Recensie Broken Truth van Elizabeth Kayland

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Het is weer tijd voor een recensie. Dit keer van het boek Dragon Wings – Broken truth van Elizabeth Kayland. Dit boek had ik al even in huis en het koste me heel veel moeite om hem niet al veel eerder te gaan lezen. Want ik ben gek op boeken over draken. Dus een drakenboek ongelezen in mijn kast zetten dat doen we meestal niet. Maar nu was het dan eindelijk tijd om het boek te lezen en kan ik jullie er alles over gaan vertellen. Wil je eerst de auteur van dit boek beter leren kennen? Lees dan mijn voorstelblog met haar.

Ik ga je in mijn blog van vandaag alles vertellen over het boek Broken Truth van debutant Elizabeth Kayland. 

#recensie #nederlandstaligeauteur #boeken #boek
Hier kun je Dragon wings – Broken truth kopen.

Titel: Dragon Wings – Broken truth Auteur: Elizabeth Kayland Uitgever: Mijnbestseller.Nl Genre: Fantasy Cijfer: 7,5

Hier gaat Broken Truth over:

‘Het gras kriebelde in haar gezicht. Ze staarde naar de wolken die in de helderblauwe hemel langsdreven. De zon streelde haar huid. Ze genoot van de zachte wind en sloot haar ogen. Op het moment dat ze die opende kruiste een grote, donkere vorm de lucht boven haar en blokkeerde de zon een fractie van een seconde.’ Enkele jaren nadat de ouders van Rayianna op mysterieuze wijze verdwenen, heeft ze haar leven weer op de rails. Samen met haar broer, Sai, woont ze in een klein appartement in New York. Ze geniet met haar vrienden van het universiteitsleven op de kunstacademie totdat haar alledaagse leven wordt verstoord. Levendige dromen, flashbacks naar een plaats en tijd die ze zich niet kan herinneren, een onbekend geschrift en een stem in haar hoofd plagen haar in haar dagdagelijkse bezigheden. Die momenten leiden haar naar een waarheid die ver boven haar verbeelding reikt. Rayianna moet vrede vinden met haar nieuwe realiteit en beslissen of ze haar lot aanvaardt of een andere weg inslaat.

Dit vond ik van Broken Truth:

Ik begin zoals altijd met de cover! De auteur wist dit al voor het boek uit kwam maar ik ben geen fan van de Engelse titel op een Nederlands boek. Echter was de auteur in het Engels aan de serie begonnen en wist ze niet hoe ze alle titels zou kunnen vertalen naar een Nederlandse titel. Ik vind het tof dat de auteur sterk genoeg in haar schoenen stond om hierin haar eigen mening te volgen. De draak op de cover vindt ik wel tof.

Dan gaan we naar het verhaal zelf. Broken Truth is het eerste deel in de Dragon Wings serie van Elizabeth Kayland en is ook nog eens haar debuut boek. Dat dit boek een eerste deel van een serie is merk je goed. Elizabeth besteed in dit deel namelijk vooral aandacht aan de opbouw van de personages Sai en Rayianne. Daarnaast leer je in dit deel waar Rayianne en Sai vandaan komen en waarom ze nu op aarde wonen. Hoewel er een aantal vreemde dingen gebeuren en er een paar spannende stukjes inzitten moet je in dit deel dus geen brute actie verwachten. Dit deel is echt om je voor te bereiden op wat er in de volgende delen gaat gebeuren.

Elizabeth heeft een fijne beeldende schrijfstijl Broken Truth is haar debuut en hoewel het een sterk debuut is en ik fan ben! Merk je dat ze nog wat mag ontwikkelen in haar schrijfstijl. Ze heeft namelijk de neiging om teveel te willen vertellen wat er gebeurd ze zou best hier en daar iets mogen schrappen. Maar geloof me dat is iets waar veel auteurs moeite mee hebben het is namelijk toch je kindje. Ik heb enorm genoten van het verhaal zelf en vond het super leuk om een band op te bouwen met de personages in dit boek. Ik kan dan ook niet wachten tot het volgende deel van dit boek uit komt en ik ben reuze benieuwd naar de ontwikkeling van Elizabeth in de volgende delen.

Maar voor nu kan ik niet anders zeggen dan dat het een prima debuut is, ik het boek met veel liefde en plezier gelezen heb maar er kleine verbeter puntjes zijn daarom geef ik het boek een mooie 7,5.

P.s een vogeltje fluisterde mij in dat we misschien niet eens zolang hoeven te wachten op het vervolg. Want als alles goed gaat ligt die misschien nog wel dit najaar in de winkel. Wil je hiervan op de hoogte blijven? Volg haar dan op facebook!

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Felice Veenman
Felice Veenman
3 jaren geleden

ik ben ook niet zo dol op Engels als we het over een Nederlands boek hebben, wat is er mis met Verbroken waarheid, vroeg ik me af…Verder lijkt het me wel een leuk boek. En tja wat je zegt i swara± schrijven is schrappen, roep ik altijd dapper, als ik weer eens een alinea naar de prullenbak verwijs…
Felice Veenman onlangs geplaatst…Van de soorten liefde: de eigenliefdeMy Profile

trackback

[…] Boek 6 is er weer een van een Nl/Be auteur. Dit keer is het een young adult fantasy boek! Eentje met draken en daar hou ik enorm van. Ik gaf Broken Truth een mooie 7,5 het was een leuk verhaal met hier en daar een paar verbeter puntjes! Mijn recensie van Broken Truth lees je hier. […]

trackback

[…] past is het tweede deel in de serie Dragon Wings van Elizabeth Kayland. Eerder las ik al Broken Truth in deze serie. De cover van Broken Past is dan ook in dezelfde stijl gemaakt als Broken Truth. Het […]

trackback

[…] Kayland is natuurlijk geen onbekende op mijn blog want eerder las ik van haar al Broken Past en Broken Truth de eerste twee delen uit haar geweldige fantasie serie over draken. Onderstaand korte verhaal sluit […]

trackback

[…] in mijn hart heb gegeven. Een auteur die ik regelmatig even spreek op facebook! Ik las haar boeken Broken Truth en Broken Past. Wil jij Elizabeth wat beter leren kennen neem dan een kijkje op Elizabeth […]

5
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x