Kipsalade

Hallo lieve lezers van Bookstamel, De komende tijd zul je wat vaker gezonde recepten vinden op mijn blog. Ik ben namelijk al een aantal weken bezig met een gezondere levensstijl en mijn partner heeft besloten om gezellig met mij mee te doen. Tja en al die recepten als een Broodje Hamburger en cheesecakes zijn wel lekker maar passen niet in een gezonde levensstijl. Natuurlijk mag je best af en toe wat lekkers hebben volgens de 80/20 regel maar daar bedoelen ze natuurlijk geen hele taart mee. Weggooien vind ik ook zonde dus zal ik vanaf nu wat meer gezondere recepten delen. Maar geloof me die zijn natuurlijk net zo lekker als de wat ongezondere recepten. En ik begin met het recept voor een heerlijke Kipsalade.

Kipsalade
Ingrediënten voor de kipsalade:
 • 2 kipfilet
 • 1 blokje kippenbouillon
 • 1 el mayonaise
 • 2 el Griekse yoghurt
 • 3 bosuitjes
 • 1,5 el garam masala
 • 1,5 el Kerriepoeder
 • 2 tl gerookte paprikapoeder
Zo maak je deze kipsalade:
 • Breng 500 ml water aan de kook met het kippenbouillon blokje.
 • Kook hierin de kip in ongeveer 15 min gaar (Dit hangt een beetje af van de dikte van de kipfilet)
 • Giet de kip af en laat deze afkoelen.
 • Meng in een grote mengkom de Griekse Yoghurt met de Garam Masala, het kerriepoeder en de gerookte paprikapoeder door elkaar.
 • Pluk de afgekoelde kip of haal hem met 2 vorken goed uit elkaar.
 • Roer de kip door het mayo/yoghurt mengsel heen.
 • Snijdt de bosui in smalle ringetjes voeg 2/3 bij de kipsalade en roer het nog een keer goed door.
 • Garneer de salade met de overige bos ui ringetjes.

Deze kipsalade is lekker op een toastje maar ook gewoon op een geroosterde boterham of cracker tussen de middag. Ik vind hem zelf het lekkerste op een zadencracker met wat rucola eronder. Rucola is sowieso mijn favoriete sla.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rory
3 jaren geleden

Dat klinkt goed Melanie! Toevallig ga ik zo ‘makreel mousse’ maken. Ook gezond (want een gezonde en vette vis). En in plaats van met mayonaise met crème fraiche, limoenrasp en sap. En ik geloof ook met fijngehakte platte peterselie (alleen de blaadjes). Maar jouw recept klinkt ook heerlijk. Ook ik wil af van altijd maar hetzelfde (vaak bruin broodje met kaas). Zo heb ik deze ochtend weer nasi als ontbijt gemaakt. Heerlijk!
Rory onlangs geplaatst…Hoe leer je jouw kind om verbinding te maken?My Profile

Caroline
Caroline
3 jaren geleden

Dit recept lijkt me erg lekker en boven al gezond.

Lindaschrijfthetop
3 jaren geleden

Salades zijn altijd luchtig en lekker vooral met dit warme weer.

Gabrielle
3 jaren geleden

Een lekker idee voor met het warme weer, dan heb ik nooit zin om echt boven het vuur te gaan staan en constant te moeten roeren en dergelijke.
Gabrielle onlangs geplaatst…Ontspannen op vakantie met de vouwwagenMy Profile

Cynthia | Cynspirerend.nl
3 jaren geleden

Ik hou van gezonde, lekkere recepten. Ik heb zelf ook wel eens kipsalade gemaakt. Het leek veel op jouw bereidingswijze. Alleen heb ik er sate kruiden bij gedaan. Zo lekker!
Cynthia | Cynspirerend.nl onlangs geplaatst…Mijn ervaring: Loopbaan Coaching van Nienke StrikwerdaMy Profile

Manon
3 jaren geleden

Ik maak ook altijd een salade van overgebleven kip. Meestal met mayo, groene pesto en wat parmezaan.
Manon onlangs geplaatst…TGIB Likes.. #1My Profile

Sherry
3 jaren geleden

Jij bent goed bezig en het ziet er heerlijk uit. Ik ga het een keertje uitproberen.
Sherry onlangs geplaatst…Recensie: Met de wind meeMy Profile

Mandy
Mandy
2 jaren geleden

Ziet er heerlijk uit! Ik hou dan ook wel echt van kip

trackback

[…] zin in een tosti probeer dan eens mijn kipsalade , Keto kipsalade of mijn maaltijd salade met […]

trackback

[…] een wrap met kip maar wel in kip maak dan eens mijn Kipcocktail, Tosti met kip en avocado of een lekkere kipsalade. Verder ben ik reuze benieuwd naar jou favoriete gerecht met kip laat je het me weten in een […]

10
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x