Interview met Annette van Zuijlekom de Zeeuw

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Afgelopen weken hebben jullie kennis kunnen maken met Annette van Zuijlekom de Zeeuw. Zo stelde ik haar al aan jullie voor en vertelde ik van alles over haar boeken. Maar aan alle leuke dingen komt een eind. Dat betekend dat de blogs van eigenbodem van Annette van Zuijlekom de Zeeuw vandaag weer afgesloten worden en dat doe ik door middel van dit interview met Annette van Zuijlekom de Zeeuw. Lees jij gezellig mee?

Interview met Annette van Zuijlekom de Zeeuw.

Waar komt je liefde voor het vertellen van verhalen vandaan?

Ik heb nooit de wens gehad om verhalen te schrijven. Sterker nog, toen mij gevraagd werd op een schrijfweek of ik geen roman wilde schrijven, zei ik: ‘nee, daar heb ik helemaal geen zin in.’ Dat was in 2014, maar toen ik het twee jaar later toch probeerde, ging het me zo makkelijk af en vond ik het zo leuk dat ik niet meer kon stoppen, ha ha. Fictie schrijven is een onverwachte passie.

Je boeken hebben allemaal wel een spiritueel tintje, ben jezelf ook spiritueel aangelegd?

Ja, ik had als jong meisje al levensvragen: waarom ben ik? Waar ben ik? En wie ben ik? Als volwassen vrouw werd de drang groter om daar antwoorden op te krijgen. Ik wilde het begrijpen en nam geen genoegen met een vaag antwoord zoals b.v.: ‘Je hoeft het niet te begrijpen, je hoeft het alleen maar diep in jezelf te voelen.’ Ik ben daar te nuchter en te eigenwijs voor en zocht door tot ik mijn antwoorden had.

Ik sta in het midden, met aan de ene kant de realistische wereld en aan de andere kant de spirituele wereld. Met mijn boeken wil ik een brug zijn door het ontastbare zo overzichtelijk mogelijk uit te leggen. Het leven is niet te bevatten, maar het levensproces – het waarom, waar en wie we zijn – is te begrijpen.

Wat is de belangrijkste les die je in het leven hebt geleerd?

Het verschil begrijpen tussen de liefde uitwisselen en de liefde in jezelf vergroten. Met onze daden (vragen, nemen, geven, hard werken, opofferen, delen en dragen) kunnen we de liefde in onszelf niet vergroten. We ervaren alleen de liefde die we al bezitten. De liefde vergroten (is hetzelfde als het bewustzijn verhogen) kan alleen door kennis. Kennis over de liefde, onszelf en het leven.

Je geeft je boeken uit in eigen beheer was dit een bewuste keuze?

Nee, het is een grote investering, maar een uitgever vinden is bijna onmogelijk als je een onbekende schrijver bent zonder een goed commercieel plan.

Wat vind je het moeilijkste aan het schrijven van boeken?

Grammatica. De Nederlandse taal heeft een aantal uitzonderingen en onlogische regels die ik moeilijk vind om te onthouden.

Hoe is de cover van Een teken van liefde tot stand gekomen?

Ik laat de cover ontwerpen en ik kies dan uit ongeveer tien voorstellen. Ik vind het belangrijk dat het de goede sfeer uitstraalt en dat de cover bij het verhaal (achterflap) past.

Kun je misschien in het kort iets vertellen over de hoofdpersonages uit het boek Een teken van liefde voor de lezers die het boek nog niet gelezen hebben?

Nadine is een mooie jonge vrouw, een echte doorzetter. Ondanks dat haar dierbare haar op verschillende manieren in de steek hebben gelaten, raakt ze niet verbitterd, maar doet waar ze goed in is: doorgaan en blijven openstaan voor andere mensen, ideeën en mogelijkheden. Ze is nieuwsgierig en snel verliefd, maar met een gezonde dosis zelfbescherming.

Aiden is een aantrekkelijke en bewuste jonge man. Hij werd door zijn ouders en omgeving al vroeg gestimuleerd om aandacht te geven aan innerlijke groei. Zijn rauwe randjes uit zijn jeugd is hij niet vergeten en gebruikt deze dan ook als dat nodig is. Hij heeft een duidelijk doel voor ogen, werkt er hard, maar hij geeft ook goed zijn grenzen aan.

Wat was je inspiratie voor Een teken van liefde?

Hoe ver en hoe snel durf je te gaan om je gevoel te volgen als je met je verstand twijfelt door ervaringen uit het verleden, de mening van anderen en een aantal verdachte omstandigheden.

Heb je nog een droom of wens die je graag zou zien uitkomen?

Ja, ik heb nog wel iets op mijn wensenlijstje staan. Mijn volgende manuscript is een feelgood verhaal, ik kijk er naar uit om die uit te brengen als boek en Ebook. Ik hoop dat mijn vaste voorlezers en mijn redacteur net zo enthousiast zijn als ik.

En is er misschien nog een thema waar je graag eens een boek over zou willen schrijven?

Ik denk dat innerlijke groei altijd terug zal blijven komen in mijn boeken. In de ene boek krijgt het alleen veel meer diepte en ruimte dan in het anderen.

Waar heb je eigenlijk jou eigen man ontmoet?

In een dorpskroeg waar we met wederzijdse vrienden beland waren na een carnavalsfeest in een ander dorp. Ik zag hem en wist dat ik bij hem hoorde, het was een weten. Ik ondernam geen actie, want ik was verliefd op een andere jongen. Precies (op de dag af) een jaar later, kregen we een relatie. Deze ervaring heb ik gebruikt in mijn eerste boek ‘Alhara – De legende van Bilaneiland.’

Je schrijft romantische verhalen ben jezelf ook een beetje romantisch?

Ja, zeker. Mijn schrijfstijl is romantisch, ik ben sfeergevoelig en dol op romantische bestemmingen zoals de Noord Italiaanse meren. Ik kijk en lees het liefst romantische films en boeken. Thrillers of avontuurlijke films of boeken kan ik ook erg waarderen, maar dan wel die waar nog een klein beetje romantiek in voorkomt. Toch vind ik mezelf te nuchter en te stoer (mijn mannelijke kant is ook sterk aanwezig) om te kunnen zeggen dat ik heel romantisch ben.

Wat vind je het moeilijkste aan het schrijfproces?

Dat ik niet wil stoppen als andere belangrijke dingen mijn aandacht nodig hebben.

Tot slot heb ik een aantal dilemma’s voor je, welke kies jij en waarom?

Wonen in het buitenland of in het binnenland?

Binnenland. Ik ga liever met vakantie naar het buitenland, maar Nederland is een fantastisch land om te wonen.

Uit eten gaan of lekker zelf koken?

Uiteten

Lezen of schrijven?

Schrijven

Een lange strandwandeling of een wandeling door het bos?

Ik hou van het strand en van het bos, maar omdat het om een wandeling gaat, kies ik toch voor het bos.

Liefde of Lust?

Beide natuurlijk, maar de liefde wint het altijd.

Oud of nieuw?

Oud. Nostalgie.

Donker of Licht?

Licht, want in het donker kijk ik het liefst naar het licht, naar de sterren.

Fantasie of werkelijkheid?

Fantasie. Heerlijk even in een andere wereld stappen

Televisie of muziek luisteren.

Netflix ;))

Hopelijk vonden jullie dit interview met Annette van Zuijlekom de Zeeuw leuk. Annette super bedankt voor je tijd deze maand en je leuke antwoorden.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x