De Woestijndief van Emmelie Arents

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag is het weer tijd voor een boekrecensie. Jaja ik probeer het lezen weer helemaal op te pakken. het gaat nog niet zo snel als ik wil maar er komt vooruitgang in. Net zoals er langzaam aan vooruit gang komt in mijn gezondheid en ik langzaam aan weer lekker kan bloggen! En jongens wat word ik gelukkig van bloggen. Nou ja vooral de dingen die ik daar voor doe. Leuke mensen interviewen, lekker koken en prachtige boeken lezen. Maar goed een recensie dus vandaag. En dit keer gaat de recensie over de Woestijndief van Emmelie Arents.

Hier kun je De woestijndief kopen.

Titel: De woestijndief Auteur: Emmelie Arents Uitgeverij: Hamley Books Genre: Young Adult Cijfer: 7,5

Hier gaat De woestijndief over:

Taran kan stelen als de beste. Wanneer zijn laatste diefstal eindigt in een drama, wordt zijn broer Amir gekozen om deel te nemen aan het Labyrint, een magisch spel waar criminelen strijden voor vrijheid. Vastberaden om zijn broer te redden, raakt Taran verstrikt in de duistere geheimen van magie.

Dit vind ik van De woestijndief:

De cover van De woestijndief vind ik prachtig en de titel is gewoon dikke prima.

Voor zijn familie en om te overleven doet Taran soms dingen zonder erbij na te denken. Het is geen kwade jongen maar toch weet hij zich zelf met enige regelmaat in de nesten te werken. Zo begint De woestijndief midden in een achtervolging tijdens Tarans vlucht poging na een diefstal.

Zo vlot en spannend als het boek begint zo blijft het eigenlijk de hele tijd. Het verhaal is mooi opgebouwd zo krijgen we soms wat achtergrond informatie leren we dan het personages wat beter kennen en ondertussen blijft het spannend. Knap gedaan dus van Emmelie. Ik vind Emmelie vooral een ster in het neerzetten van de personages. Elk personage heeft een geheel eigen karakter. Zo is er de slimme wat serieuze broer. De dappere boer die Taran in het verhaal tegen komt en nog zoveel meer. Je kan ontzettend goed mee leven met al deze personages en dat vind ik fijn.

Daarnaast is het verhaal niet voorspelbaar. Natuurlijk zie je sommige dingen al wel aankomen maar er zitten genoeg plottwisten in. Als het gaat om het bouwen van de wereld waarin het verhaal zich afspeelt dan kan Emmelie haar eigen nog wat ontwikkelen. Ik had namelijk graag meer ontdekt van de wereld. Maar dat is een kleine aantekening op een verder prima boek. Dit boek krijgt dan ook een mooie 7,5 van mij en ik kan niet wachten op het tweede deel.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] meesterdief is het vervolg op de Woestijndief van Emmelie Arents die ik eerder al mocht lezen. De cover past dan ook perfect bij het eerste deel […]

trackback

[…] Amarant benieuwd geworden naar de andere boeken van Emmelie Arents lees dan ook eens De Woestijndief, De Meesterdief of Het hart van de […]

Melody.leest
Melody.leest
9 maanden geleden

Wat een mooie recensie

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x