Boekenpraat met Marieke Simons

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag is het weer tijd voor een boekenpraat. Dit keer is de boekenpraat met Marieke Simons. een auteur die ik al langere tijd volg. Zo mocht ik haar interviewen toen ze haar aller eerste boek Geheim akkoord uitbracht en later met haar nieuwe boek Gebroken akkoord schreef ik ook weer een recensie en hadden we weer een leuk interview. Maar dit keer gaan we het dus niet over haar eigen boeken hebben maar over de boeken die ze graag leest.

Boekenpraat met Marieke Simons

Kun je jezelf even voorstellen aan de lezers van Bookstamel.

Hoi, ik ben Marieke Simons, woonachtig in het midden van het land met twee lieve kinderen. Van kleins vanaf aan ben ik al een enorme dagdromer. Mijn verhalen bundel ik al sinds ik me kan herinneren, schriften vol schreef ik vroeger. Na een tijdje ben ik dat schrijven gaan combineren met mijn andere grote passie muziek. Muziek laat voelen, stuurt, verbindt en dat probeer ik te vangen in woorden. Ik ben dol op onderliggende lagen en betekenissen, zo ook in mijn titels en boeken.
In 2018 kwam mijn debuut uit ‘Geheim akkoord’, gevolgd door mijn tweede boek in 2021 ‘Gebroken akkoord’. Ook schreef ik een muzikaal verhaal voor de waddenbundel ‘Aangespoelde verhalen’ uit 2019.

Welk boek las je als kind graag?

Als kind was ik al aan het schrijven en fantaseren. Ik was dan ook dol op boeken als Kneukels van de makkeheide, Mijn vader woont in Brazilië, Meester van de zwarte molen en mijn absolute favoriet: Het oneindige verhaal. Hoewel die laatste meer door de film komt dan het boek.
Verder las veel van Jan Terlouw, Yvonne Keuls en Thea Beckman. Maar dat deden de meeste kinderen destijds denk ik wel. Ik had een langlopende reservering staan op Het onzichtbare licht, maar uiteindelijk heb ik dat boek nooit gelezen. Misschien moet ik dat nog maar eens doen.

Wat is je all time favoriete boek en waarom?

Dat verandert bij mij. Ik heb niet echt een favoriet boek. Afhankelijk van de fase in mijn leven lees ik of veel feelgood of juist thrillers en YA. Momenteel lees ik ontzettend veel non fictie boeken. Ik kan onmogelijk kiezen, want er is zoveel moois om te lezen.

Welke Nederlandstalige auteur vind je helemaal geweldig?

Komt misschien ook door ons persoonlijke contact, maar ik vind dat Wendy Brokers een heerlijke luchtige en toch meeslepende schrijfstijl heeft. Ik heb zelfs van haar mogen proeflezen.

Maak je ook wel eens een uitstapje naar een ander genre?

Ik lees eigenlijk van alles door elkaar. Momenteel veel filosofie boeken, afgewisseld met thrillers of een roman.

Welke uitgeverij is favoriet bij jou en waarom?

Ik lees verschillende boeken van diverse uitgevers. Het is maar net waar ik zin in heb en wat mijn aandacht vangt.

Lees jij je boeken het liefst digitaal of op papier?

Papieren boeken. Blijft toch meer sfeer hebben, hoewel het altijd veel ruimte inneemt. Misschien ga ik ooit nog overstag.

Hoe belangrijk vind jij de cover van een boek?

Een cover is heel belangrijk. Die moet in één beeld het verhaal vangen, weten te prikkelen, maar niet te veel weggeven.

Van welke auteur staan de meeste boeken in jouw kast?

Geen idee eigenlijk. Als ik een serie koop, wil ik ze meestal allemaal hebben. Maar als ik losse boeken koop, moet het boek me maar net aanspreken om er meer van te kopen. Denk dat Wendy er wel vaak tussenstaat, omdat ik alles gesigneerd wil hebben en zij dat mooi voor me regelt.

Hoeveel boeken heb je in totaal in je kast of op je e-reader staan?

Ik heb door mijn hele huis verspreid ongeveer zeven boekenkasten staan, soms zelfs dubbellaags ingericht. Dus ik zou ze echt eens moeten gaan tellen. Mag ik dan de Walt Disney en Nijntjes van vroeger meetellen?

Welk boek vond je heel erg tegenvallen en waarom?

Dit is vloeken in de kerk, maar ik kom niet door de zeven zussen reeks heen. Deel 1 staat al anderhalf jaar in mijn kast en het is gewoon niet mijn ding.

Heb je een gesigneerd boek zo ja van wie?

Van wie niet is een betere vraag. Van alle collega auteurs koop ik boeken, die dan uiteraard gesigneerd moeten worden. Is ook een sport om ze allemaal gesigneerd te krijgen. Leuk toch een persoonlijk iets.

Op welke plek lees je graag?

Op de bank of in bed. Met mooi weer zeker ook in de tuin, wel goed insmeren.

Wanneer lees je het liefste?

De hele dag door, soms even een uurtje en soms kan ik me verliezen in een boek en is het zo uit.

Op welke social media kunnen de lezers van bookstamel jou vinden.

Op Instagram, Twitter, Facebook, Linkedin, Pinterest en via mijn website mariekesimons.com

Tot slot een aantal dilemma’s welke kies jij en waarom?

Hardcover of paperback?

Paperback

Nederlandstalig of engels?

Beiden

Serie of Stand alone?

Beiden, maar dan bij voorkeur geen serie van meer dan drie waar ik jaren op moet wachten. Doe dan toch maar liever die stand alone.

Cover of flaptekst?

Cover, flaptekst kan soms al te veel weggeven.

Lezen in bed of in bad?

In bed en dan om één uur bedenken dat je echt had moeten gaan slapen.

Koffie of thee?

Thee.

Super bedankt voor deze lieve boekenpraat!

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x