Over de boeken van Mathijs Hulster

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Jeetje wat is het warm he de afgelopen dagen. Ik kan niet heel goed tegen de warmte ik word dan vaak snel duizelig maar tot nu toe gaat het goed. Ik blijf dan ook vooral lekker binnen met de gordijnen en de ramen dicht vanaf een uurtje of 12. Daarvoor doe ik me huishouden en geniet ik in de tuin van een goed boek. Ik lees deze week dan ook het ene na het andere boek. Van mij mag het altijd zulk weer zijn. Maar goed! Vorige week stelde ik jullie voor aan auteur Mathijs Hulster. Vandaag is het dus tijd om deze auteur nog wat beter te leren kennen. We gaan het hebben over de boeken die Mathijs heeft geschreven. Dit zijn tot nu toe 2 boeken maar wel 2 lekkere dikken boeken.

Over de boeken van Mathijs Hulster

Ik begin dit keer met het eerste boek dat Mathijs Hulster schreef. Dit is De vrije wereld het eerste deel in de Portaal serie. Dit boek verscheen onlangs ook als e-boek en dat is natuurlijk goed nieuws voor de e-boek lezers. Maar zoals jullie al weten kan ik die helaas niet lezen. De vrije wereld is ook het boek dat ik ga lezen voor mijn recensie volgende week.

Hier gaat de vrije wereld over:

Als Jessy met twee vrienden een oeroud masker opzet, ontwaken ze de volgende dag in de Vrije Wereld – het land waar de doden voortleven. Als Jessy met twee vrienden een oeroud masker opzet, ontwaken ze de volgende dag in de Vrije Wereld – het land waar de doden voortleven. Met de hulp van Ailea, een tweeduizend jaar oude Chinese vrouw, smeedt Jessy een plan om haar weg uit dit dodenrijk te vinden. Ze leert over magie en haar unieke gave en komt steeds dichter bij haar einddoel: het paleis van de wijze farao Ramses. Maar de geheimzinnige Orde van Apophis zet alles op alles om het masker in zijn bezit te krijgen… De Vrije Wereld is het eerste deel in de Portaal-serie, een bloedstollend young adult-fantasy avontuur.

Het tweede boek waar ik het met jullie over wil hebben is De staf van Apophis. Dit is het tweede deel in de portaal serie. Dus wil je kans op spoilers vermijden sla dit stukje tekst dan even over.

Hier gaat De staf van Apophis over:

Het Egypte van het dodenrijk bereidt zich voor op oorlog. Farao Ramses is rusteloos nadat er in de kerkers onder zijn stad een raadselachtig magiespoor wordt ontdekt. Het Egypte van het dodenrijk bereidt zich voor op oorlog. Farao Ramses is rusteloos nadat er in de kerkers onder zijn stad een raadselachtig magiespoor wordt ontdekt. In Perzië vinden zijn spionnen een omvangrijke legermacht die onderweg is naar Egypte. Ondertussen onthuld Meester Lhanima in de donkere wouden van Bharat een kracht die er al een eeuw lang ongestoord woekert. Thyranoens meesterplan ontwikkelt zich snel dankzij een machtig nieuw wapen. Maar door het te hanteren, stelt hij zichzelf bloot aan een groot gevaar. Voor Jessy lijkt er een bijzondere taak weggelegd. Kan de Meester haar leren de kracht van het masker te gebruiken? Zal ze eindelijk de oorsprong van haar gave ontdekken? 

Ik ben natuurlijk reuze benieuwd naar welk boek van Mathijs Hulster jullie het meeste nieuwsgierig zijn geworden? Laat je het me weten in een comment?

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mitchel
2 jaren geleden

Jeetje, dat is echt bloedstollend spannend. Wat een fantasy in een boek. Het is ongelooflijk goed! Ik ben benieuwd naar het hele verhaal.
Mitchel onlangs geplaatst…Vier favoriete recepten met rijst | Leuke LijstjesMy Profile

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x