Dit las ik in Juli

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Jeetje Juli is voorbij gegaan zonder dat ik er erg in had. Dit jaar is er een met grote ups en downs maar vooral mijn gezondheid is heel vervelend. Vandaag ben ik bij de huisarts geweest. Deze heeft me doorgestuurd naar de KNO arts voor mijn keelklachten. Ik kan je vertellen dat het erg vermoeiend is als je continu het gevoel hebt dat er wat in je keel zit. Soms is het ook enorm angstig. Maar ik leer langzaam wel dat er niks ergs gebeurd na 2 maanden maar ik wil er gewoon vanaf! Maar goed ondanks de vermoeidheid en alle klachten heb ik toch nog het een en ander kunnen lezen.

Het eerste boek dat ik deze maand las was Liefde zonder oordeel van Anne May. Een new adult van een Nederlandstalige auteur. Dit boek kreeg van mij een mooie 8. De complete recensie lees je hier.

Hier gaat liefde zonder oordeel over:

Als je wilt overleven, kies je met je verstand. Maar als je echt wilt leven, laat je je hart spreken.

Vanaf het moment dat haar vader haar vertelt dat hij zal komen te overlijden, is Miriam overgegaan op de overlevingsstand. Iedere keus die ze na die dag maakt, is gericht op overleven. Tot ze niet meer kan en definitief een streep zet door alles wat ze ooit gekend heeft. Gezien haar traumatische verleden is een normale opleiding of baan niet voor haar weggelegd en ze gaat aan de slag als vrijwilliger op de dagopvang in een verzorgingstehuis. Daar ontmoet ze een wel heel bijzondere patiënt.

Gideon Asher is vijfentwintig, heeft een ernstig ongeluk gehad en is niet in staat om te praten of te bewegen. Toch lukt het Miriam om stukje bij beetje tot hem door te dringen en met hem te communiceren. Tot ze op zijn geheim stuit. Maar mag ze hem wel veroordelen om wat hij heeft gedaan?

Is gebroken voor altijd kapot of kun je elkaar ook helen?

Het tweede boek dat ik deze maand las was een vertaald boek. Van deze auteur ben ik inmiddels wel echt fan geworden. De kleur van Colorado kreeg van mij een mooie 8,5 en is echt een prachtig romantisch boek. Mijn recensie kun je hier lezen.

Hier gaat De kleur van Colorado over:

Camden Daniels, de hoofdpersoon in ‘De kleur van Colorado’ van Rebecca Yarros, zou zijn verleden het liefst achter zich laten. Zes jaar geleden keerde hij terug van het slagveld zonder zijn jongere broer. Niemand in zijn thuisstad Alba in de Amerikaanse staat Colorado kon hem dat vergeven, vooral zijn vader niet. Dus vertrok Camden – voorgoed. Of dat dacht hij tenminste. Want als zijn vader begint te dementeren, heeft hij geen keus. Hij gaat terug naar huis. Terug naar het verraad, terug naar de pijn én terug naar Willow, de vrouw die hij nooit heeft kunnen vergeten. 

Van Tijan de auteur van dit boek had ik tot nu toe alleen new adult boeken gelezen. Maar nu heeft ze dus ook een young adult geschreven. En ik moet zeggen dat ik die net zo goed vind als haar new adult boeken. Maar perfect was het nog niet daarom krijgt dit boek van mij een mooie 7,5. Mijn recensie kun je hier lezen.

Hier gaat Val voor jou over:

Sam moet tot haar afgrijzen intrekken bij de steenrijke familie Kade. Denk maar niet dat zij zal vallen voor de beruchte broers Mason en Logan. Ze zijn dan wel hot, maar ook bad news! Val voor jou is het eerste deel in de verslavende bestsellerserie Fallen Crest van Tijan. Voor liefhebbers van De Royals en de After-serie, vanaf 16 jaar.

Samantha’s leven staat op zijn kop als haar moeder haar vader verlaat en intrekt bij haar nieuwe vriend. James Kade woont met zijn zoons Mason en Logan in een gigantisch landhuis, en Sam moet tot haar afgrijzen met haar moeder mee.

Mason en Logan Kade zijn berucht in Fallen Crest. Niet alleen zijn ze bad news, ze zijn ook hot en zitten op de rivaliserende High School. Alle meiden willen uit met de broers, maar Sam is niet onder de indruk.

Dan gaan we verder met een boek van eigen bodem. Een teken van liefde van Annette van Zuijlekom de Zeeuw. Echt weer een heerlijk boek met een spiritueel tintje. Dit boek kreeg een mooie 9 van mij. De complete recensie van dit verhaal lees je hier.

Hier gaat Een teken van liefde over:

Een teken van liefde is het laatste verhaal in de Bilan reeks. De boeken uit deze reeks zijn losstaande verhalen. In dit laatste deel van de reeks is Nadine het hoofdpersonage. Haar vertrouwde leven valt in duigen en Nadine heeft dringend geld nodig om opnieuw te kunnen beginnen. Wanneer ze een personeelsadvertentie onder ogen krijgt die feitelijk te goed lijkt om waar te zijn, reageert ze. Ondanks het waarschuwende stemmetje dat haar zegt dat wanneer iets te mooi lijkt, het dat ook meestal is. Een bijzonder goed salaris en een onderkomen in een luxe hotel in de Amsterdamse binnenstad, leggen het stemmetje snel het zwijgen op.
Het bewuste hotel is afgehuurd door de groep Paz, een gezelschap waar een mysterieus sfeertje omheen hangt. Tijdens het kennismakingsgesprek in het hotel worden haar twijfels al snel weggenomen door de aantrekkelijke Aiden. Is het naïef of juist dapper dat Nadine deze nieuwe, vreemde wereld instapt?

Het volgende boek is een Nederlandstalige Young Adult met een fantasie tintje. Sahana van Ruby Coene was haar debuut boek en ik vond het gelijk een toppertje. Sahana kreeg een mooie 8,5 van mij. De complete recensie kun je hier lezen.

Hier gaat Sahana over:

Zeven Grote Huizen herrezen onder de ruïnes van de vroegere wereldsteden. Zeven Grote Families beloofden de vrede voorgoed te bewaren. De zestienjarige Nyah ziet de zon slechts twee keer per jaar. De rest van de tijd verblijft ze onder de grond. Hier werkt ze voor een van de Grote Families in ruil voor bescherming tegen de straling die de Laatste Oorlog veroorzaakt heeft. Dan ziet Nyah tijdens haar werk gruwelijke beelden van de buitenwereld: het zijn de bebloede velden die ze al jaren in haar dromen ziet. Voordat ze de kans krijgt te achterhalen hoe die verboden beelden in haar dromen terecht zijn gekomen, wordt ze verkocht aan de erfgenaam van de meest beruchte Grote Familie. Nu ze een gevangene is van deze grillige jongen, zal ze nooit meer kans zien de waarheid over haar dromen te achterhalen… tenzij ze vlucht. Al snel blijkt dat ze niet zomaar kan weglopen voor wat haar is overkomen. Om echt vrij te zijn moet ze de laatste restjes van haar veiligheid opgeven en de waarheid achterhalen over haar verleden en de rol die ze speelt in Nieuw-Europa. Pas als ze weet waar ze voor vecht, zal ze kunnen winnen.

Het volgende boek is weer een vertaald boek. Ik heb het dan over Een gouden gloed over Ruby Falls. Een heerlijke feelgood die een mooie 8 van mij kreeg. De complete recensie kun je hier lezen.

Hier gaat Een gouden gloed over Ruby Falls over:

Clovers leven is compleet! Ze is weer terug op Jewel Island, runt het familiehotel met haar zussen en is dolgelukkig. Hoewel… er mist één ding. Een paar jaar geleden is ze bedrogen door haar ex en sindsdien heeft ze zich niet meer open durven stellen voor de liefde. De knappe Angel Mazzeo wil haar helpen om weer aan het daten te slaan. Maar friends with benefits groeit al snel uit in iets meer…

Het volgende boek is een prachtige roman van Bakker en Godijn. Deze roman gaat over 2 zussen en zit boordevol emoties. Ontsluierd kreeg dan ook een mooie 9 van mij. De complete recensie van dit boek kun je hier lezen.

Hier gaat ontsluierd over:

Na een ongemakkelijk weerzien, na vijfentwintig jaar, gaan de zussen Angela en Emma op zoek naar de geheimen uit hun verleden. Het pad van de confrontatie verloopt hobbelig, het zijn niet alleen de spoken van vroeger die hen lijken te achtervolgen. Emma wil het snel afronden, zodat ze terug kan naar haar geliefde Zweden waar haar man en dochter Tyra op haar wachten. Daar hoort ze thuis, denkt ze. Angela worstelt met zichzelf. Nu haar zus terug is in haar leven komt ze erachter dat haar stabiele leventje kwetsbaar is als glas. Angela & Emma is een roman met een diepere laag, die schuurt tegen een psychologische thriller. Net zoals de zussen soms de grenzen opzoeken, zo zoeken de auteurs die ook op. Alice Bakker & Elly Godijn vormen samen het schrijversduo Bakker & Godijn. — Krachtig debuut van een goed gelukt schrijversduo over de manier waarop onrecht en (mis)perceptie een gezin kunnen ontwrichten, maar het nooit te laat is om de wonden te helen. Antoinette Kalkman, auteur en manuscriptbeoordelaar, over Weerzien

Het volgende verhaal dat ik las is een kort verhaal dat niet voor de tere zieltjes is. Zwart hart is geschreven door Sophia Drenth. Dit boek kreeg een mooie 9 van mij. De complete recensie kun je hier lezen.,

Hier gaat Zwart hart over:

Yan ontsnapt aan het juk van de witkoppen met het voornemen de Sahandran te vinden. Deze zogenaamde nachtsluipers kunnen tijdens hun transformatie van mens naar monster elke vorm aannemen die ze willen. Zo zal hij eindelijk sterk genoeg worden om zijn moeder, zus en broers uit handen van de slavendrijvers te bevrijden. Maar Habu, de verwrongen god, heeft een bijzonder plan voor hem in petto.

Zwart hart verhaalt over de wording van de ongrijpbaarste Ath’vacii. Ontdek hoe het noodlot Jean Darvas Collignon trof.

Het volgende boek is van een Nederlandstalige debuterende auteur. Dit boek kreeg een mooie 7,5 van mij en de complete recensie lees je hier.

Hier gaat Trisylia over:

Trisylia, de vergeten oorlog: Honderdzestig jaar vrede is genoeg om mensen de ellende van oorlogen te doen vergeten. Dat geldt niet voor iedereen. Wanneer een eeuwenoude vijand terugkeert kan alleen de gebundelde kracht van de koninkrijken voorkomen dat de wereld vervalt in chaos. Als koning Walton echter besluit om de andere koninkrijken aan te vallen lijkt alle hoop verloren. Earin onderneemt een haast dwaze missie om mensen te verbinden en de vijanden te verslaan. Samen met zijn vriend Arvid, de prinses van Fondorff en haar zus begint een groots avontuur. Kan hij mensen overtuigen en voorkomen dat Trisylia door oorlog wordt verslonden?

En ik sloot de maand af met een heerlijke vertaalde sport romance van een super leuke auteur. Liefde kreeg van mij een mooie 7,5. Hier kun je de complete recensie lezen.

Hier gaat liefde over:

Vivienne

Word nooit verliefd.
Dat was mijn motto, en ik handhaafde dat.
Het was genoeg om mijn hart een keer te laten breken, en ik zou het nooit meer toelaten.
Hij zou een one-night stand moeten zijn, het enige wat ik doe.
Eén regel zou niet zo moeilijk te volgen moeten zijn, maar toen ging ik terug voor een tweede, dan een derde keer.

Daarna verloor ik de tel van het aantal keren dat ik mezelf in zijn armen verloor.
Toen ik niet goed oplette, liet ik mijn muur zakken.

Mark

Ze noemen me niet voor niets Private Mark. Mijn hele leven is een geheim.
Twee jaar lang hebben we om elkaar heen gedanst tot ik haar precies had waar ik haar wilde hebben… onder mij.
Nu ik haar gehad heb, wilde ik haar niet meer loslaten. Ik dacht dat we op dezelfde golflengte zaten.
Ik dacht dat we iets groots aan het bouwen waren.

Jongen, had ik het mis.

Ik had geen idee dat terwijl ik verliefd was, ze zichzelf probeerde te overtuigen dat we maar tijdelijk waren.
Ze dacht dat ik zou weglopen.

Ze had het mis.

Nu is het tijd om haar te overtuigen dat ze ons ook wil en haar te laten zien dat het gekke, wilde ding dat we hebben… Dat dit liefde is.

Nou dat waren de boeken die ik deze maand heb gelezen! Dat valt niet tegen in een maand waarin ik behoorlijk ziek ben geweest en er letterlijk helemaal niks uit mijn handen kwam. Hopelijk hebben jullie een aantal leuke ideetjes opgedaan om te gaan lezen.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
henk
2 jaren geleden

wow, wat een boeken lees je per maand, mijn complimenten, ik kom er niet aan zoveel per maand. Van welk boek had je gewild dat je het zelf had geschreven?
henk onlangs geplaatst…De kracht van muziekMy Profile

Nicole Orriëns
2 jaren geleden

Dat lijkt me inderdaad een vervelend gevoel: alsof er steeds iets in je keel zit. Fijn dat er goed naar gekeken wordt.
Nicole Orriëns onlangs geplaatst…Nibud buffer: 18.250 als richtlijnMy Profile

Tania
Tania
2 jaren geleden

Wat heb je weer veel boeken gelezen. ik had er eentje mee op vakantie en heb maar 50 pagina’s gelezen. 🙁

Bookstamel
2 jaren geleden
Antwoord aan  Tania

Ik lees veel omdat ik weinig andere dingen kan doen 🙂 Lezen doe je voor je plezier dus als je van die 50 pagina’s hebt genoten is het helemaal prima toch.

Cynthia+|+Cynspirerend.nl
2 jaren geleden

Jee, ik hoop dat de KNO arts je goed verder kan helpen. Het lijkt me een vervelend gevoel. Toch nog lekker veel gelezen en mooie reviews geschreven! Mooi overzicht

Wanda
2 jaren geleden

Ondanks dat je niet fit was, heb je toch behoorlijk wat gelezen hoor! Dat red ik helaas niet waardoor mijn to read stapel alleen maar groeit.

Frederique
Frederique
2 jaren geleden

Zo, toch nog heel wat boeken erdoorheen gejaagd joh! Beterschap!

7
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x