook een keer proberen
Tessa onlangs geplaatst…Review: MAC Prep+ Prime Fix SprayMy Profile

Melissa
2 jaren geleden

Dit is iets wst ik ook echt zou maken voor lunch
Melissa onlangs geplaatst…Wat zit er in mijn Toogotogo box – Deel 8My Profile

Wanda
2 jaren geleden

Ik ben gek op dit soort snel te maken broodjes, vooral nu ik veel thuiswerk, maken we dit soort broodjes vaak even tussen de middag. Vooral ook lekker omdat het dan warm is.

Heleen
2 jaren geleden

Heerlijk, ziet er erg lekker uit!

Peter Boon
2 jaren geleden

Het recept ziet er lekker uit Melanie. Sandwiches vind ikzelf ook erg lekker om te eten. Het weetje wist ik niet, naar wie de Sandwich was vernoemd.

Gemma
2 jaren geleden

Lekker en snel! Zo kun je snel smullen van deze toast 😋
Gemma onlangs geplaatst…Ton-sur-ton groen; botanisch stoer & groen kleurenpalet!My Profile

Mandy
Mandy
2 jaren geleden

Deze ziet er echt lekker uit! Lekker en simpel, gelijk zin in!

7
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x