Noorderlicht van Anna van Praag

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Tja de spanning in me nek keel is er helaas nog steeds. En hoewel dat eng is en zeer vermoeiend weet ik dat dit door de stress komt en het dus ook weer over gaat. Maar de andere klachten zijn gelukkig een heel eind verdwenen. Jullie zullen dan ook vast wel gemerkt hebben dat mijn blog langzaam aan weer op gang komt. En niet alleen mijn blog want in de facebookgroep Boeken van Nederlandse en Vlaamse auteurs hebben we momenteel een toffe feest maand. Elke dag hebben we een leuke Q&A met een auteur en kun je een boek winnen door middel van foto, schrijf en puzzel opdrachten hoe leuk is dat! Tussendoor probeer ik dus zo goed mogelijk te ontspannen door een leuk boek te lezen. Zoals Noorderlicht van Anna van Praag waar we het vandaag over gaan hebben.

Hier kun je Noorderlicht van Anna van Praag kopen.

Titel: Noorderlicht Auteur: Anna van Praag Uitgeverij: Lemniscaat B.V., Uitgeverij Genre: Young Adult Cijfer: 8

Hier gaat Noorderlicht over:

Als Ive met haar vader op weg is naar een waddeneiland, krijgen ze een auto-ongeluk. Dat kan er ook nog wel bij. Een week op een enorm saai, regenachtig eiland. Met ouders die alleen maar met zichzelf bezig zijn. Ive kan zich wel een spannender vakantie voorstellen. Door het ongeluk blijft bovendien haar hoofd pijn doen. Het is soms moeilijk te zien wat echt is en wat niet. Hoe zit het met die visser, Stanley, die woont in een verlaten strandtent? En met die vrouw met de slangenharen? En vooral met Evi, de meest stoere vriendin die je je kunt wensen, die er altijd is als Ive haar nodig heeft? Truth or dare? vraagt Evi. Dare, zegt Ive.

Dit vind ik van Noorderlicht:

Ik begin zoals altijd met de cover deze spat van de foto af! Daardoor vind ik hem ook gelijk prachtig. De titel van het boek past enorm goed bij het verhaal.

Wauw wat weet Anna van Praag me elke keer toch weer te omver te blazen met haar verhalen. Haar schrijfstijl is prachtig en de invalshoeken van haar verhalen zijn uniek! Dit is ook weer het geval met Noorderlicht. Noorderlicht is namelijk een verhaal over een gezin waar het allemaal even niet zo lekker loopt. Vader en Moeder hebben regelmatig ruzie en Evi hangt er een beetje tussen in. In het verhaal ontmoet Evi interessante mensen. Het Verhaal zelf heeft verschillende elementen zoals Liefde, hoop, weglopen, je weg terug vinden, sterker worden en ga zo maar even door. Het verhaal is spannend maar niet te.

Maar het mooiste van alles vind ik dat in het verhaal elementen en stukjes zijn gestopt uit een uit sprookje dat oorspronkelijk is geschreven door Hans Cristian Anders. Ik heb het dan over de Sneeuwkoningin. Het is dan ook niet zo gek dat het verhaal begint met een klein stukje uit dit sprookje. Als je Noorderlicht hebt gelezen dan snap je precies op wat voor manier dit sprookje zo ontzettend goed past bij het verhaal dat Anna heeft geschreven.

Al met al weer een mooi en bijzonder boek van Anna dat van mij een mooie 8 krijgt.

Lief, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Nicole Orriëns
2 jaren geleden

Fijn dat je je weer wat beter voelt zeg. En bij mij helpt het vaak ook om te weten dat iets voor over zal gaan. Dat vermindert stress.
Nicole Orriëns onlangs geplaatst…An offer I can’t refuseMy Profile

Felice Veenman
Felice Veenman
2 jaren geleden

goed dat het weer beter met je gaat! Dit klinkt als een boek dat ik toch een zou moeten proberen

Henk
2 jaren geleden

Een 8 is best een mooi cijfer. Wat is jouw top 5 in dit genre?
Henk onlangs geplaatst…Ondertussen bij de klantenserviceMy Profile

Melissa
2 jaren geleden

Wat een prachtige cover van boek

Wanda
2 jaren geleden

Het is niet direct het genre wat ik lees, maar misschien dat ik het boek toch ga reserveren bij de bieb omdat je recensie wel erg lovend is over dit boek.

Tessa
2 jaren geleden

Dit lijkt me een leuk boek om tussen door te lezen. Leuk dat er sprookjes in verwerkt zijn
Tessa onlangs geplaatst…Review: NYX Matchy-Matchy Monochromatic PaletteMy Profile

jasmina
jasmina
2 jaren geleden

fijn dat het weer beter met je gaat en je ook weer lekker kan lezen

Sherry
2 jaren geleden

Een 8 voor een boek zegt mij dat ik dit boek ook moet lezen.
Sherry onlangs geplaatst…Recensie: SmashMy Profile

Rory
2 jaren geleden

Oe. Ik heb wat met de Waddeneilanden (Schiermonnikoog, Ameland, Vlieland, Texel) en het verhaal spreekt mij ook zeker aan. Spannend klinkt het!
Wat naar van je klachten trouwens. Ik hoop dat je jezelf snel wat beter voelt. Liefs!
Rory onlangs geplaatst…Wat zijn nu een aantal favoriete skincare producten van de laatste tijd?My Profile

9
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x