Grootmoeders appeltaart

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag heb ik voor jullie een recept op aanvraag 🙂 Ik heb inmiddels drie vragen van lezers gehad voor een recept en ik vind het super leuk om deze dan ook echt te gaan uitwerken. De vraag op dit recept kwam naar het posten van deze heerlijke Grootmoeders appeltaart op mijn persoonlijke facebook. Een recept dat door meerdere mensen werd gevraagd dus vandaag deel ik hem met jullie want ik ben zelf ook echt gek op Appeltaart. Zo plaatste ik eerder al een recept voor oma’s appeltaart met cakevulling. Maar vandaag is het dus de beurt aan een traditionele appeltaart.

Wat heb je nodig voor een grootmoeders appeltaart van 24 cm:

 • 5 a 6 middelgrote appels naar keuze
 • 1,5 el kaneel
 • 1,5 el Oh my badass pie van Green Gypsy Spices (Of wat extra kaneel of kardemon)
 • 100 gram rozijnen
 • 2 handjes walnoten (Optioneel)
 • 200 gram ongezouten roomboter (Op kamer temperatuur)
 • 200 gram witte basterdsuiker
 • 400 gram zelfrijzend bakmeel
 • 1ei
 • Snufje zout
Zo maak je grootmoeders appeltaart:
 • Bedek de bodem van een taartvorm van 24 cm met bakpapier
 • Schil de appels en snijd deze in kleine blokjes.
 • Wel de rozijnen in warm water.
 • doe de kaneel en de Oh my badass pie kruiden bij de appels en roer goed door.
 • Laat de rozijnen goed uitlekken en roer deze ook door het appelmengel wil je een taart met noten snij dan nu de walnoten klein en voeg deze toe aan het appelmengsel.
 • roer het ei goed door en splits het door 2 een deel gebruiken we in het deeg de andere om de taart mee te bestrijken.
 • Mix de roomboter tot deze zacht is met een handmixer. Mix vervolgens de basterdsuiker er door tot deze helemaal is opgelost.
 • Vervolgens voeg je het ei, het zout en het zelfrijzend bakmeel toe en kneed er met je handen een mooi glad deegje van.
 • Jullie weten inmiddels dat ik echt van de huis tuin en keuken ben dus vervolgens ga ik het deeg in de vorm doen door elke keer kleine stukjes plat te duwen tot de hele bodem bedekt is. Maar dit gaat natuurlijk veel makkelijker als je het deeg uitrolt met een deegroller. Tja ik ben dat ding altijd kwijt.
 • Als de bodem en de randen zijn bedekt giet je het appelmengsel erin en klopt een paar keer zachtjes met de vorm op de aanrecht tot de appeltjes goed verdeeld zijn.
 • Van de restjes van het deeg maak ik kleine bolletjes deeg die ik plat duw en daarmee bedek ik de bovenkant van de taart.
 • bestrijk de taart met de ei
 • Bak de taart in 60 minuten op 170 graden iets onder het midden van de oven en laat hem afkoelen!

Deze appeltaart is natuurlijk het aller lekkerste met een toefje slagroom!

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Felice Veenman
Felice Veenman
3 jaren geleden

en nu zit ik nog met een vraag: zou mijn in en in keurige grootmoeder kruiden hebben gebruikt die ooh my bad ass pie heten? 🙂 grapje hoor, het recept lijkt me bad ass lekker!

Bookstamel
3 jaren geleden
Antwoord aan  Felice Veenman

Hahaha nee dat denk ik niet 🙂 die zou gaan voor de ouderwetse kaneel en kardemom.
Bookstamel onlangs geplaatst…In de spotlight van Manon Visser.My Profile

Krystle/Batboy
3 jaren geleden

Dol op appeltaart met veel kaneel en een klodder slagroom! Ik heb ooit eens appeltaart gebakken, maar die mislukte vind het geen leuke taart om zelf te bakken. Ik eet m wel op van iemand die hem zelf heeft gebakken, veel leuker 😉
Krystle/Batboy onlangs geplaatst…Maak van een zwembad een heerlijke loungeplekMy Profile

Frederique
Frederique
3 jaren geleden

Oeh ik krijg er spontaan erge zin in. Helaas in quarantaine dus kan de ingrediënten niet gaan kopen maar ik ga het onthouden!

Rosalyn
3 jaren geleden

Dat klinkt lekker! Dank voor het recept, ik wist niet dat je ook kardemom door de appeltaart kon doen. Ga ik zeker eens proberen!
Rosalyn onlangs geplaatst…De zeven zussen op Netflix?My Profile

trackback

[…] De opa van Fleur en Rosa is een beetje een norse eigenwijze oude man. Maar stiekem diep van binnen heeft hij ook een gouden hartje. Fleur en Rosa hebben allebei een eigen karakter en waar de ene ontzettend lekker kan bakken is de andere degene die prachtige kunst kan maken. Het water liep me ook regelmatig in de mond van de beschrijvingen van al die lekkere gebakjes. Zoals de Appeltaart op grootmoeders manier. Die deed mij gelijk herinneren aan mijn recept voor grootmoeders appeltaart. […]

trackback

[…] het denken want wat is nu eigenlijk mijn favorieten taart. Als ik kijk naar visite dan doet mijn grootmoeders appeltaart het altijd super. Nu kun je met appeltaart sowieso weinig fout doen denk ik zo. Maar als ik diep in […]

trackback

[…] Naast deze Weense Zandtaart zette ik ook al 2x een appeltaart in een nieuw jasje! Zo maakte ik Grootmoeders appeltaart en Oma’s appeltaart. En wie weet steek ik binnenkort weer een ander recept in een nieuw […]

trackback

[…] na het lezen van het boek ben ik gelijk een grootmoeders appeltaart gaan bakken! Waarom dat moet jezelf gaan ontdekken in het […]

trackback

[…] De tweede taart die ik met jullie ga delen is natuurlijk een typisch hollandse taart. Eentje die mij oma vroeger al maakte! Alleen dan zonder de kruidenmix van Green Gypsy Spices maar die is gewoon echt heerlijk. Voor deze taart heb je slechts een paar ingrediënten nodig en bijna iedereen lust hem wel. Hij word natuurlijk extra lekker met een toefje slagroom erop. Ik heb het natuurlijk over Grootmoeders Appeltaart. […]

10
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x