Pannenkoekenhuis Hans & Grietje

Hallo lieve lezers van Bookstamel, zoals ik al vertelde in mijn blog over Landal het Veluwemeer zijn Martijn en ik wezen eten bij Pannenkoekenhuis Hans & Grietje! Dit is ons zo goed bevallen dat ik er graag een hele blog aan wil wijden. Want mocht je ooit in de buurt zijn van dit pannenkoekenhuis dan moet je er zeker weten een keer gaan eten.

Hoe kwamen wij bij Hans & Grietje terecht?

De avond voordat we bij Hans & Grietje zijn gaan lunchen wilde we lekker uit eten gaan. Tja helaas viel dat dus helemaal in het water omdat we na 45 minuten nog steeds met de kaart voor onze neus zaten zonder dat onze bestelling was opgenomen. Dus besloten we om de volgende dag ergens te gaan lunchen. We gingen die ochtend eerst naar de Bataviawerf en kwamen toen de borden van Hans & Grietje tegen. Online hadden we al veel over dit restaurant gelezen. Maar omdat we zelf geen kleine kindjes meer hebben vroeger we ons af of dit wel de juiste plek voor ons was om te gaan eten. Maar stiekem hadden we allebei zin in een lekkere pannenkoek dus besloten we op de terug weg toch naar dit restaurant toe te gaan.

De aankomst

Al vanaf het aller eerste moment dat je bij het pannenkoekenhuis aan komt word je betoverd. Het ligt prachtig in de omgeving van het Harderbos en als je de parkeerplaats op rijdt zie je gelijk de prachtige gebouwen op het terrein. Je waant je midden in een sprookje. Zo kom je langs een huisje vol met snoepjes als in Hans & Grietje. Een prachtig kasteelachtig gebouw van waar de kinderen van een glijbaan naar beneden kunnen. Ook het hoofdgebouw ziet er echt prachtig uit. Het terras is super sfeervol.

Al snel konden we plaats nemen bij een tafeltje en kijken vol bewondering om ons heen, Groen spelende en lachende kinderen een zingende toverboom niks was te gek!

De bediening en het eten

De bediening hier was geweldig ze liepen met voldoende mensen rond en hielden alles goed in de gaten. Al snel hadden we de menu kaart in onze handen! De gerechten op deze kaart hebben allemaal super leuke namen. Onze drankjes werden opgenomen en gebracht! In de doppen van de flesjes maakte ze een gaatje waar een rietje doorging, dit vond ik echt super slim want het houdt de wespen en bijen uit de drankjes en ze komen ook een stuk minder op de tafels af.

We bestelde als voorafje de Heksen nacho’s we verwachten een normale grote dus dit leek ons een prima voorafje! Toen de schaal arriveerde bleek die een reuze formaat te hebben en vol te liggen met de heerlijke chipjes en allerlei toppings! Geloof me voor 2 man was dit echt veel te veel zeker als je ook nog een pannenkoek wil eten. Maar het was wel echt enorm lekker.

Verder bestelde we allebei een pannenkoek. Ik koos voor Vis uit de tovervijver een pannenkoek met gerookte zalm, en roomkaas afgetopt met o,a rode uit en augurk! Het fijne aan dit pannenkoekenhuis is dat een glutenvrije pannenkoek geen probleem was zelfs een vegan & glutenvrije pannenkoek is mogelijk. Je moet wel zelf even kijken of de topping die je kiest ook glutenvrij is. De allergenen pannenkoeken worden op witte borden geserveerd zo kan er nooit verwarring ontstaan of de pannenkoek ook echt allergeen vrij is. Mijn vriend bestelde stroperige heksen karamel. Een pannenkoek met stroopwafel, slagroom en karamel. Deze zag er ook erg lekker uit en zo smaakte die ook volgens mij vriend.

Op de foto komen ze niet helemaal tot hun recht maar ook deze pannenkoeken zijn enorm en ze smaken echt fantastisch! Daarnaast is de bediening super vlot en komen ze regelmatig even vragen of alles naar wens is.

Hans & Grietje heeft een open keuken dus als je binnen zit of even naar binnen loopt om naar de toilet te gaan dan komen de heerlijke geuren uit de keuken je al te gemoed. Binnen is trouwens ook nog een glijbaan en dat soort dingen.

Eindconclusie en praktische informatie

Pannenkoekenhuis Hans & Grietje krijgt van ons een dikke 10! Het is hier prima vertoeven ook als je geen kinderen mee hebt. Maar als je kinderen mee hebt dan gaan die helemaal uit hun dak want er is zoveel te bekijken en op allerlei plekken kunnen ze spelen.

Pannenkoekenhuis Hans & Grietje is alle dagen geopend van 11.00 tot 21.00 behalve op zondag dan openen ze al om 10.00. De keukensluit om 20.00. Momenteel door de corona regels kun je een tafeltje reserveren voor 2 uur. Daarna kun je evt nog een prachtige broodkruimeltjes route wandelen van 45/60 minuten met leuke opdrachtjes.

De menukaart vind je hier. Maar daarnaast kun je ook informatie opvragen voor bedrijfsfeesten en de bakkerij.

Hier vind je Pannenkoekenhuis Hans & Grietje

Sternweg 2a
3898 LJ Zeewolde
T. 0320 268 294

Mocht jij nou een keer een bezoekje brengen aan dit leuke pannenkoekenhuis laat het me dan weten! Ik ben super benieuwd naar jou ervaring ermee.

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lindaschrijfthetop
2 jaren geleden

Wat leuk om te weten. Ik ben ook bij het Veluwemeer geweest en ik heb gelopen in het Harderbos opzoek naar de Schotse hooglanders. Ik heb de bordjes onderweg zien staan met Hans & Grietje. Eeen goede tip!
Lindaschrijfthetop onlangs geplaatst…Wanneer snoeien Hortensia? Snoeitips Annabelle en BoerenhortensiaMy Profile

Joyce
2 jaren geleden

Ah ja , Hans en Grietje. Ik ben opgegroeid in Harderwijk wat best dichtbij is. Ik kwam ook heel graag bij Hans en Grietje. Je kan daar zo lekker eten en het is zo mooi daar. De bedienig is ook vrolijk en snel! Ben er al een tijd niet meer geweest, maar door deze blog denk ik dat ik er maar snel weer is heen ga.

Jouvence
Jouvence
2 jaren geleden

Wauw, dat ziet er allemaal echt heerlijk uit zeg! De vormgeving ziet er ook echt tof uit.

Felice Veenman
Felice Veenman
2 jaren geleden

o zo herkenbaar! geen kleine kinderen meer, maarineens zo’n zin in een ouderwetse lekkere pannenkoek!

Melissaschrijft
2 jaren geleden

Niet echt naast de deur maar oh het klinkt wel heel goed zeg
Melissaschrijft onlangs geplaatst…Wat vinden wij van de Sodastream?My Profile

Tessa
2 jaren geleden

Dat ziet er gezellig uit. De karamel pannenkoek die je vriend heeft genomen ziet er heerlijk uit
Tessa onlangs geplaatst…Review: N Beauty Long Lasting Matte LipstickMy Profile

Caroline
Caroline
2 jaren geleden

Zo lekker! Lijkt me vooral een heel leuk uitje om met kinderen naar toe te gaan.

Mandy
Mandy
2 jaren geleden

Ik zie hem de laatste tijd vaker voorbij komen, ik wil ook heen!!! Ziet er heel goed uit

Frederique
Frederique
2 jaren geleden

Ik vind het echt heel leuk dat je lokale ondernemers in het zonnetje zet. Dit zijn ook vaak de betere tips 🙂 Mocht ik ooit in de buurt zijn, dan weet ik waar ik heen ga.

Manon
2 jaren geleden

Zijn hier niet meer locaties van? Want volgens mij heb ik dit vaker gezien.

trackback

[…] Benieuwd geworden naar meer leuke plekjes? Lees dan eens mijn blog over pannenkoekenhuis Hans en Grietje. […]

11
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x