Over de boeken van Alice Bakker

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vorige week stelde ik jullie al voor aan auteur Alice Bakker. Maar vandaag gaan jullie haar nog wat beter leren kennen. We gaan het namelijk hebben over de boeken die Alice heeft geschreven. Ik begin met de boeken voor Volwassenen en ga daarna verder met de Ya Boeken.

Angela & Emma, Weerzien was het eerste boek van Alice Bakker dat ik zelf gelezen heb. Dit was een Godijntje. Een Godijntje is een Novelle geschreven door een auteur van Godijn Publishing of in dit geval door 2 auteurs Elly Godijn en Alice Bakker. Door deze Novelle werd ik helemaal verliefd op het verhaal van Angela & Emma.

Hier gaat Angela & Emma Weerzien over:

Angela en Emma hebben een onbezorgde jeugd, lijkt het. Totdat Emma op achttienjarige leeftijd vertrekt en alle banden met haar familie verbreekt. Haar rugzak is gevuld met familiegeheimen die voor de buitenwereld onzichtbaar zijn, zelfs voor Angela.

Vijfentwintig jaar later neemt Angela het heft in eigen handen en gaat op zoek naar haar zus. Iets wat ze veel eerder had moeten doen. Diep weggestopte geheimen komen aan de oppervlakte en zorgen ervoor dat het leven van de tweelingzussen nooit meer wordt zoals het was.

Het tweede boek waar ik het over wil gaan hebben is Angela & Emma – Ontsluierd. Het eerste deel in de serie. Dit boek verscheen op 26 juni van dit jaar en deze ga ik dus lezen voor mijn recensie volgende week.

Hier gaat Angela & Emma Ontsluierd over:

Na een ongemakkelijk weerzien, na vijfentwintig jaar, gaan de zussen Angela en Emma op zoek naar de geheimen uit hun verleden. Het pad van de confrontatie verloopt hobbelig, het zijn niet alleen de spoken van vroeger die hen lijken te achtervolgen.

Emma wil het snel afronden, zodat ze terug kan naar haar geliefde Zweden waar haar man en dochter Tyra op haar wachten. Daar hoort ze thuis, denkt ze. Angela worstelt met zichzelf. Nu haar zus terug is in haar leven komt ze erachter dat haar stabiele leventje kwetsbaar is als glas.

Dan gaan we verder met de Young Adult boeken. Een van deze boeken staat al een poosje bij mij in de kast om een keer te gaan lezen. Maar tja te veel boeken en te weinig tijd. Ik heb het dan over Ze zien mij niet uit 2019. De achterflap van dit boek sprak mij echt enorm aan. Dus toen ik het boek even later voor een leuke prijs voorbij zag komen moest en zou ik het kopen.

Hier gaat Ze zien mij niet over:

Aaron heeft leuke vrienden, verveelt zich op school en houdt van voetbal. In de stad Vierblad, waar hij woont, woeden de laatste tijd veel branden. Een daarvan komt wel heel dichtbij: het huis van de tante van Kira, een van de meiden uit zijn vriendengroep, brandt af. Met zijn vrienden gaat hij op zoek naar de dader. De aanwijzingen die ze vinden wijzen gek genoeg naar … de groep! Is Thomas, al zijn hele leven zijn beste vriend, de brandstichter? Of is het een van zijn andere vrienden?

Ik sta daar gewoon, maar ze zien mij niet. Ze zien mij nooit. Ik ben eigenlijk niet bang dat ze me pakken. Logisch, mij zoeken ze niet …

En dan het laatste boek waar ik jullie ook nog graag kennis mee wil laten maken. Dat is Jouw spel, Mijn regels wederom een young adult alleen dit keer uit 2020.

Hier gaat Jouw spel, Mijn regels over:

De stomste stage ooit! Milou begeleidt een kinderkamp op Vlieland. Dat doet ze samen met Joyce, die gemeen spel speelt. Dat Vince verdwijnt, een elfjarige deelnemer van het kamp, is het toppunt. Is het de schuld van Milou? En waar is Vince?

Wie een spel speelt, moet de regels kennen.

Nu zijn dit natuurlijk nog lang niet alle boeken want zoals ik al eerder vertelde zijn er ook een groot aantal verhalen van Alice Bakker in verhalen bundels verschenen. Om nu echt alle boeken te bekijken raad ik je aan om een kijkje te nemen op haar website.

hopelijk heb ik jullie weer voorzien van wat leuke boek inspiratie 🙂

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x