Over de boeken van Ruby Coene

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vorige week stelde ik Ruby Coene voor aan jullie. Deze week gaan jullie Ruby nog wat beter leren kennen. We gaan het namelijk hebben over de boeken die Ruby heeft geschreven. Voor nu zijn dat er twee een young adult en een jeugdboek. Maar ik ga er vanuit dat we nog veel meer van haar gaan horen.

Ik begin met de young adult Sahana dit is namelijk het boek dat ik ga lezen voor mijn recensie. Die recensie kunnen jullie volgende week hier lezen. Sahana verscheen dit jaar bij uitgeverij Dutch Venture Publishing en had gelijk mijn interesse gewekt. Dat komt voornamelijk door de prachtige cover van dit boek!

Maar hier gaat Sahana over:

Zeven Grote Huizen herrezen onder de ruïnes van de vroegere wereldsteden.

Zeven Grote Families beloofden de vrede voorgoed te bewaren.

De zestienjarige Nyah ziet de zon slechts twee keer per jaar. De rest van de tijd verblijft ze onder de grond. Hier werkt ze voor een van de Grote Families in ruil voor bescherming tegen de straling die de Laatste Oorlog veroorzaakt heeft. Dan ziet Nyah tijdens haar werk gruwelijke beelden van de buitenwereld: het zijn de bebloede velden die ze al jaren in haar dromen ziet.

Voordat ze de kans krijgt te achterhalen hoe die verboden beelden in haar dromen terecht zijn gekomen, wordt ze verkocht aan de erfgenaam van de meest beruchte Grote Familie. Nu ze een gevangene is van deze grillige jongen, zal ze nooit meer kans zien de waarheid over haar dromen te achterhalen… tenzij ze vlucht.

Al snel blijkt dat ze niet zomaar kan weglopen voor wat haar is overkomen. Om echt vrij te zijn moet ze de laatste restjes van haar veiligheid opgeven en de waarheid achterhalen over haar verleden en de rol die ze speelt in Nieuw-Europa.

Pas als ze weet waar ze voor vecht, zal ze kunnen winnen.

Het tweede boek is dus haar jeugdboek De grote Race en hoe tof is die zwarte kat op de cover. Dit boek verscheen in mei van dit jaar! Dus officeel is dit haar debuut boek maar het scheelt dus maar een maand met Sahana. Dat moet toch speciaal zijn debuteren met 2 boeken tegelijk!

Hier gaat de grote race over:

Als de elfjarige tweeling Li en Nao op familiebezoek gaat naar Taiwan, vreest vooral Li dat het een saaie zomer wordt. Niets blijkt minder waar…
Op de eerste avond dat ze daar zijn, worden hun ouders ontvoerd. Nog voordat ze naar hen op zoek kunnen gaan, komt een vreemde man het appartement binnen. Hij noemt zichzelf Muis en vertelt Li en Nao dat ze van hem afstammen. Muis beweert dat hij een van de winnaars is van de Grote Race, de wedstrijd die heeft bepaald welke dieren nu als de Chinese sterrenbeelden worden vereerd. Maar Muis’ overwinning was niet eerlijk; hij speelde vals. Hij verraadde zijn beste vriendin Kat waardoor zij de race verloor. Nu is Kat terug en ze is uit op wraak, wraak op de afstammelingen van Muis. Als Li en Nao hun ouders ooit willen terugzien, moeten ze Kat opsporen en verslaan.
In een poging haar te vinden, reizen Li en Nao langs de andere dieren uit de legende. Maar die lijken soms wel in raadsels te praten… Zal de tweeling hun ouders weten te vinden?

Heb jij al eens een boek van Ruby Coene gelezen?

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x