Dit las ik in Juni

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Hoewel het deze maand een en al ellende was met mijn gezondheid! Waardoor mijn blog op een zeer laag pitje stond heb ik toch nog best wel wat boeken gelezen. Dit waren voornamelijk lekkere luchtige feelgood boeken omdat het me echt niet lukte om me te concentreren op een thriller of lekkere dikke fantasy dus die blijven nog even op de stapel liggen. Maar de stapel met feelgood boeken is deze maand dus flink geslonken.

Het eerste boek dat ik deze maand las was De gifmengster van J.M Anna. Een boek dat al een tijdje in mijn boekenkast stond om te gaan lezen. En wat was ik blij dat ik het eindelijk gelezen heb want het is een prachtig verhaal. Dit boek kreeg dan ook een mooie 9 van mij en de complete recensie lees je hier.

Hier gaat De gifmengster over:

Omdat Anne Dyewards vader een van de laatste erfgenamen van de verstoten koninklijke familie is, dwingt de huidige koning van Astoris haar te trouwen met zijn zoon en kroonprins William, om verdeeldheid en burgeroorlogen in het land te stoppen. Na een rustig leven als dochter van een baron, komt Anne met haar familie aan het hof wonen. William blijkt te kampen met een persoonlijkheidsstoornis en probeert zich staande te houden onder de tirannie van zijn vader. De koning blijkt niet vies te zijn van veel te jonge vrouwen en Annes vader wordt weggewerkt door de Kroonraad.

Anne stort zich op de verworpen geneeskunde en gaat in de leer bij een alternatieve dokter. Ondertussen bouwt de spanning aan het hof zich op en probeert ze haar familie krampachtig bij elkaar te houden. Als het

noodlot toeslaat, is het tijd om te vluchten.

Het tweede boek dat ik deze maand las was een heerlijke luchtige zomerse feelgood. Ik heb het over Het familiehotel van Sapphire Bay geschreven door Holly Martin. Dit is een vertaald boek maar zeker de moeite waard om te lezen. Het boek kreeg van mij een mooie 8 de recensie kun je hier lezen.

Hier gaat Het familiehotel van Sapphire Bay over:

Het Familiehotel van Sapphire Bay gaat over Aria, die al haar hele leven op Jewel Island woont. Zelfs toen haar zussen Clover en Skye vertrokken, bleef zij achter bij haar vader om te helpen met het runnen van het familiehotel. Een jaar na hun vaders dood, is Aria genoodzaakt om het hotel te verkopen. Als de knappe Noah, een man die veel hotels opknapt, die zomer op Jewel Island verblijft, lijkt het een geschenk uit de hemel. Aria wil de relatie graag professioneel houden, maar Noah heeft een geheim dat Aria’s hele leven op z’n kop zal zetten.

Boek 3 is een young adult van Nederlandse bodem! In de spotlights van Manon Visser wist me te bekoren. Dit boek kreeg ook een mooie 8 van mij en de complete recensie kun je hier lezen.

Hier gaat In de spotlights over:

Een beklemmend debuut over een leven in en een leven buiten de spotlights. Voor young adults. Kate Morrinson leidt een dubbelleven. Niemand weet dat de onopvallende studente ook het meisje achter de wereldberoemde popster Skyler is. En dat wil Kate graag zo houden. Maar aan het begin van het nieuwe schooljaar duikt er plotseling iemand op die haar leven wil ruïneren. De anonieme stalker dreigt haar dierbaren iets aan te doen, tenzij Kate een reeks van onheilspellende opdrachten uitvoert. Moet Kate haar leven in de spotlights opgeven?

Boek 4 was een heerlijk feelgood boek! Maar het boek was het net niet helemaal voor mij. Daarom kreeg het een mooie 7. Mijn recensie van Liefde & Ananas kun je hier lezen.

Hier gaat liefde & Ananas over:

‘Liefde en ananas’ gaat over Anna. Ze is net dertig, maar is bepaald nog niet waar ze wil zijn. Ze is al jaren niet verliefd geweest, woont in een studentenflat en kan op haar werk niet doorgroeien. Via dat werk ontmoet ze wél een aantal leuke mannen. Tenminste, dat denkt ze, want ze ontdekt helaas al snel dat er telkens weer wat mis mee is. Of is er is soms iets mis met háár? Isabelle Paz Soldan schrijft in ‘Liefde en ananas’ grappig en herkenbaar over het leven van een single dertiger.

Boek 5 is een boek dat op papier een jeugdboek is maar ook prima gelezen kan worden door de oudere doelgroepen. Een boek vol fantasie en avontuur. Mijn recensie van Terra Fabula kun je hier lezen. Het boek gaf ik een mooie 9.

Hier gaat Terra Fabula over:

Londen 1897 Op oudejaarsavond krijgen Martha en William het verschrikkelijke bericht dat ze hun ouders nooit meer zullen zien. Hun schip is tijdens een hoogst geheime expeditie op zee vergaan. Dan staan onaangekondigd twee nogal excentrieke dames voor de deur die beweren dat zij de tantes van William en Martha zijn. Ze nemen de kinderen mee om voor hen te zorgen, ver weg van hun veilige wereld in Londen. Tijdens het verblijf bij de tantes komen de kinderen de ware toedracht te weten over het verlies van hun ouders en ontdekken ze dat de bloedlijn van hun familie teruggaat naar een wonderlijk verleden. William en Martha zijn de erfgenamen van een magisch koninkrijk en zij zijn de enigen die dit rijk kunnen redden van de ondergang. Ze volgen het spoor van hun ouders en belanden in een strijd waarin elk sprookje dat ooit is geschreven voor altijd verloren kan gaan en zal worden vergeten. Een onvoorstelbaar avontuur begint en ze verdwalen in een wereld vol gevaren, raadsels en geheimen die nog nooit door iemand is beschreven.

Boek 6 is er weer een van een Nl/Be auteur. Dit keer is het een young adult fantasy boek! Eentje met draken en daar hou ik enorm van. Ik gaf Broken Truth een mooie 7,5 het was een leuk verhaal met hier en daar een paar verbeter puntjes! Mijn recensie van Broken Truth lees je hier.

Hier gaat Broken Truth over:

‘Het gras kriebelde in haar gezicht. Ze staarde naar de wolken die in de helderblauwe hemel langsdreven. De zon streelde haar huid. Ze genoot van de zachte wind en sloot haar ogen. Op het moment dat ze die opende kruiste een grote, donkere vorm de lucht boven haar en blokkeerde de zon een fractie van een seconde.’ Enkele jaren nadat de ouders van Rayianna op mysterieuze wijze verdwenen, heeft ze haar leven weer op de rails. Samen met haar broer, Sai, woont ze in een klein appartement in New York. Ze geniet met haar vrienden van het universiteitsleven op de kunstacademie totdat haar alledaagse leven wordt verstoord. Levendige dromen, flashbacks naar een plaats en tijd die ze zich niet kan herinneren, een onbekend geschrift en een stem in haar hoofd plagen haar in haar dagdagelijkse bezigheden. Die momenten leiden haar naar een waarheid die ver boven haar verbeelding reikt. Rayianna moet vrede vinden met haar nieuwe realiteit en beslissen of ze haar lot aanvaardt of een andere weg inslaat.

Zolang je van me houdt is boek 7 dat ik las deze maand. Een prachtige new adult van een debuterende Nederlandstalige auteur. Mijn complete recensie van dit boek kun je hier lezen.

Hier gaat zolang je van me houdt over:

Toen Sasha en Daniel friends with benefits werden, hadden ze beiden nooit gedacht dat het zo gecompliceerd zou zijn. Ze worden geconfronteerd met zichzelf en het verleden. En dat wordt alleen maar lastiger wanneer je het meest aan jezelf twijfelt.
Als situaties van buitenaf zich voordoen, worden Sasha en Daniel behoorlijk op de proef gesteld. Ze moeten leren met het verleden om te gaan, om de toekomst en zichzelf een kans te bieden. Niets is oneindig. Zij wel?

Gevoelens zijn lastig, zeker wanneer je daar geen raad mee weet. Zowel voor Sasha als Daniel is dit een opgave, hoe kan je gelukkig zijn als het lot parten met je blijft spelen?

Wat houdt liefde in, wanneer het lastig te begrijpen is?

Het ena laatste boek dat ik deze maand gelezen heb is De kleine theetuin in de duinen van Anne West. Een heerlijk feelgood boek mijn recensie van dit boek kun je hier lezen.

Hier gaat De kleine theetuin in de duinen over:

Reis mee naar Texel in ‘De kleine theetuin in de duinen’ van Anne West. Nichtjes Rosa en Fleur groeiden op met de bakkerij met theetuin van hun grootouders in de Texelse duinen. Nu, jaren later, staat de bakkerij aan de rand van de afgrond en is de relatie tussen Rosa en Fleur bekoeld. Ze worden gedwongen samen te werken én hun eigen leven onder de loep te nemen.

Ik sluit de maand af met het boek Onverschrokken van Rebecca Yarros. Dit boek is echt prachtig en ontroerend. Ik kon dan ook niet anders dan dit boek een dikke 10 te geven. Mijn recensie van dit boek kun je hier lezen.

Hier gaat Onverschrokken over:

Twee jaar nadat de man van wie ze hield is gedood in Afghanistan, probeert Morgan haar leven weer bij elkaar te rapen. Haar strandhuis in de Outer Banks is toe aan renovatie en dat project is de perfecte afleiding. Maar ook haar nieuwe knappe buurman eist haar aandacht op…

Als alleenstaande vader en reddingspiloot Jackson zijn buurvrouw Morgan ontmoet, is er meteen een klik, maar Morgan heeft een hoge muur om zich heen gebouwd. Kan Jackson daar doorheen breken?

Zo dat waren toch nog best wel wat boeken die ik gelezen heb in juni. Maar ik hoop toch echt dat ik er veel meer kan gaan lezen in juli en ik het bloggen weer kan gaan oppakken. Maar ja mijn gezondheid gaat voor alles.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x