Ontsluierd van Bakker en Godijn

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag heb ik weer een mooie recensie voor jullie. Dit keer van het boek Ontsluierd van Alice Bakker en Elly Godijn. Hoewel dit het eerste deel is van de serie begon het allemaal met een kleine Godijn novelle van Angela en Emma. Ik raad je stiekem toch aan om die eerst te lezen voor je gaat beginnen aan deze roman.

Hier kun je ontsluierd kopen.

Titel: Ontsluierd Auteur: Alice Bakker en Elly Godijn Uitgeverij: Godijn Publishing Genre: Roman Cijfer: 9

Hier gaat Ontsluierd over:

Na een ongemakkelijk weerzien, na vijfentwintig jaar, gaan de zussen Angela en Emma op zoek naar de geheimen uit hun verleden. Het pad van de confrontatie verloopt hobbelig, het zijn niet alleen de spoken van vroeger die hen lijken te achtervolgen. Emma wil het snel afronden, zodat ze terug kan naar haar geliefde Zweden waar haar man en dochter Tyra op haar wachten. Daar hoort ze thuis, denkt ze. Angela worstelt met zichzelf. Nu haar zus terug is in haar leven komt ze erachter dat haar stabiele leventje kwetsbaar is als glas. Angela & Emma is een roman met een diepere laag, die schuurt tegen een psychologische thriller. Net zoals de zussen soms de grenzen opzoeken, zo zoeken de auteurs die ook op. Alice Bakker & Elly Godijn vormen samen het schrijversduo Bakker & Godijn. — Krachtig debuut van een goed gelukt schrijversduo over de manier waarop onrecht en (mis)perceptie een gezin kunnen ontwrichten, maar het nooit te laat is om de wonden te helen. Antoinette Kalkman, auteur en manuscriptbeoordelaar, over Weerzien

Dit vind ik van Ontsluierd:

De cover van Ontsluierd vind ik echt prachtig zo mooi sereen. Ja die hoort wel bij mijn favorieten van dit jaar. De titel vind ik ook mooi en lekker kort daar hou ik van.

Dan gaan we naar het verhaal zelf. Bakker en Godijn hun schrijfstijlen passen perfect bij elkaar en dat merk je in Ontsluierd. Het boek word namelijk verteld vanuit beide dames. Sommige hoofdstukken is Angela aan het woord en andere hoofdstukken is Emma aan het woord. Zelf vind ik het fijn dat het boek vanuit beide dames word verteld. Op die manier krijg je toch een beter beeld bij de gedachten van beide personages en dat zorgt er ook voor dat je met beide zussen ontzettend goed mee kunt leven.

Het verhaal van de zussen zit boordevol geheimen want wat hebben hun ouders te verbergen? Maar niet alleen hun ouders wie van hun vrienden en partners kunnen ze eigenlijk vertrouwen en wie niet? Dat is eigenlijk het grote vraagstuk in dit verhaal. Emma en Angela twijfelen op een bepaald punt zelfs aan elkaar. Niet zo gek natuurlijk want de zussen hebben elkaar jaren niet gezien en allebei hun jeugd totaal anders beleeft.

De thema’s van verraad, hoop, liefde, vriendschap en boosheid komen regelmatig aanbod in dit verhaal. De liefde word afgewisseld met spannende stukjes het heeft een beetje het midden tussen een roman en een psychologische thriller.

Aan het einde van het boek blijf je achter met toch nog een hoop vragen! Maar wees niet getreurd want in 2022 komt er een vervolg op dit verhaal en zullen de vragen vast beantwoord worden.

Heel veel liefs. Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Alice
2 jaren geleden

Wow Melanie, een 9! Dank je wel voor deze mooie woorden. Hier zijn Elly en ik blij mee!

Lindaschrijfthetop
2 jaren geleden

Ik vind een boek met een niet duidelijke afronding altijd moeilijk
Ook al komt er een vervolg.
Lindaschrijfthetop onlangs geplaatst…Tuindecoratie? – Top 4 metalen dier voor de tuinMy Profile

Alice
2 jaren geleden
Antwoord aan  Lindaschrijfthetop

Hi Linda, als ik daar als een van de schrijvers op mag reageren, het boek heeft wel een duidelijke afronding hoor, alle geheimen uit de familie worden ‘ontsluierd’. Er zitten aan het eind hooguit wat draadjes naar een volgend deel. Geen onopgeloste zaken, maar wel dat je zin hebt in het vervolg. 😉
Groet, Alice

Felice Veenman
Felice Veenman
2 jaren geleden

zussen, je verleden, dingen die anders zijn dan je gedacht/gehoopt had…helemaal mijn boek

trackback

[…] emoties. Ontsluierd kreeg dan ook een mooie 9 van mij. De complete recensie van dit boek kun je hier […]

trackback

[…] Godijn schrijft Alice aan de romanserie Angela & Emma, eerder verschenen de delen Weerzien en Ontsluierd. Alice woont met haar gezin midden in de Randstad en heeft een eigen tekstbureau: In […]

trackback

[…] las eerder al uit de hand van Alice het boek Angela & Emma en Ontsluierd. En Alice Bakker schreef al eerder een kort verhaal voor mijn blog met de naam De […]

7
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x