Een week uit mijn leven 2

Maandag

Vandaag heb ik lekker wat aan mijn blog gewerkt. Daarna ben ik heerlijk een rondje gaan wandelen. Ja dat wandelen zit er momenteel goed in vanaf vorige week dinsdag heb ik elke dag een stukje gewandeld. Verder wat opgeruimd in huis en Overcooked op de playstation gespeeld met Martijn samen.

Dinsdag

Vandaag was een rustig dagje. Na het opstaan ben ik eerst heerlijk in bad gegaan met een goed boek! Daarna moest ik om 9.30 bij de fysiotherapeut zijn. We hebben verder gewerkt aan de Dim’s en Sim’s een manier om te leren omgaan met pijn. De dim’s zijn negatief en de sim’s positief. Tegenover elke dim moet je een sim zetten. Bij het bekijken van mijn lijstjes werd een ding duidelijk! Ik ga veel en veel te vaak over mijn grenzen heen en moet deze echt leren bewaken. Bijv door in de middag even op bed te gaan liggen of te denken tja een beetje meer rotzooi kan niet zoveel kwaad als ik daardoor minder pijn heb. De theorie van dit alles snap ik prima. Het uitvoeren dat is een ander verhaal dat vind ik namelijk toch best wel lastig nog.

Na de fysiotherapeut besloot ik om gelijk maar goed door te pakken en heb ik een heerlijke wandeling gemaakt van 25 minuten. Dit is voor mij al best een behoorlijk lange wandeling maar ik heb er van genoten. Het zonnetje scheen en de vogeltjes waren ijverig bezig. Daar had ik geluk mee want de rest van de dag bestond vooral uit regen.

Oohja ik ben ook nog even met mijn vriend op pad geweest voor een nieuwe stofzuiger. Van onze oude liet de voet steeds los en dat is niet zo handig. Echt goed zuigen deed hij overigens ook niet meer. We hebben gekozen voor een Philips expert zonder stofzuiger zak! Ik zal jullie later vertellen hoe die bevalt maar voor nu kan ik vast zeggen dat hij in elk geval veel meer katten haren meeneemt dan onze oude stofzuiger.

Woensdag

Vandaag begon ik de dag met het beantwoorden van mijn mails en even lekker wat aan mijn blog werken. Daarna besloot ik om weer een lekkere wandeling te gaan maken. Dit keer een wandeling van een half uurtje maar ik ben wel een paar keer gestopt om foto’s te maken want ik had mijn camera meegenomen. In de middag ben ik met samen met Martijn naar van Cranenbroek geweest en hebben we even de plantjes in de tuin van mijn moeder water gegeven. Vervolgens besloten we om samen ook nog een lekkere wandeling te maken en heb ik uiteindelijk een uurtje gelopen vandaag en daar ben ik dan ook super trots op!

Verder bakte ik lekkere blauwe bessen muffins wel een iets gezondere variant. Daardoor is de bovenkant iets droger een beetje als een zandkoekje maar de binnenkant lekker smeuïg. Wil je de blauwe bessen muffins nu zelf maken klik dan even op het linkje!

De bovenste 2 foto’s zijn gemaakt in eigen tuin 🙂 Ik vind die grote roze bloemen echt prachtig. En mijn kat verschuilt zich sinds we onze tuin hebben opgeknapt steeds in de bosjes dus daar moest ik een foto van maken. De onderste 2 foto’s zijn gemaakt tijdens mijn eerste wandeling vandaag. De brug op de foto staat er pas sinds een maandje of 2 het is een oude spoorweg brug.

Donderdag

Wat een fijne dag was vandaag. Ik begon in bad met een heerlijk boek. Vervolgens had ik een afspraak voor een interview met een super leuke foodtruck! Maar daar lezen jullie later deze week meer over. Het was een erg leuk gesprek ik ben er denk ik wel bijna een uur geweest.

In de middag moesten we weer op pad. Dit keer om een presentje op te halen bij de hypotheek adviseur en natuurlijk te gaan tekenen voor onze hypotheek! Nee we gaan niet verhuizen maar wel verbouwen er komt een nieuwe badkamer en keuken in en we gaan het dak vervangen en zonnepanelen erop leggen. Binnenkort ga ik jullie mee nemen in deze verbouwing.

Daarna zijn we nog even na de gamestore geweest waar we 2 nieuwe games hebben gekocht en heeft vriendlief nog een lekker ijsje gehaald.

In de avond aten we heerlijke gegrilde kip met frietjes! Vooraf hadden we nog een lekkere carpaccio het was echt even genieten en speelde we nog een spelletje op de playstation.

Vrijdag

Vakantie! Nou ja ik werk helaas niet maar Martijn heeft deze week vakantie en dat vind ik altijd super fijn. Ik was vandaag al vroeg wakker en zag dat de Lidl om 7.00 al open ging dus besloot ik om maar gelijk boodschappen te gaan doen. Na het boodschappen doen de tuin gezellig gemaakt kleedjes op de tafel kussens op de stoelen etc. Vervolgens een rondje gewandeld al ging dat vandaag niet van harte want mijn energie was 0.0.

In de middag lekker buiten geluncht met Martijn we hadden een heerlijke Banaan en avocado smoothie en een half stokbroodje met zalm. Verder hadden we nog een stukje sparerib over van gisteren dus die aten we er gezellig bij!

En dan de avond we hebben dus heerlijk genoten van een bbq dit keer alleen met vlees en een stokbroodje want normaal eet ik echt veel te veel met een bbq. Ik vond het trouwens best apart om te merken dat ik dus veel minder honger heb of minder snel door eet nu ik heel veel niet mag eten, en langzaam moet eten. Maar goed ik merk wel dat dit enorm veel scheelt met mijn keelklachten. Vooral met eten en na het eten heb ik er nog last van maar tussen door gaat het al een stuk beter.

Zaterdag

We beginnen vandaag met een lekkere frisse douche om vervolgens een wandelingetje te gaan maken. Waar ik vorige maand niet verder kwam dan 800 stappen per dag zit ik nu op een gemiddelde van 3500 ik hoop aan het einde van het jaar dit opgebouwd te hebben na 6000 ondanks al mijn klachten. Tijdens het wandelen kwamen we langs de bakker en hebben we lekker vers brood meegenomen.

In de middag had ik de tuin omgetoverd in een lekkere picknick plek waar we wat hebben liggen chillen en genieten van het weer. Vervolgens hebben we de broodjes van de bakker op met een lekkere salade erop! Daarna zijn we nog een keer een half uurtje gaan wandelen. En maakte ik mooie foto’s van onze 2 katten Job en Toontje die heerlijk in de tuin aan het genieten waren.

In de avond kookte ik lekker simpel gehaktballen met spinazie en aardappels en werkte ik wat verder aan mijn blog. Daarna ben ik op bed nog wat gaan lezen en tv gaan kijken. Al met al was het een heerlijke ontspannende dag!

Op zondag neem ik altijd een rustdag dus die sla ik lekker over!

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Joseph
2 jaren geleden

Ik hoop dat de verbetering van je keelklachten doorzet! Goed om te lezen dat het in elk geval alweer een stuk beter gaat. Ik kan me moeilijk indenken hoe k#t het zou zijn om zoiets te hebben.

CU around

jasmina
jasmina
2 jaren geleden

Wat leuk zo een dagboek! Ik hoop dat je snel helemaal van je keelklachten af bent

Wanda
2 jaren geleden

Leuk dat je ons zo een inkijkje in je leven geeft! En ja, elke dag wandelen is ontzettend goed en je zult zien dat je steeds verder kunt, wel goed naar je lijf luisteren natuurlijk, maar denk dat je je eigen valkuilen het beste kent.

Deborah
2 jaren geleden

Wat een verschil om te lezen met vorige week. Een heel positieve week!! Heerlijk dat je al zoveel meer stappen hebt kunnen zetten. En met deze instelling, ook met 0.0 energie op pad gaan, komen er steeds meer stappen bij. Dat is iets om trots op te zijn. Fijn ook om te lezen dat je al verschil merkt nu je bepaalde voedingswaren niet meer eet. Je kunt niet alles in een keer veranderen aan dingen die al zo lang gewend bent om te doen. Maar iedere stap is er een. En gaat het vandaag niet zo lekker? Dan is er morgen weer een nieuwe dag om het te proberen.
Deborah onlangs geplaatst…Nachtwerk…My Profile

Sherry
2 jaren geleden

Goed dat je een inkijkje geeft in je leven. Ik vind dat altijd zo interessant om te lezen. Natuurlijk gaat niet altijd alles goed.
Sherry onlangs geplaatst…Recensie: Spuit Elf wordt brandweerolifantMy Profile

Felice Veenman
Felice Veenman
2 jaren geleden

jaja, pas maar op met wandelen, voor je het weet ben je verslaafd 🙂 en ik kan het weten, ik ben absoluut wandel-verslaafd

Jouvence
Jouvence
2 jaren geleden

Oeh, nu heb ik zin in carpaccio en gegrilde kip met frietjes! Leuk om zo een kijkje in jouw week/leven te krijgen.

7
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x