Een week in mijn leven 1

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Jeetje wat is mijn blog op dit moment een rommeltje 🙂 Waar ik normaal erg gestructureerd plan en werk gooit mijn ziek zijn roet in het eten. Waar ik normaal bijna een hele maand aan blogs ingepland heb staan staat er nu niks ingepland. Dat beangstigd me soms wel ergens voelt het voor mij als falen. Dat klinkt misschien stom maar bloggen is het enige waardoor ik mij nog enigszins nuttig voel. Maar goed ik heb in elk geval besloten dat ik ga proberen om elke week een blog voor jullie te schrijven over mijn gebeurtenissen in die week. En we noemen het heel simpel Een week in mijn leven.

Maandag

Ik begon de week met wederom enorm veel slik problemen en pijn in mijn keel. Geloof me dit is een super eng gevoel en wil je echt nooit meemaken. Dus besloot ik om de huisarts maar weer eens te bellen. Helaas kon ik er vandaag niet terecht dus dat word morgen. Maar omdat ik elke keer dichtklap bij de dokter en dan niet meer weet wat ik precies wil zeggen besloot ik om alvast op een blaadje alle vragen te schrijven die ik had! Mij zouden ze morgen niet krijgen ik was er klaar voor. Verder deed ik die dag niet veel omdat ik helemaal uitgeput was.

Dinsdag:

Dinsdag Yes dit is een leuke dag! Vandaag komt namelijk de vriendin uit waar ik met mijn moeder in sta. Mijn moeder is er ons hele leven namelijk al volop voor ons maar zeker de laatste maanden heeft ze heel wat ziekenhuis bezoekjes met zowel mij als mijn zus gedaan en dat mocht beloond worden. Dus had ik mijn moeder opgegeven voor de rubriek een bloemetje van. Dus voor ik na de huisarts moest glipte ik snel de winkel in opzoek naar de vriendin.

Vervolgens was het dus tijd voor de huisarts. Eindelijk hadden we een fijn gesprek. Ik had aan het begin aangegeven dat ze vaak te snel voor me gaat en ik dan dicht klap dus dat ik een briefje had gemaakt. Ze luisterde super goed en voor het eerst had ik echt het idee dat ze naar me luisterde en me zag als een normaal persoon! Een verwijzing na de KNO arts en nieuwe medicatie later stond ik weer buiten.

Vervolgens kwamen mijn moeder en zus even een lekker bakje thee drinken. Hun moesten eerst na het ziekenhuis om bloed te prikken. Tja alle drie sukkelen we momenteel met onze gezondheid. Maar dat heeft ons wel dichter bij elkaar gebracht. Dus tijdens het theedrinken zei ik hé mam moet je de vriendin eens bekijken die is echt leuk deze week! Dus zij lekker bladeren zegt ze opeens hé ik sta erin. Hoe leuk is dat. Ik ben benieuwd wanneer het bloemetje bij haar bezorgt gaat worden.

Tegen het einde van de dag wordt ik gebeld door het ziekenhuis. Ze hadden een uitvaller en ik kan daardoor morgen al terecht bij de KNO arts. Super fijn maar mijn vriend kan dan niet mee. Tja en toen bewees mijn moeder maar weer eens waarom ze dit bloemetje zo hard verdiend. Want ondanks dat ze er echt geen zin had zei ze toch ja ik ga wel met je mee.

Woensdag

Amaai mijn hoofd knalt vandaag uit elkaar van de spanning en de stress. Mijn moeder stond al vroeg op de stoep tijd om naar de KNO arts te gaan. Ik keek daar erg tegen op maar aan de andere kant was ik toch ook opzoek naar duidelijkheid. Helaas ging er die dag van alles mis en zaten mijn moeder en ik ruim 1,5 uur te wachten voor we aan de beurt waren. Tja geloof me dat is al helemaal niet goed voor de zenuwen. De arts zelf was een vriendelijke dame ze bekeek mijn oren en neus en ging vervolgens met een slangetje in mijn neus om achter in mijn keel te kunnen kijken. Tja prettig is anders het voelt een beetje als de wattenstaaf tijdens een corona test maar dan langer in je neus en dieper. Maar het was gelukkig niet zo erg als ik dacht.

Ik blijk rode slijmvliezen te hebben door brandend maagzuur. Hoewel mijn oorpijn, slikproblemen en keelpijn hiermee niet in een keer weg zijn is het super fijn om te weten dat het niet gevaarlijk is er geen tumors zitten etc. Het is alleen heel ongemakkelijk en vermoeiend. Nu moeten we gaan zorgen dat het maagzuur weg gaat. Hier voor krijg ik Omeprazol maar zal ik zelf ook dingen moeten aanpassen. Zo mag ik geen citrus sap meer geen prik geen koffie moet ik opletten met kruiden, ui en knoflook. Drie uur voor het slapen gaan niet meer eten en afvallen. Aanpassingen die niet 1,2,3 zijn gemaakt maar mijn zeker wel gaan lukken.

Ik hoop dus met een maandje of 2 al veel minder last te hebben en wie is het al eerder een stuk minder. Maar voor nu ben ik op te overprikkeld te moet teveel migraine dus ik duik mijn bedje in.

Donderdag

Poeh wat een dag was gisteren, ik ben er nog steeds een beetje moe en overprikkeld van. Maar het is fijn om te weten dat ik niet zomaar kan stikken. Dus probeerde ik vandaag de dagelijkse dingetjes weer een beetje op te pakken. Ik deed een wasje en hing die heerlijk buiten op want het zonnetje scheen zo lekker. Ik ging naar het dorp om wat boodschappen te doen. Hoewel ik dit nog erg spannend vond was het wel fijn om eindelijk weer even uit huis te zijn.

In de middag besloot ik dan ook om eerst een stukje Mindfulness te gaan lopen en daar een korte wandeling aan vast te plakken. Uiteindelijk heb ik vandaag meer dan 30 minuten gewandeld niet heel snel maar hé ik deed het maar wel mooi en nog in mijn eentje ook. Ik heb heel lang straatvrees gehad en door de keel/slik klachten durfde ik het huis niet uit. Dus voor mij voelde deze korte wandeling alsof ik de hoogste berg van de wereld had beklommen.

Verder heb ik goed op mijn eten gelet want tja we zullen toch echt moeten afvallen en daarnaast zijn er een hoop etenswaren en drinken dat het maagzuur verergerd dus die moet ik vanaf nu zoveel mogelijk proberen te vermijden.

Vrijdag

Vandaag begon ik de dag goed! Ik had wat minder last van het slikken (Dit gaat erg op en neer de ene keer is het heel erg de andere keer is er bijna niks aan de hand) In de ochtend besloot ik om lekker een stukje te gaan wandelen want tja die kilo’s moeten er natuurlijk echt af. Verder liep deze dag iets minder. Ik kreeg namelijk een telefoontje waardoor ik me zorgen maakte. Maar in de middag ging ik nog wel even samen met Martijn naar de Intratuin want we moesten wat spullen voor de katten hebben en ik mocht een nieuw hangplantje uitzoeken.

Zaterdag

Vandaag was ook weer een goede dag Ik begon de ochtend met een wandeling want in de middag zou het gaan regenen dus ik dacht dan ga ik vast snel wandelen dan houdt ik het in elk geval droog. Martijn was werken en zou pas tegen de middag weer thuis zijn. Echter toen ik net aan het wandelen was belde hij op dat het werk al klaar was en dat die dus eerder thuis zou zijn. Dat vond ik helemaal niet erg want dan konden we even samen het huis opruimen en lekker wat eten en tv kijken. Ook deden we gezellig een spelletje op de playstation.

Zondag

Vandaag begonnen we met een ontbijtje om vervolgens een stukje te gaan wandelen. Het plan was om daarna mijn foto achtergronden af te maken en mijn vriend zijn haar te scheren. Tja die plannen liepen helemaal in de soep. Want er kwam weer een telefoontje en die gooide onze hele dag om. De dag bestond toen vooral uit wachten en zorgen. Uiteindelijk was ik helemaal uitgeput en zin en energie om te koken had ik niet meer. Dus trakteerde Martijn mij op Sushi. We hebben een nieuw sushi zaakje hier in het dorp dus die probeerde we uit en jeetje wat hadden die enorme goede sushi. Dit is met stip mijn favoriete zaak geworden.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Patriciakleijn
2 jaren geleden

Ziek zijn is nooit leuk en keelpijn brrr zelf zit ik 4wkn thuis met een peesontsteking
Patriciakleijn onlangs geplaatst…Plog #15 || Katten fotoshoot!My Profile

Bookstamel
2 jaren geleden
Antwoord aan  Patriciakleijn

Die peesontsteking heb ik helaas ook een in mijn duim zitten. Daar heb ik een week of 2 geleden een prik voor gekregen. Maar helaas helpt die niet voldoende. Over een week of 2/3 mag ik weer terug naar mijn arts!
Bookstamel onlangs geplaatst…Dit las ik in JuliMy Profile

rachel
2 jaren geleden

zo herkenbaar meis, mijn blog ligt ook een beetje aan de kant, zit aan de antibiotica, voel me rot en geen zin. maar hopelijk voelen wij ons snel beter zodat wij elkaar weer vol spammen met positieve blogposten!! sterkte xx
rachel onlangs geplaatst…Happy moments #31My Profile

Bookstamel
2 jaren geleden
Antwoord aan  rachel

Ja vervelend hé, ik hoop ook dat we elkaar snel weer vol kunnen spammen met positieve blogposten!
Bookstamel onlangs geplaatst…Dit las ik in JuliMy Profile

Henk
2 jaren geleden

Mooie, maar ook best heftige blogpost. Vooral het bijna niet kunnen slikken lijkt me heel beangstigend. Sterkte in deze kl€#te tijd, gelukkig heb je in je omgeving de nodige mensen waar je op kunt terugvallen.

Bookstamel
2 jaren geleden
Antwoord aan  Henk

Het bijna niet kunnen slikken is zeer eng. Momenteel gaat het iets beter maar ergens naar toe gaan vind ik nog wel erg spannend. Hopelijk krijgen we de klachten snel onder controle. En ik heb idd een super fijn klein vangnet
Bookstamel onlangs geplaatst…Dit las ik in JuliMy Profile

Frederique
Frederique
2 jaren geleden

Wat leuk dat stukje in de Vriendin. Ik kan me trouwens goed voorstellen dat slikproblemen een heel naar gevoel kunnen geven en eng zijn. Beterschap!

Bookstamel
2 jaren geleden
Antwoord aan  Frederique

Dat gevoel is niet te omschrijven. Inmiddels gaat het iets beter en is het handelbaar. Maar er op uit gaan ofzo vindt ik nog niet zo fijn.
Bookstamel onlangs geplaatst…Dit las ik in JuliMy Profile

Felice Veenman
Felice Veenman
2 jaren geleden

ik heb door mijn kwalen ook mijn levensstijl moeten aanpassen. Achteraf heeft het me verbaasd, hoe snel dat went! Dus zet hem op ( Ps ik heb nog nooit een maand blogs in de wacht gehad, daar ben ik jaloers op)

Bookstamel
2 jaren geleden
Antwoord aan  Felice Veenman

Een maand vooruit werken met de recepten en interviews gaf mij heel veel rust. Ik hoop snel op zijn minst weer 2 weken ingepland te hebben staan. Het leefpatroon went idd wel snel alleen veel hoofdpijn omdat ik alle suikers en vet heb vermeden en daar moet mijn lijf nog aanwennen.
Bookstamel onlangs geplaatst…Dit las ik in JuliMy Profile

Deborah
2 jaren geleden

Je hebt een heftige week achter de rug. En tegelijk ook een mooi blogpost om op terug te kijken. Zoals je ons een kijkje in je leven geeft, is ook bijzonder want je laat je van een kwetsbare kant zien. Fijn dat je zo’n goede band hebt met je moeder. Enne net als Felice lukt het mij ook niet altijd om zover vooruit te bloggen. En dat geeft ook helemaal niks. Zo spreek je gewoon je inspratie aan wanneer het (wel) lukt en er tijd voor is.
Mocht je eens helemaal inspiratieloos zijn, dan kun je altijd nog een ouder blog pimpen en opnieuw plaatsen.

Succes met de stappen die je zet naar een gezondere jij!!
Deborah onlangs geplaatst…Rijsttafel…My Profile

Bookstamel
2 jaren geleden
Antwoord aan  Deborah

Oooh wat een goed idee om een oude blog te pimpen en opnieuw te plaatsen daar heb ik helemaal nooit aan gedacht dankjewel!
Bookstamel onlangs geplaatst…Dit las ik in JuliMy Profile

Sherry
2 jaren geleden

Ah slikprobleem hebben is echt erg. Ik heb er zelf ook last van en van nog meer kwalen de laatste tijd. Sterkte ermee. Leuk dat je ons op de hoogte houdt.
Sherry onlangs geplaatst…Interview met Melissa SkayeMy Profile

Bookstamel
2 jaren geleden
Antwoord aan  Sherry

Oooh herkenbaar hier is het momenteel ook het een na het ander

Manon
2 jaren geleden

Ik heb al vroeg geleerd dat ik niks kan plannen want het leven zit soms aardig in de weg. Wat een ontzettend mooi gebaar naar je moeder <3
Manon onlangs geplaatst…Talika Eye Therapy + Eye Love You GiftsetMy Profile

Tessa
2 jaren geleden

Leuk om te lezen hoe je week verlopen is. Goed dat je toch elke keer een stukje gaat wandelen.
Tessa onlangs geplaatst…Review: Max Factor 2000 Calorie MascaraMy Profile

Jouvence
Jouvence
2 jaren geleden

Wat fijn dat je zo snel terecht kon bij de KNO (jammer van de 1,5 uur wachttijd). Succes met alles, gaat jou lukken!

Mitchel
2 jaren geleden

Ziek is zeker nooit leuk. Wel leuk om te lezen hoe je je week hebt doorgemaakt.
Mitchel onlangs geplaatst…Waarom zwaaien mensen met hun sleutels? | ColumnMy Profile

18
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x