Boekenpraat met Karin Hazendonk

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag is het weer tijd voor een nieuwe boekenpraat. Dit keer hebben we een boekenpraat met auteur Karin Hazendonk. Karin hebben jullie vast al eens op mijn blog voorbij zien komen. Eerder deed ze namelijk al eens mee aan de blogs van eigenbodem waarvoor ik haar o,a mocht interviewen. Deze auteur heeft al verschillende boeken op haar naam staan zoals Waanidee en ongenadig. Maar vandaag is het dus tijd om eens te gaan kijken naar de leesgewoontes van deze auteur.

Boekenpraat met Karin Hazendonk
Boekenpraat met Karin Hazendonk.

Kun je jezelf even voorstellen aan de lezers van Bookstamel.

Mijn naam is Karin Hazendonk, geboren in Utrecht, inmiddels zestig jaar geleden. Dat klinkt nog steeds onwennig. Ik woon al jaren in Waddinxveen samen met mijn man en twee herders die al aardig op leeftijd zijn. Lezen en schrijven zijn al vanaf mijn jeugd mijn grote passie.

Welk boek las je als kind graag?
Ik was helemaal verzot op de boeken van Snuf de hond. Mijn moeder had de hele Arendsoog-serie en ik die heb ik inmiddels in de kast staan. Soms pak ik er nog een en dan valt me op hoe lief die boeken zijn geschreven. Verder las ik heel graag boeken van De olijke tweeling, De vijf van Enid Blyton en De dolle tweeling.

Wat is je all time favoriete boek en waarom?
Mijn all time favoriete boek is nog steeds The Stand (De beproeving) van Stephen King. De manier waarop hij goed en kwaad elkaar laat ontmoeten vind ik fenomenaal.

Welke Nederlandstalige auteur vind je helemaal geweldig?
Dat is wel een lastige. Als ik de een noem, zou ik de ander tekort doen. Ik was wel onder de indruk van de non-fictie boeken van Anya van der Gracht. De boeken van Judith Visser heb ik ook altijd met veel plezier gelezen.

Maak je ook wel eens een uitstapje naar een ander genre?
Ja, soms. Ik lees graag thrillers, maar als ik zelf aan het schrijven ben, dan lees ik weleens een heel ander genre. Ik heb pas Project Hail Mary gelezen van Andy Weir. Een geweldige science-fiction. Tijdens vakantie of buiten in de zon lees ik ook wel eens een feelgood of een roman. Niet zo heel vaak, want mijn hart ligt toch bij de thrillers.

Welke uitgeverij is favoriet bij jou en waarom?
Nu ga ik natuurlijk Uitgeverij LetterRijn zeggen, omdat deze fijne uitgeverij mijn boeken uitgeeft. Verder vind ik het niet zo belangrijk.

Lees jij je boeken het liefst digitaal of op papier?
Het liefst lees ik papieren boeken, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik mijn e-reader ook steeds vaker in handen heb. Gewoon omdat het makkelijk meenemen is.

Hoe belangrijk vind jij de cover van een boek?
Don’t judge a book by its cover, maar het is wel zo dat ik een boek met een aantrekkelijke cover eerder oppak om de flaptekst te lezen. Ik zal echter geen boek kopen alleen om de cover, hoe mooi sommige er ook uitzien.

Van welke auteur staan de meeste boeken in jouw kast?
Dat is zonder twijfel van Stephen King.

Hoeveel boeken heb je in totaal in je kast of op je e-reader staan?
Ik denk dat er wel zo’n duizend boeken in huis zijn. Niet allemaal in kasten, want daarvoor ontbreekt de ruimte. Dat is wel weer een voordeel van een reader en het Kobo-abonnement. Heb ik een boek gelezen, kan ik het verwijderen. De gekochte e-books bewaar ik op mijn computer en dat zijn er ook wel een paar honderd. Dat is meteen de reden waarom ik nu regelmatig een back-up maak hahahaha. Ik moet er niet aan denken om mijn boeken kwijt te raken.

Welk boek vond je heel erg tegenvallen en waarom?
Er zijn altijd wel boeken die tegenvallen, soms zonder aanwijsbare reden. Mijn ervaring is dat de boeken die ongelooflijk worden gehyped, mij meestal tegenvallen. Maar dat is ook persoonlijk. Ik ga mezelf ook niet pesten om dat boek dan uit te lezen. Als ik het niets vind, leg ik het makkelijk aan de kant. Het kan gebeuren dat ik na een jaar zo’n boek wel oppak en het uitlees. Het kan ook aan mijn eigen stemming liggen.

Heb je een gesigneerd boek zo ja van wie?
Ik heb inmiddels vrij veel gesigneerde boeken. De leukste vind ik wel een gesigneerd boek van Jussi Adler Olsen. Hij heeft het gesigneerd tijdens een ontmoeting in Amsterdam. Een ontmoeting waar ik nog steeds met veel plezier op terugkijk.

Op welke plek lees je graag?
Ik lees overal. Als ik er door werk of andere dingen geen tijd voor heb gehad, lees ik altijd nog een tijdje in bed voordat ik ga slapen. Dat deed ik als kind al en die gewoonte is nooit meer over gegaan.

Wanneer lees je het liefste?
Hoewel ik iedere dag wel lees, is mijn fijnste moment toch tijdens de vakantie. Binnen of buiten, dat maakt niet uit. Ik denk dat het voornamelijk komt doordat er dan geen andere dingen moeten. Dat geldt overigens ook voor het schrijven. De meeste boeken heb ik tijdens de vakantie afgerond.

Op welke social media kunnen de lezers van bookstamel jou vinden.
Ik ben voornamelijk actief op Facebook.
Ik moet er echt aan denken om mijn berichtjes ook op Twitter te zetten.


Tot slot een aantal dilemma’s welke kies jij en waarom?


Hardcover of paperback?
Paperback. Bijna alle boeken in mijn kast zijn paperbacks.
Nederlandstalig of engels?
Kan voor mij allebei. Van sommige boeken wil ik geen vertaling lezen en als de oorspronkelijke taal Engels is, dan lees ik dat liever.
Serie of Stand alone?
Hoewel ik wel een paar series in de kast heb staan, gaat mijn voorkeur toch uit naar een stand alone.
Cover of flaptekst?
Flaptekst. Als ik die aantrekkelijk vind, zal ik het boek sneller kopen.
Lezen in bed of in bad?
Deze is niet zo moeilijk, want ik heb geen bad. In bed dus.
Koffie of thee?
Koffie met een hoofdletter K. Ik ben een enorme koffieleut. Van zwarte koffie tot alle smaakjes. Als er in Waddinxveen een Starbucks zou zijn, ging ik daar wonen 😀

Super bedankt voor deze boekenpraat Karin Hazendonk! Ik heb weer een aantal leuke ideetjes op gedaan.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x