Even voorstellen Pen Stewart

Hallo, lieve lezers van Bookstamel. Jaja, het begin van de maand en laten we van augustus weer een knalmaand gaan maken! Met leuke interviews en recensies. Maar ook eindelijk weer lekkere recepten en reviews van producten! Maar aan het begin van de maand maken we altijd kennis met de auteurs van eigen bodem voor deze maand. Vandaag is het ook weer tijd om kennis te gaan maken met een van deze auteurs! Dit keer mag ik je voorstellen aan Pen Stewart.

Pen Stewart woont in het Gentse, samen met haar gezin en zet zich daar in voor leesbevordering als strijd tegen armoede. Met goede muziek en een grote pot thee kan ze hele dagen door verhalen fantaseren en neerpennen. Pen maakt ook graag reizen. En dan wil ze vooral een doe-vakantie: musea en mooie architectuur bezoeken, eten in een goed restaurant en ronddwalen op een rommelmarkt of in antiekzaken.

Pen Stewart is bekend van de succesvolle, door haar geschreven en geïllustreerde verbeeldingsroman “Wintercode”, verschenen bij Quasis Uitgevers. Dankzij deze roman werd ze de eerste Nederlandstalige genre-auteur met een beurs van Literatuur Vlaanderen.

Sindsdien zet ze zich in voor de promotie van genrefictie via beurzen, lezingen in scholen en culturele instellingen, en de organisatie en jurering van fantasy -schrijfwedstrijden. Ook is ze samen met Creatief Schrijven de drijvende kracht achter de eerste fantasy-schrijfopleiding in Vlaanderen.

Daarnaast is ze haar hele leven al creatief bezig. Pen Stewart was veertien toen ze naar het voltijds kunstonderwijs ging, en studeerde daarna nog verder in de schilderkunst. Ook las ze al op jonge leeftijd en toen ze twaalf was, had ze zowat alles wat er in de lokale jeugdbibliotheek stond, gelezen. Daarna maakte ze kennis met schrijvers als Stephen King, Dean Koontz, Terry Brooks etc.. Schrijvers die haar voorbeelden werden.

Inmiddels is Pen onderdeel van de Hamley Books-familie. Waar ze de Young Adult “Onderuniversum” heeft uitgebracht. Maar volgende week gaan we het natuurlijk nog uitgebreid over haar boeken hebben.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Frederique
Frederique
2 jaren geleden

Wat fijn dat ze zich inzet voor leesbevordering. Lezen is zo fijn en gunstig op zoveel levels.

trackback

[…] Hallo lieve lezers van Bookstamel, Het einde van de maand nadert en dat betekend dat we langzaam aan de auteurs van deze maand gaan uitzwaaien. tja en dat doen we natuurlijk met de wel bekende interviews. Vandaag is het tijd voor het interview met Pen Stewart. Denk je nu wie is Pen Stewart lees dan even de blog waarin ik haar aan jullie voorstel hier. […]

trackback

[…] is het tijd om het te gaan hebben over de boeken die Pen Stewart heeft geschreven. Eerder stelde ik Pen Stewart al aan jullie voor en plaatste ik een interview met Pen online. Maar nu is het dan dus tijd om het […]

trackback

[…] dit keer van het boek Onderuniversum geschreven door Pen Stewart. Afgelopen maand stelde ik Pen Stewart natuurlijk al aan jullie voor en kon je mijn interview met Pen Stewart lezen. Maar de recensie van […]

4
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x