Even voorstellen Ruby Coene

Hallo lieve lezers van bookstamel, We zijn alweer bijna aan het eind gekomen van de voorstel rondjes van de nieuwe auteurs van eigen bodem voor deze maand. Maar nog niet helemaal want we hebben nog 2 super leuke auteurs te gaan. Een van deze auteurs is Ruby Coene haar nieuwste boek is onlangs verschenen en daar gaan we het de komende weken natuurlijk uitgebreid over hebben. Maar eerst ga ik haar maar eens aan jullie voorstellen.

Ruby Coene

Ruby Coene groeide samen met haar jongere broertje en ouders op in Arnhem. Ze was misschien bang in het donker, maar desalniettemin een hele stoere meid. Je vond haar voornamelijk buiten, springend in de modder of bouwend aan een hut. Wanneer ze thuiskwam van school zat haar moeder altijd klaar met thee en koekjes. ‘s Avonds voor het slapen gaan las ze voor uit een boek. Ruby leerde die verhalen uit haar hoofd en las ze vervolgens voor aan haar moeder. Op school was ze ook ontzettend snel met lezen en begon ze al snel aan volwassen boeken. Daar vond ze alleen niks aan dus begon ze zelf schriftjes vol met haar eigen fantasieverhalen te schrijven.

Op de middelbare school verslond ze boek na boek en werd juist het schrijven wat minder. Ze wist in elk geval wel zeker dat ze later met kinderen wilde werken. In 2008 studeerde de 22 jarige Ruby af voor sociaalpedagogische hulpverlening en ontwikkelde ze een verhalende methode om psycho-educatie voor kinderen met ADHD en autisme beschikbaar te maken. Met die methode won ze een prijs en het belandde zelfs voor een tijdje op de markt. Ze realiseerde zich dat ze het bedenken van verhalen wel heel leuk vond om te doen, en zo begonnen haar vingers te jeuken.

Ze pakte het schrijven weer op maar vertelde dit aan niemand ze vond het namelijk allemaal best wel spannend maar dat is een lang verhaal waar we in het interview nog op terug gaan komen. Maar inmiddels liggen haar boeken Sahana en de grote race in de boekenwinkels! Ze verschenen bijna tegelijk dus hoe tof is dat om te debuteren met 2 boeken tegelijk.

De komende weken gaan jullie Ruby nog veel beter leren kennen. Zo gaan we het nog hebben over haar favorieten, mag ik het boek Sahana nog lezen voor een recensie en sluiten we de maand natuurlijk weer af met een interview.

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] lieve lezers van Bookstamel, Vorige week stelde ik Ruby Coene voor aan jullie. Deze week gaan jullie Ruby nog wat beter leren kennen. We gaan het namelijk hebben […]

trackback

[…] van Ruby Coene. Afgelopen weken hebben we haar natuurlijk al veel beter leren kennen. Zo stelde ik Ruby Coene al aan jullie voor en vertelde ik al alles over haar boek Sahana En vandaag is het dus tijd voor […]

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x