Chick’n Grill

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Nu ik me eindelijk weer wat beter voel en we steeds meer kunnen ondanks corona vind ik het tijd om het food concept in gesprek met weer op te pakken. Dit keer doen we dat met een nieuw gezicht in Veghel namelijk Chick’n Grill Fresh grilled chicken. Deze foodtruck vind je elke donderdag bij de jumbo op de Stationsstraat 11 tussen 10.00 en 18.00. Je raadt het waarschijnlijk al deze foodtruck verkoopt de lekkerste gegrilde kip producten. Tijd om dit concept wat beter te gaan leren kennen.

We beginnen bij het begin Hoe is het idee voor Chick’n Grill ontstaan?

Ik spreek vandaag met Maikel een van de drijvende krachten achter dit concept. Hij verteld dat het concept is ontstaan vanuit de visie van Broviand het bedrijf achter Chick’n Grill. Zij wilde graag een nieuw onderdeel aan hun bedrijf toevoegen naast de export en verwerking van kippenvlees. Zo ontstond het idee van de gegrilde kipproducten. Hun drijfveer is om met de gegrilde producten onderscheidend van de rest te zijn. Dit doen ze op verschillende manieren. Zo staan ze voor een hoge kwaliteit, vinden ze de uitstraling belangrijk hun trucks zouden niet misstaan op een groot festival. Maar ook door hun personeel. Ze vinden het belangrijk dat het totaal plaatje klopt. Daarnaast vinden ze het belangrijk dat je overal het zelfde gegrilde kip product krijgt of je het nu koopt in Veghel of bij een van de andere verkoop punten. Daarom werken ze met vaste grillmasters.

Hoeveel foodtrucks hebben jullie?

Momenteel hebben we 1 truck maar we zijn druk bezig met de uitbreiding, zo komt er vanaf september een tweede truck bij en hopen we in november de derde truck toe te voegen. We gaan dan op plaatsen staan in Limburg en Noord-Brabant zoals Den bosch, Son en Breugel, Asten en Kessel.

In welke plaatsen kunnen de mensen al terecht voor een kip product van Chick’n Grill?

Op de donderdag staan we dus in Veghel op de Stationstraat 11 bij de Jumbo. Je kunt daar terecht tussen 10.00 en 18.00. Op vrijdag staan we in Gemert op het Pastoor Poelplein 9 bij de Jumbo ook daar kun je tussen 10.00 en 18.00 terecht en op zaterdag staan we in Someren op het Wilhelminaplein in Someren en ook hier kun je terecht voor onze kipproducten tussen 10.00 en 18.00.

Wist je trouwens dat je via de website van Chick’n Grill je bestelling kan doorgeven. Op die manier hoef je op de dag zelf alleen maar je bestelde producten nog op te halen ik zeg super makkelijk!

Wat voor producten verkopen jullie in de foodtruck?

We verkopen dus verschillende gegrilde en gefrituurde producten van een lekkere hele kip tot en met chickenwings maar ook bijvoorbeeld geroosterde aardappels of spareribs ( Dit zijn trouwens producten zonder kip) Maar voor een uitgebreide lijst verwijs ik jullie weer even naar de website hierboven.

Welk product dat jullie verkopen vindt jezelf het lekkerste?

De hele gegrilde kip! Lekker met friet of stokbrood en mocht er de volgende dag nog toevallig iets over zijn daarvan lekker zelf pulled chicken van maken.

En wat is het meest verkochte product?

De topper op dit moment in de kar zijn de malse kippenbouten 5 voor € 9.00. Ze hebben echter in korte tijd een geduchte concurrent, de spare- ribs, erbij.

Hoelang duurt het eigenlijk om een hele kip te grillen? en hoe houdt je ze zo lekker mals?

Voordat we met deze foodtruck begonnen zijn we naar een Grillwagen in België geweest om ons te laten inspireren. Daar grillen ze namelijk echt van alles. Wij kiezen er bewust voor om onze hele kippen in 90 minuten te grillen op een wat lagere temperatuur. Om de kip mals te houden is het belangrijk dat het product goed vers is en dat je het hele grillproces goed monitort. Daarom vinden we het ook belangrijk dat elke grillmaster op dezelfde manier werkt. Dan is het product altijd lekker mals en overal van dezelfde kwaliteit.

Ik ga je natuurlijk niet vragen na het geheim van jullie marinades maar verkopen jullie deze ook?

Nee, onze marinades verkopen we niet. Deze worden namelijk speciaal voor ons op maat gemaakt in Duitsland. Je zult precies dezelfde marinade dan ook nergens anders terug vinden. We zijn super tevreden over de marinades alleen die van de pittige chickenwings zijn we nog wat aan het finetunen omdat de klanten hebben aangegeven dat deze nog wel iets meer pit mogen hebben. Wij vinden de mening van onze klanten erg belangrijk want dat zijn toch degene die de producten kopen.

Waar hoop je over 3 jaar te staan met Chick’n Grill?

We hebben de ambitie om dan toch wel tussen de 5 en 7 foodtrucks te hebben. We hopen onze producten dan in heel Noord-Brabant en Limburg te verkopen. Zodat al die mensen kennis kunnen maken met onze kip en oog op kwaliteit. Daarnaast hebben we momenteel ook erg veel vraag na verse producten. Sinds deze week bieden we 5 kilo zakken van onze kipfilet aan op bestelling. Maar wie weet breiden we dat ooit in de toekomst uit. Al blijft ons doel natuurlijk de heerlijke gegrilde producten.

Hoe bereik je eigenlijk de klanten?

We plaatsen af en toe een advertentie in de plaatselijke krant, maar we zitten ook op facebook omdat dat tegenwoordig toch wel de place to be is. Daarnaast willen we gaan samenwerken met de lokale middenstand maar hier zijn we nog over aan het brainstormen. Natuurlijk is mond op mond reclame ook erg belangrijk want als het product goed is komt de klant terug. Die klant verteld het dan misschien weer tegen zijn buurman en zo bouw je ook een klanten kring op.

Mijn mening over de producten van Chick’n Grill

Inmiddels heb ik al een aantal keer een gegrilde kip of bout bij Chick’n Grill gekocht. Maar voor deze blog wilde ik ook wat van de andere producten uit proberen zodat ik jullie daar wat meer over kan vertellen. Ik besloot om de spareribs mee te nemen omdat deze natuurlijk net nieuw in het assortiment zitten. Daarnaast nam ik wat chickenwings mee zowel de zoete als de pittige en nog 2 stukjes Chick’n Tenders. Bij de foodtruck zelf proefde ik nog een stukje kippeling die echt heerlijk was. Maar goed tijd dus voor een korte review.

Als je de kipproducten haalt zijn ze nog lekker warm. Maar ik haal ze meestal in de ochtend en eet ze pas in de avond op. De producten zitten dan ook in goede stevige zakken waarop instructies staan voor het verwarmen van de kip. Zo wikkel je een hele kip bijvoorbeeld eerst in zilverfolie voor je hem in de oven stopt! In Veghel en Gemert is Marjo de vaste grillmaster en Marjo is een ontzettend aardige en spontane vrouw. Dus met de klantvriendelijkheid is het helemaal dik in orde. Wat me verder gelijk opvalt bij alle producten is hoe mals ze zijn. Een gegrild of gefrituurd kipproduct word al snel droog maar dat is hier dus echt niet het geval. Daarnaast zijn alle producten prima op smaak! Ik ben het wel met sommige klanten eens dat de pittige vleugeltjes nog net wat pittiger mogen.

Mijn favoriete producten zijn de hele kip, de kippeling en de spareribs maar de rest is ook echt allemaal heerlijk. Daarnaast zijn de prijzen bij Chick’n Grill echt heel schappelijk. Zo heb je momenteel 2 hele kippen voor 15,- of een grillbucket met van alles wat voor slechts een 10tje.

Ik wil Maikel super bedanken dat hij de tijd heeft genomen om mijn vragen te beantwoorden en ik zou zeggen laten we van Donderdag kip dag maken!

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Gabrielle
2 jaren geleden

Het water loopt meteen in mijn mond, wat lekker! Jammer dat ik niet in de buurt woon maar anders zou ik zeker weten langs gaan!
Gabrielle onlangs geplaatst…Accommodatie tip Mallorca: Canyamel – rust & ruimteMy Profile

Nicole Orriëns
2 jaren geleden

Hmm, dit lijkt me lekker zeg. Ik wou dat zo’n foodtruck op het Achterhoekse platteland kwam staan elke week : )
Nicole Orriëns onlangs geplaatst…Dromenvangers maken of kopen + 10 x ophangenMy Profile

rachel
2 jaren geleden

oh heerlijk!! hier word bijna elke dag kip gegeten dus als ik dit zie……lekkerrr!!

Gabrielle
Gabrielle
2 jaren geleden

Wat een leuk interview! Hahahha, zó goed dat er trek van krijg. Bij ons in het kleine dorp hebben we dit niet en … dat is maar goed ook! 😀

Tessa
2 jaren geleden

Wat een tof concept is dit. Wij hebben dat hier in de buurt niet
Tessa onlangs geplaatst…Review: N Beauty Bronzing Glow PowderMy Profile

trackback

[…] Op welke dag ze waar staan vind je op hun website. Al weer een hele poos geleden had ik een interview met Mailel van Chick’n grill en zoals je in dat interview kunt lezen zijn er inmiddels al een aantal van zijn dromen […]

6
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x