Een midweekje Landal het Veluwemeer

Hallo lieve lezers van Bookstamel, afgelopen week waren Martijn en ik gezellig een midweekje naar Landal het Veluwemeer. We zijn natuurlijk al vaker naar Landal geweest en we waren altijd zeer tevreden over de parken die wij hebben bezocht. Zoals onze midweek in het begin van het jaar bij Landal de Heideheuvel. Helaas was onze ervaring dit keer een stuk minder positief waarom dat lees je in deze blog.

De aankomst:

We kwamen rond half 4 aan bij Landal het Veluwemeer klaar om in te checken. Bij de ingang staat normaal Bollo vrolijk op de kindjes te wachten. Helaas was er dit keer geen Bollo te zien. Nu hebben wij zelf geen kleine kinderen meer natuurlijk maar ik vind Bollo echt horen bij Landal. Het inchecken ging op zich prima we kregen een foldertje mee voor een pizzakar en konden vertrekken naar ons huisje.

Bij het huisje aangekomen begon onze teleurstelling hoewel het park prachtig groen is en aan het water ligt was ons huisje alles behalve een fijne thuiskomst. Het begon al met de ramen die denk ik in geen 5 maanden schoongemaakt waren vol water vlekken, vogelpoep, kinderhandjes enz. Eenmaal in het huisje lagen er nog dode muggen op tafel de stoel stond niet aangeschoven aan tafel in de koelkast lagen haren en uien schillen. Boven in de badkamer lag nog haar van de vorige gasten op het kussen lagen haren etc.

Tijd dus om bij de receptie te gaan klagen want in tijden van corona was dit voor ons echt een grote teleurstelling. Geloof me wij zijn echt niet de moeilijkste als het aankomt op schoonmaak maar er was echt niks schoongemaakt. De receptie zou iemand sturen om het op te lossen en wij besloten ondertussen boodschappen te gaan doen. Toen we terug kwamen van het boodschappen doen was er nog niks veranderd in het huisje en tja die boodschappen moesten toch de koelkast in met het weer van afgelopen week. Dus begon ik mijn midweek soppend.

Uiteindelijk kwam er een vriendelijke schoonmaakster na 2 uurtjes ongeveer die alles wat we echt gepoetst wilde hebben oploste. Nou ja prima maar het duurde wel echt heel lang. Als iemand klaagt dan zou je verwachten dat ze wat sneller reageerde. We hebben het bijvoorbeeld ook een keer gehad bij ons favoriete park de Lommerbergen. Daar mochten we gelijk van huisje ruilen kregen we een bon voor een kopje koffie met gebak. Dat is net dat beetje extra wat ik van Landal gewend ben. Al is het alle andere keren prima in orde geweest.

De omgeving van het park

Het park ligt prachtig. Aan de ene kant van het park kom je uit bij de haven en het Veluwemeer met een klein strandje en een speeltuin. Ga je de andere kant op dan kom je in het prachtige Harderbos. Een tip smeer je wel in met insectenspray want mijn vriend werd lek geprikt door een paar dazen en hield daar een dikke vinger aan over. Die vinger werd steeds roder en hij wilde het dus laten checken bij de huisarts. De eerste huisarts was pas na 14.00 bereikbaar dus vroegen we of de receptie een ander nummer had. Die verwees ons door naar de huisartsenpost. Alleen bleek dit de eerste hulp van het ziekenhuis te zijn weer een minpuntje dus.

Maar goed verder na de omgeving. Vanaf het park ben je in een kwartiertje in Hardewijk! Een plek waar wij echt genoten hebben. Je kan er namelijk heerlijk winkelen in het oude stads centrum. Maar aan de andere kant kan je ook heerlijk wandelen langs het Veluwemeer waar we de prachtige zwanen op de foto tegen kwamen. We hebben uiteindelijk aan het Veluwemeer ook heerlijk geluncht bij Lunchroom de Admiraal prima service en lekker eten! Ik had een heerlijke vissalade die ik in mijn eentje niet eens op kon.

Je kan ook de andere kant op richting Lelystad waar je bijvoorbeeld een bezoekje kan brengen aan de bataviawerf of bataviastad. Maar je kan ook door rijden naar andere grote winkel steden. Voor iedereen is er dus wel iets te doen in de buurt. De omgeving is dan ook een echte aanrader en iets waar ik wel voor zou terug komen.

Het park zelf

Maar goed terug naar het park zelf. Daar is een super mooi speelkasteel voor de kinderen en voorin het park een kleine speeltuin met een springkussen wat wel ook heel leuk is dat is het kleine ontdekbos voor de kids! Het binnen en buitenbad de supermarkt en midgetgolf baan deelt Landal het Veluwemeer met de nabij gelegen camping. Deze missen dan ook allemaal dat echte landal gevoel. Maar de spar supermarkt was prima niet te groot niet te klein en vriendelijk personeel. De grote teleurstelling is het restaurant dat bij Landal het Veluwemeer en de camping hoort.

Het restaurant heet Zuid zoet zout. Het zit op een prachtige locatie waar je zo het meer over kijkt. In de middag gingen we er een drankje doen. De serveerster was niet heel vriendelijk maar wel prima. Ik vroeg of er glutenvrije mogelijkheden waren voor het avond eten want we wilde die avond daar een hapje eten. Die mogelijkheden zouden er zijn dus besloten we te reserveren.

Die avond kwamen we aan en konden we plaats nemen op het terras een gehaaste serveerster nam onze drankbestelling op en gaf ons de kaart. Tegelijk met ons kwam er nog een stelletje aan die naast ons ging zitten en ook een drankje en de kaart kregen. Ik liep naar binnen om te vragen om de allergenen kaart zoals op de menu kaart stond. De eerste serveerster wist niet wat ik bedoelde de tweede kon hem niet vinden en ging overleggen met de keuken. Er bleken 2 keuzes te zijn en geen toetjes! Dat was al een domper maar we hadden honger en ik lustte een van de keuzes dus besloten we om te gaan bestellen.

Nou ja dat wilde we maar de drankjes waren al lang op en we zaten er inmiddels al drie kwartier en nog steeds was onze bestelling niet opgenomen. Tja je snapt het al dat was de druppel ik liep naar binnen om te vragen of ik onze drankjes kon betalen. Toen vroeg de serveerster die binnen stond of er wat was. Ik gaf aan dat ze met 3 man rondliepen regelmatig langs onze tafels liepen maar we al met 2 stelletjes drie kwartier zaten te wachten om een bestelling te doen. Ze gaf aan dat ze er aan kwam. Wat me tegen de borst stuiten was dat ze op dat moment onze bestelling wilde opnemen terwijl ik al had aangegeven te willen betalen. Niks geen sorry voor het wachten, Of kunnen we je een drankje aanbieden voor het wachten. Mijn partner wilde echt niet meer blijven dus we betaalde en geluk had ik alles in huis om nasi te maken die eigenlijk voor de volgende dag zou zijn.

Je snapt het al dit alles maakte dat Landal het Veluwemeer en de faciliteiten een dikke onvoldoende krijgen dit keer. Ik zou het park ook zeker niet aan iemand anders aanraden. Wil je naar een landal park toe gaan kijk dan eens bij de Lommerbergen of De Heideheuvel allebei uitstekende service en schone huisjes!

Natuurlijk hebben Martijn en ik onze vakantie niet laten verpesten we hebben super leuke uitjes gemaakt en lekker ontspannen bij het huisje. We sloten de midweek af bij Pannenkoekenhuis Hans en Grietje wat een dikke aanrader is! Dat is ons zo goed bevallen dat ik daar later nog een aparte blog over ga schrijven.

Zijn jullie dit jaar nog van plan om op vakantie te gaan?

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lindaschrijfthetop
2 jaren geleden

Zo ‘ n aankomst is niet fijn. Wij zijn er met oud & nieuw geweest en verbleven in een schoon huisje.

Cynthia | Cynspirerend.nl
2 jaren geleden

Wat zonde dat het zo tegenviel. Ik ben er zelf nog nooit geweest. Ik ben benieuwd naar je artikel over Hans en Grietje. Daar heb ik veel goeds over gehoord, maar ik ben er zelf nog nooit geweest.
Cynthia | Cynspirerend.nl onlangs geplaatst…5x Spannende Detective SpellenMy Profile

Bookstamel
2 jaren geleden

Hij komt vrijdag online πŸ™‚ Het is echt een geweldige magische plek zeker als je jonge kinderen hebt. Het eten is ook echt heerlijk

Glamview.nl
Glamview.nl
2 jaren geleden

Jammer dat het tegen viel. Ik vind het altijd wel echt fijn om even een aantal dagen weg te zijn. Hopelijk tref je het wel in de toekomst. Daar ga ik wel vanuit. πŸ™‚

Bookstamel
2 jaren geleden
Antwoord aan  Glamview.nl

Daar ga ik wel vanuit πŸ™‚ Wij gaan gemiddeld 2x per jaar naar een Landal park voor een midweekje. Al gaan we komend jaar verbouwen en komt het er denk ik even niet van maar je weet nooit we boeken namelijk altijd pas 1 week of 3 max van te voren. Maar goed tot nu toe waren onze ervaringen super. En hoewel er nu tegenvallers waren hebben we nog steeds enorm genoten.

Wendy
2 jaren geleden

Ondanks de tegenvallers zie ik gelukkig blije mensen op de foto’s en een mooie omgeving! πŸ™‚
Wendy onlangs geplaatst…Voorleesboek of prentenboek: kunst komt met deze parels tot leven!My Profile

Bookstamel
2 jaren geleden
Antwoord aan  Wendy

Jazeker we laten ons niet uit het veld slaan. We hebben heerlijke uitjes gemaakt, uiteindelijk ook lekker bij het huisje genoten van de zon. En de nasi die ik als nood oplossing maakte was ook heerlijk. Dus zo komt alles uiteindelijk goed.

nicole
2 jaren geleden

Het lijkt wel alsof je aan zee bent in plaats van bij het Veluwemeer. Wat is het daar mooi zeg! En ik vind je jurk ook erg leuk : )
nicole onlangs geplaatst…Top 15 Huishoudelijke ErgernissenMy Profile

Rachel
2 jaren geleden

balen dat het tegenviel maar goed ondanks dat toch een beetje genoten toch πŸ˜‰
Rachel onlangs geplaatst…Voor haar examen…Geslaagd!!! #WEEKVLOGMy Profile

Manon
2 jaren geleden

Heb ook een keer zoiets meegemaakt met een vakantiehuisje. Super vies en onder de kattenharen. Dag later zijn we vertrokken.

trackback

[…] lieve lezers van Bookstamel, zoals ik al vertelde in mijn blog over Landal het Veluwemeer zijn Martijn en ik wezen eten bij Pannenkoekenhuis Hans & Grietje! Dit is ons zo goed bevallen […]

Felice Veenman
Felice Veenman
2 jaren geleden

het blijft wonderlijk, ik schreef er laatst ook over, hoe lastig mensen het vinden om een foutje op te lossen. Gelukkig heb jij – net als ik – je humeur niet laten verpesten!

Peter Boon
2 jaren geleden

Jammer dat er zoveel min-punten waren, die ik hier bij las. Wellicht kunnen zij dat verbeteren. Vorige maand ben ik ook nog naar de Veluwe geweest: https://ikbenfanvan.wordpress.com/2021/05/19/vier-dagen-op-de-helfterkamp/

RaGaSto
2 jaren geleden

Altijd jammer zo’n mindere ervaring. Zo trof ik laatst een hotel waar de lift naar onze rolstoelgeschikte hotelkamer kapot was. Lekker dan… zeker omdat die al drie dagen stuk was. Niet tof! Binnenkort gaat dat hotel het goed maken met ons door een nieuwe hotelovernachting aan te bieden. Ben benieuwd!

14
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x