Recensie Sahana van Ruby Coene

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Wat een gekke maand op mijn blog! Ik mis het enorm om elke dag een leuke blog voor jullie online te zetten. Gelukkig kan ik melden dat ik me gisteren voor het eerst weer een beetje mens voel en ik hopelijk hier dus snel verandering in kan brengen. We hadden een gezellige bbq met onze moeders en zussen voor de verjaardag van mijn vriend. Het was nog even spannend want onze bbq vloog in de fik! Maar al met al was het een heerlijke dag waarop de pijn echt op de achtergrond was yes! Verder heb ik afgelopen week lekker veel gelezen dus heb ik de komende dagen in elk geval een aantal recensies voor jullie. Zoals deze van Sahana van Ruby Coene.

Hier kun je sahana kopen.

Titel: Sahana Auteur: Ruby Coene Uitgever: Dutch Venture Publishing Genre: Young Adult Cijfer: 8,5

Hier gaat Sahana over:

Zeven Grote Huizen herrezen onder de ruïnes van de vroegere wereldsteden. Zeven Grote Families beloofden de vrede voorgoed te bewaren. De zestienjarige Nyah ziet de zon slechts twee keer per jaar. De rest van de tijd verblijft ze onder de grond. Hier werkt ze voor een van de Grote Families in ruil voor bescherming tegen de straling die de Laatste Oorlog veroorzaakt heeft. Dan ziet Nyah tijdens haar werk gruwelijke beelden van de buitenwereld: het zijn de bebloede velden die ze al jaren in haar dromen ziet. Voordat ze de kans krijgt te achterhalen hoe die verboden beelden in haar dromen terecht zijn gekomen, wordt ze verkocht aan de erfgenaam van de meest beruchte Grote Familie. Nu ze een gevangene is van deze grillige jongen, zal ze nooit meer kans zien de waarheid over haar dromen te achterhalen… tenzij ze vlucht. Al snel blijkt dat ze niet zomaar kan weglopen voor wat haar is overkomen. Om echt vrij te zijn moet ze de laatste restjes van haar veiligheid opgeven en de waarheid achterhalen over haar verleden en de rol die ze speelt in Nieuw-Europa. Pas als ze weet waar ze voor vecht, zal ze kunnen winnen.

Dit vind ik van Sahana:

Ik begin met de cover! Deze vind ik echt geweldig. Ik hou echt van deze stijl en de titel vind ik perfect bij het verhaal passen.

Dan ga ik naar het verhaal zelf. Sahana is officeel het tweede boek dat Ruby Coene heeft geschreven maar eigenlijk werd die bijna tegelijk met haar debuut boek uitgegeven. Ik kan je vertellen dat Sahana een ijzersterk debuut is. De personages in dit boek zijn enorm goed uitgewerkt. Vooral Nyah het hoofdpersonage leer je erg goed kennen.

Daarnaast is het verhaal mooi opgebouwd. We leren namelijk steeds een stukje meer over de wereld waarin Nyah leeft en over haar verleden. Er zitten spannende stukjes in afgewisseld met mooie vertellende stukjes! Doordat de stukjes over de wereld en het verleden steeds afwisselen met de spannende stukken blijft het boek erg interessant om te lezen. Dit boek voelt al het begin van een serie en aan het einde zat ik dan ook nog met een aantal vragen. Hoewel Nyah haar verleden afsluit en ontdekt wie ze is. Blijft de toekomst enorm open. Ik hoop dan ook van harte dat dit een serie gaat worden en er een vervolg gaar komen op dit deel. Want daar kijk ik enorm naar uit.

Dit boek is voor de hele jonge ya doelgroep misschien wat te heftig. Zo komen er onderwerpen aan bod als verkrachting en mishandeling. Maar is het aan de andere kant ook een boek over hoop, vriendschap, liefde en doorzetten. Maar Ruby is dus ook niet bang om een heftige gebeurtenis te beschrijven en te gebruiken in haar boek. Een stukje vond ik erg geïnspireerd door een bepaalde serie de mensen die dit boek lezen en de serie kennen weten wat ik bedoel. Dat was een klein minpuntje dat had net wat anders gekund. Maar verder is dit een ontzettend mooi en uniek verhaal en een sterk debuut wat me laat verlangen na meer dus krijgt het een mooie 8,5.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] ik vond het gelijk een toppertje. Sahana kreeg een mooie 8,5 van mij. De complete recensie kun je hier […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x