Terra Fabula Het vergeten koninkrijk van Peter DeWillis

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Normaal plaats ik in de tweede week van de blogs van eigen bodem een overzicht van de boeken die de auteur heeft uitgegeven. Maar Peter DeWillis heeft natuurlijk een prachtige serie geschreven en ik wil niet alle verhalen in een keer spoileren. Tja en als de auteur zo lief is om je al zijn boeken te laten lezen dan begin je gewoon met de recensie van het eerste Terra Fabula boek “Het vergeten koninkrijk van Peter DeWillis”

Hier kun je het vergeten koninkrijk kopen.

Titel: Het vergeten koninkrijk Auteur: Peter DeWillis Uitgeverij: Zilverbron Genre: Jeugd Cijfer: 9

Hier gaat het vergeten koninkrijk over:

Londen 1897 Op oudejaarsavond krijgen Martha en William het verschrikkelijke bericht dat ze hun ouders nooit meer zullen zien. Hun schip is tijdens een hoogst geheime expeditie op zee vergaan. Dan staan onaangekondigd twee nogal excentrieke dames voor de deur die beweren dat zij de tantes van William en Martha zijn. Ze nemen de kinderen mee om voor hen te zorgen, ver weg van hun veilige wereld in Londen. Tijdens het verblijf bij de tantes komen de kinderen de ware toedracht te weten over het verlies van hun ouders en ontdekken ze dat de bloedlijn van hun familie teruggaat naar een wonderlijk verleden. William en Martha zijn de erfgenamen van een magisch koninkrijk en zij zijn de enigen die dit rijk kunnen redden van de ondergang. Ze volgen het spoor van hun ouders en belanden in een strijd waarin elk sprookje dat ooit is geschreven voor altijd verloren kan gaan en zal worden vergeten. Een onvoorstelbaar avontuur begint en ze verdwalen in een wereld vol gevaren, raadsels en geheimen die nog nooit door iemand is beschreven.

Dit vind ik van het vergeten koninkrijk:

De covers van deze serie passen allemaal mooi bij elkaar. Maar mijn favoriete cover is het niet en ook de titel vind ik wat lang. Dus van het buitenkantje van dit boek ben ik geen grote fan.

Maar dat is heel anders als we het gaan hebben over de binnenkant. Soms is een boek zo geschreven namelijk dat het aanvoelt alsof je midden in een film zit. Dit gevoel kreeg ik direct toen ik aan Het vergeten Koninkrijk begon. Peter DeWillis sleept je binnen no time mee het verhaal in door zijn beeldende schrijfstijl. Hoewel dit boek een jeugdboek is merk je dat niet echt terug in het verhaal. Dit is echt een boek dat door zowel jong als oud gelezen kan worden. Ja de hoofdpersonages zijn jong maar voor de rest duik je alleen maar in een prachtige wereld vol magie en fantasie.

Het verhaal van Terra Fabula zit ontzettend goed in elkaar. We leren van alles over de wereld waarin het zich afspeelt en de personages zonder dat het ook maar 1 minuut saai wordt. Er gebeurd het hele boek door van alles of het nou aparte gekke dingen zijn of spannende dingen als lezers word je continu verrast. Het Koninkrijk is dan ook het prachtige begin van een magische serie en ik kan niks anders doen dan dit boek een dikke 9 geven.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x